A washingtoni Magyarország Nagyasszonya kápolna újabb hidat jelent a magyar nemzet két, egymástól elszakadt része között, de egyúttal azt is hangsúlyozza, hogy Magyarország és az Egyesült Államok egyaránt a keresztény értékeken alapul – mondta az MTI-nek az Országgyűlés elnöke.

Erdő Péter esztergom-budapesti és Donald Wuerl washingtoni érsek szombaton áldotta meg a magyar kápolnát az amerikai főváros Szeplőtelen Fogantatás Nemzeti Szentélye Bazilikában. A szertartást megelőző mise alkalmából a magyar házelnök ünnepi beszédet mondott és Szent István-zászlót ajándékozott a bazilikának.

Kövér László az MTI-nek arról is beszélt: a Parlamenti Elnökök 4. Világkonferenciáján való részvétel mellett nagy hangsúlyt fektet arra, hogy New Yorkban és Clevelandben is találkozzon a helyi magyarság képviselőivel. Rámutatott, hogy az Egyesült Államokban vagy másfél millióan vannak azok, akik magyarnak vagy magyar származásúnak vallják magukat.

"Ezeknek a tizede még beszél is magyarul, tehát talán még első generációs emigráns, vagy olyan, aki szüleitől még megtanult itt magyarul. Szóval, jó őket néha látni, jó kölcsönösen egymást egy kicsit biztatni, meg erőt adni – nekik a magyarként való megmaradáshoz itt, nekünk pedig otthon azért, hogy minél többet tudjunk azért dolgozni, hogy a magyar nemzet Magyarországon és a Kárpát-medencében is megmaradjon, és tudjunk segíteni a tengerentúli magyar közösségeknek" – mondta Kövér László.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Á éppen az az identitástudat mondatja ezt,aki szétkommunizálta immár nem csakkk a hegyek nélküli medence minden talpalattnyi magyar földjét is.VÉN köponyegforgató MAFFIÓZÓ, te és a korrupt fityiSS g...bandád fogja bevédeni az USA ÖSSZES MAGYARJÁT!!! -még hogy keresztény hívő???ddd
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
törpina
El tudom képzelni, USA-ban mejelent a PÁRTTITKÁR...
bence
@eugen4402: ! Gondolod , hogy ők szeretnének találkozni egy ilyennel ?!
eugen4402
@bence: Ki tudja...? Ha éppen heveny honvágy gyötörné őket, egy ilyen Kövér-randi után min. 20 évre megszűnne a honvágyuk.
Clavigo
Oszt Kövér elvtárs...az azerbajdzsáni haverokkal,,hogy alakulnak a keresztényi értékek ???,,,Hogy van kegyes Urunk Baltás Cimbije,,pl. ???
mate03
@nyanya001:! Beszarás!!! Kövér akar segíteni az (Amerikás) Magyarokon!?Talán nem egy Amerikás Magyar pénzén tanult,néhány (fideszes)!?Van pofája kimenni a mi pénzünkön,szavazatért könyörögni! Eddig is egy senki volt előttem,de ezek után,csak egy szar ember!
nyanya001
@mate03: Ebbe az az aljas, hogy akik kettős állampolgárok , azok simán szavazhatnak,
akik külföldre mentek dolgozni honfitársaink, azoknak megnehezítették a szavazást !
Mocskos egy maffia banda ez !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.