A Velencei Biennálén kiállított magyar pavilon köré drótkerítést húztak, hogy felhívják a figyelmet a magyar kormány menekültügyi politikájára – írta az Index.

Az akcióhoz a szervezők – többek közt a krétakörös Gulyás Márton -  ugyanazokat az elemeket használták, amit a magyar kormány is: NATO-pengés drótkerítést a körbekerítéshez, a kormányplakátok, illetve a nemzeti konzultációk angol nyelvű fordításait az emberek informálásához. Utóbbiból osztogattak is a járókelőknek.

Augusztus 30-án egy teljes napon át blokkoljuk a bejutást a magyar kiállítótérbe, ezzel is elősegítve országunk és a magyar állampolgárok szeparációjának minél szélesebb körű megvalósulását

- ironizáltak az akció résztvevői közleményükben.

Végül a drótkerítés csak figyelemfelhívó volt, a tényleges bejutást nem akadályozta meg a pavilonba. Ám az olasz rendőrség – miután sérülésveszélyes a pengés kerítés -a minihatárzárat elkobozta. Az Index úgy tudja: a Velencei Biennálé szervezői a plakátokat viszont nem szedik le vasárnap estig.

A #fenceforeurope hashtaggel promózott esemény sajtóközleményében a Krétakör azt írja: szerintük röhejes, hogy Európának, „egy közel fél milliárdos összlakossággal rendelkező államalakulatnak”, komoly fejtörést okoz „kettő-, de akár négymillió, életveszély elől menekülő ember lakhatásának, étkezésének és oktatásának a biztosítása”.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Nagyon okos, nagyon ügyes...a legkisebbik ügrifüles ! Így kell ezt csinálni, ott kell b***ogatni ezt a kondát, ahol lehet és amilyen formában lehet !
Sziszifusz
@Január: 15:31
Szerintem itt már nemcsak a kerítésről van szó. Európa szerte ellenszenvesség vált magyarországi kül és belpolitika. Majdnem minden családban akad egy-egy "fekete bárány".
Az uniós országok családjában Magyarország az.
A fideszes vezetés mintha szándékosan menne szembe azokkal az elvekkel amelyeket a csatlakozáskor minden magyar párt elfogadott. Az elmúlt öt évnek köszönhetően értetlenség, szánalom és megvetés lett a Magyarország imidzse.
Nagyon elrontották a megítélésünket. Úgy gondolom, hogy ennek komoly gazdasági következményei vannak és lesznek is
Grafix69
Nem pont a témához tartozik de talán még is. Véleményem szerint a Magyar Kormány célja a magyarországi magyarok emigrációjának teljes el lehetetlenítése vagy ha úgy tetszik végleges megszüntetése. A kint szétszórva élő magyar dolgozókat valamilyen szint megadóztatni a kinti keresetük után ( hozzá járulási adó stb amin már tekernek a jogászok rendesen ), az emigrációban élő magyar dolgozók haza toloncolása az UNIO elhagyása 2020 ra. és az ország teljes bezárását mint Észak Korea minta mutatja . Az anya országban élők maximális kiszolgáltatottságban tartása , az iskolák politikai irányítása a média teljes uralma . Megfogják csinálni ,mert banditák uralkodnak az emberek felett. A mostani helyzet kiválóan alkalmas a Hős Magyar Kormány képének mutatására , mi aztán mindenkinek bemutatunk és mindent sokkal jobban tudunk csinálni mint más. A szisztematikus lopások életben tartása ( NAV minisztérium) . A jó Isten mentse meg a Magyar embereket a saját rabló vezetőiktől . Nem voltam Jobbikos de ha eltüntetnék az egész parlamenti csürhét nagyon boldog lennék. Annyian menekültek el már az országból ,hogy az igazi számot nyilvánosságra hoznák már lógnának a lámpa vasakon és a parlament is égne.
justhpeter
@Sziszifusz: A probléma tökéletes körülírása.
picike
Uszitás az egész nem kell bedőlni blöff
ilos
Ez a szemét kis buzi Gulyás Márton bevallottan norvég pénzből járatja le az országot nap, mint nap. A kerítés amúgy nem magyar találmány, sajnos ilyen EU-s jogszabályok mellett (nem lehet feltartóztatni a menekülteket) tényleg nem sokat ér. Aki meg örül a migránsoknak, az vegyen magához néhány családot, meg fogják hálálni, :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.