Tapolca mindkét választókerületében a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje nyerte az időközi önkormányzati választást – tájékoztatta az MTI-t vasárnap este a tapolcai önkormányzat jegyzője. 

Ughy Jenőné elmondta, hogy Tapolca 3-as számú választókerületében a jobbikos Pass Sándor nyert a szavazatok 58 százalékával, az 5-ös számú választókerületben pedig az ugyancsak a Jobbik színeiben indult Décsey Sándor nyerte a választást a voksok 52,4 százalékával.

A 3-as számú választókerületben a független Ács Jánosné a szavazatok 21,4 százalékát kapta. Az MSZP-MLP színeiben indult Kránicz András a voksok 15,8 százalékát kapta. A független Szalkai Zsolt a szavazatok 4,8 százalékát szerezte meg.

Az 5-ös számú választókerületben a független Horváthné Somogyi Ildikó a szavazatok 25,4 százalékát, az ugyancsak független Toronyi Tibor 14,2 százalékát kapta. Az MSZP-MLP színeiben induló Sásdiné Verebélyi Margit Hajnal a voksok 8 százalékát szerezte meg. Tapolca képviselő-testületében öt fideszes, öt jobbikos, egy szocialista és egy független képviselő dolgozik majd. A város mindkét választókerületében a korábbi képviselő lemondása miatt kellett időközi önkormányzati választást tartani.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Freewolf
A sok magyarellenes vartyogás eredménye ez lett! A magyarok arra szavaznak, akik az érdekeiket képviselik, nem csak beszélnek róla, vagy valamilyen életidegen vackot akarnak a torkukon lenyomni!
Freewolf
Ez csak a kezdet! 2018-ra előrevetíti a lehetséges következmények árnyékát! Ha a Fidesz csak dumál, de nem a magyarság érdekeit képviseli, a Jobbik lesz a befutó! Még van két és fél évük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.