Magyar kamionsofőr lehetett az egyedüli szemtanúja annak, ahogy az embercsempészek elmenekülnek attól a teherautótól, amiben 71 menekült – köztük 4 gyerek is – megfulladt szerdán. A férfi az Indexnek mesélte el, mit látott.

Épp Németországból hajtott a mosonmagyaróvári telephely felé a kamionos, mikor az alábbiaknak volt szemtanúja 10-12 mp leforgása alatt az osztrák A4-es autópályán: a hűtőautó sofőrje becsukja a hátsóajtót, pánikszerűen előrerohan, és beugrik a teherautó előtt várakozó autó anyósülésére, majd az azt vezető társával együtt elhajtanak. A férfi is tovább vezetett, nem gondolt arra, hogy tragédia történt, de azt sejtette, hogy az illetők embercsempészek voltak. Utólag, a híradásokból rakta össze, minek volt a szemtanúja.

A kamionsofőr a gyanúsítottakat is felismerni véli: úgy emlékszik, hogy a képeken szereplő fehér pólós férfi vezette a személyautót, a teherautó hátuljáról előrerohanó férfi pedig a vékonyabb, sötét pólós társa lehetett – írta a lap.

A szemtanú azt is állítja: a rendőrség feltételezésével szemben nem szerda éjjel hagyták ott a bűnözők a halott menekülteket, hanem már aznap reggel, háromnegyed 10 körül.

Magyar kamionos láthatta, ahogy az embercsempészek menekülnek a halottakkal teli teherautótól

Az Indexnek nyilatkozó kamionos szerint a legvalószínűbb, hogy Ausztriában az első lehetséges helyen álltak meg az embercsempészek. Lehet, hogy a fulladozó emberek előtte már dörömböltek, de a határ közvetlen közelében, Parndorfnál pedig az ott zajló útmunkálatok miatt erre nem volt lehetőségük.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
azt hallottam a rádióból, hogy eddig nyolcszáz embercsempészt fogtak el hazánkban...

ezekkel mi a rák van? szabadlábon védekeznek, és újabb fordulót csinálnak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@bencemacska: Benne van ebben sok mindenki arról a vidékről, csak most még megy a sakkozás, hogy ki legyen a ,,hunyó,,)))))))))
wagabund
@papa.49: ..és nem akar senki hunyó lenni..biztos kevesellték a jutalékot...
:-)
papa.49
@wagabund: Pedig valaki ki lesz jelölve mint ,,hunyó,, majd a hazugovics kijelöli, hiszen itt minden kézi vezérléssel történik)))))))))))
kkalman
Jó lenne az eddigi négy gyanúsított mellé elfogni azokat is akik a háttérből irányítják az embercsempészeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.