A washingtoni Magyarország Nagyasszonya kápolna újabb hidat jelent a magyar nemzet két, egymástól elszakadt része között, de egyúttal azt is hangsúlyozza, hogy Magyarország és az Egyesült Államok egyaránt a keresztény értékeken alapul – mondta az MTI-nek az Országgyűlés elnöke.

Erdő Péter esztergom-budapesti és Donald Wuerl washingtoni érsek szombaton áldotta meg a magyar kápolnát az amerikai főváros Szeplőtelen Fogantatás Nemzeti Szentélye Bazilikában. A szertartást megelőző mise alkalmából a magyar házelnök ünnepi beszédet mondott és Szent István-zászlót ajándékozott a bazilikának.

Kövér László az MTI-nek arról is beszélt: a Parlamenti Elnökök 4. Világkonferenciáján való részvétel mellett nagy hangsúlyt fektet arra, hogy New Yorkban és Clevelandben is találkozzon a helyi magyarság képviselőivel. Rámutatott, hogy az Egyesült Államokban vagy másfél millióan vannak azok, akik magyarnak vagy magyar származásúnak vallják magukat.

"Ezeknek a tizede még beszél is magyarul, tehát talán még első generációs emigráns, vagy olyan, aki szüleitől még megtanult itt magyarul. Szóval, jó őket néha látni, jó kölcsönösen egymást egy kicsit biztatni, meg erőt adni – nekik a magyarként való megmaradáshoz itt, nekünk pedig otthon azért, hogy minél többet tudjunk azért dolgozni, hogy a magyar nemzet Magyarországon és a Kárpát-medencében is megmaradjon, és tudjunk segíteni a tengerentúli magyar közösségeknek" – mondta Kövér László.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Á éppen az az identitástudat mondatja ezt,aki szétkommunizálta immár nem csakkk a hegyek nélküli medence minden talpalattnyi magyar földjét is.VÉN köponyegforgató MAFFIÓZÓ, te és a korrupt fityiSS g...bandád fogja bevédeni az USA ÖSSZES MAGYARJÁT!!! -még hogy keresztény hívő???ddd
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Szerintem a "meglepi -ajándék " 50 méter szögesdrót lehetett,,
Cicamama55
A tengeren túli magyarok eddig sem szorultak rá Magyarország segítségére. Nem Orbán pénzén tanult Soros. Vagy rosszul emlékezem?
bakegya
Á éppen az az identitástudat mondatja ezt,aki szétkommunizálta immár nem csakkk a hegyek nélküli medence minden talpalattnyi magyar földjét is.VÉN köponyegforgató MAFFIÓZÓ, te és a korrupt fityiSS g...bandád fogja bevédeni az USA ÖSSZES MAGYARJÁT!!! -még hogy keresztény hívő???ddd
jolibaba
Mi a fene? Ott is vannak migránsok? Hogy tudtak oda menni? Ott is drótkerítésen mentek át? Most biztosan ugrálni fognak örömükben, hogy Kövér elvtárssal találkoznak! Lesz tapasztalat csere,, biztosan.
Clavigo
Szavazat-szerző körúton jár a mi drága Kövér elvtársunk ??
Clavigo
Kész csoda ,,hogy ezzel a Surmóval még szóba áll valaki...
magyarbakancs
Itt van Kövér jött magyarból.
Beszél sokat nem mindent érteni.
Nem érteni mit keres itt .
www.youtube.com/watch?v=ETxmCCsMoD0
soljanka
@Clavigo: Igazából nem hívta meg senki- usákok részéről nem-, hanem kierőltették, hogy mehessen.
A "migránsok" között viszont aki foglalkozik a "haza" dolgaival, az a DunaTv-ket nézi, így boldog lesz Lacától.
Egy volt kint élő mesélte, hogy 2010 elején jött haza, és boldog volt, hogy szavazhat a Fideszre. M1, Duna voltak az infoforrásai, és ez alapján MNO oldalakat látogatott.
Aztán mire jöttek az önkormi választások, már az ellenzéknek gyűjtött cédulát.
Aztán az idén visszaköltözött.
Yoda69
Beengedtek az USA-ba? Ezt a hazaarulo kocsog kommunistat. Mar az USA sem a regi.
Január
Milyen jó lenne, ha végre már a magyarországi magyarokat is támogatnák, ugyanis, ha nem tudnák úgy érzik a magyarországi magyarok, hogy ők nagyon hátul vannak, amikor a támogatásokat osztják az általuk befizetett adóból. Valahogy mindenki benyújtja az igényét, megkapják a lét, aztán a magyarok pedig ki vannak fizetve - járni jár, de nem jut...
Ez is megkülönböztetés...
nyanya001
Én is szeretnék velük találkozni fizetné valaki ? :))
karma1
@soljanka: Igazi szep magyar "rem"mese...:o))) Csak az a kulonbseg, hogy ez igaz...
karma1
@nyanya001: Draga Nyanyam, egy szavadba kerul! Ha tenyleg akarsz menni, fizetem! De aztan vidd am a sodrofadat is, ha eppen nem tetszene Neked a Feher Hazban az, ahogy lokik a sodert!?...:o)))))
nyanya001
@karma1: Privibe megadom a számlaszámomat a többit bízd rám ,
viszem a szuper titkos fegyveremet :))))
Dr. Felipe
Az az érzésem hogy megint kurva sok adóforintunkba kerül ez a csuhás biznisz.
Mézike
Ez így nagyon szép. De mi a francnak kell belekeverni a kereszténységet?
nyanya001
@Mézike: Azt az összehajtogatósat ami a ridikülbe elfér :))
Mézike
@nyanya001: Ja értem! Az enyém spéci. Rugós kés is van ám benne.:-)
Jozefina
A paraszt Kövér Amerikában??? Mit keres ott hiszen gyűlöli Amerikát!!! Azt az Amerikát aki sok ezer magyar emigránst fogadott be annak idején!!! Vagy esetleg tanulmány útra ment, hogy hogyan kellene bánni a migránsokkal???
Yoda69
Mar megint a szar omlik a pofajabol... (Hofi)
bence
@jolibaba: ! Azok biztosan nem kövér uralkodása alatt menekültek ! Mert a börtönnél tovább nem jutottak volna !
bence
@Jozefina: ! Ne aggódj ! Ennek ilyen az eszébe sem jutna ! Mert ha igen , akkor lenne most alkalma ezt megmutatni !
Toby
Kiment magyarázkodni a drótkerítés miatt ez a tapló !
bakegya
@Yoda69: a Keletinél találkozhatott volna a migránsokkal!
eugen4402
New York és Cleveland környékén már csak a magyar származásúak egytizede érti a magyar nyelvet? Lehet, ők még a "komcsik" elől menekültek ki az USA-ba... Talán Floridában és Kaliforniában kellene magyarokkal találkozni, ők az elmúlt öt évben menekültek ki, és még kifogástalanul beszélik a magyar nyelvet...
Lepényleső
De sok vér folyt már keresztényi alapokon. Nem elég még?
Bercifiu
Lacika! Inkább a határvadászoknak segítenél, mint öntöd a szart a szádból.
lópicigáspár
@eugen4402: Hallanád a bátyám káromkodni...!!! :-)))
Clavigo
Exportálja a körösztyénszájszagú unortodox felsőcsutkai demokráciát...
bakegya
@eugen4402: pontosan-aztán még az is igaz, hogy egyre több katolikus imaházat kellett bezárni,mert nincs potenciális hívő és adakozó az USA- ban.A magyarok nem koncentrálódnak úgy ahogy ezek itthon regélik.
törpina
El tudom képzelni, USA-ban mejelent a PÁRTTITKÁR...
bence
@eugen4402: ! Gondolod , hogy ők szeretnének találkozni egy ilyennel ?!
eugen4402
@bence: Ki tudja...? Ha éppen heveny honvágy gyötörné őket, egy ilyen Kövér-randi után min. 20 évre megszűnne a honvágyuk.
Clavigo
Oszt Kövér elvtárs...az azerbajdzsáni haverokkal,,hogy alakulnak a keresztényi értékek ???,,,Hogy van kegyes Urunk Baltás Cimbije,,pl. ???
mate03
@nyanya001:! Beszarás!!! Kövér akar segíteni az (Amerikás) Magyarokon!?Talán nem egy Amerikás Magyar pénzén tanult,néhány (fideszes)!?Van pofája kimenni a mi pénzünkön,szavazatért könyörögni! Eddig is egy senki volt előttem,de ezek után,csak egy szar ember!
nyanya001
@mate03: Ebbe az az aljas, hogy akik kettős állampolgárok , azok simán szavazhatnak,
akik külföldre mentek dolgozni honfitársaink, azoknak megnehezítették a szavazást !
Mocskos egy maffia banda ez !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.