"Aki akar, talál magának jó őrölt fűszerpaprikát, kérdés, hogy hol, mert a kiskereskedelemben kapható termékek többsége csapnivaló" – mondta a hirado.hu-nak Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítója.

A társaság arról számolt be: idei paprikatesztjének mezőnye valamivel erősebb volt, mint a három évvel ezelőtti, de látványos javulást nem észleltek. Annyi pozitívum viszont elmondható, hogy a minták között kevesebb volt a fogyasztásra alkalmatlan, hibás tétel.

Ugyanakkor most is sok olyan akadt, amely díszcsomagolásban, nemzetiszín szalaggal, tanúsítványnak látszó plecsnikkel feszített az üzletek polcain, miközben gyalázatosan gyenge minőségű, rossz ízű volt – írta az oldal.

A 19 vizsgált tételből a kóstolók hatot találtak kiváló minőségűnek, négyet pedig még elfogadhatónak. A nyertes a Rubin Szegedi Fűszerpaprika-feldolgozó csúcsterméke lett.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
A téglapor is legyen hungarikum!
Egy kicsit viszket tőle az ember háta meg a segglyuka, de legalább a Nemzeti Vakaródzásügyi Főtanácsnak is lesz dolga, például hogy újabb hungarikummá nyilváníthassák az Antivakarint.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@pbalage: :-) jóóóó...nagggyon jóóóó..
verum
A csalás és a szélhámosság beleivódott a zsigerekbe. Ez is hungarikum. :-(
KERKA
Ehhez a paprikához már csak a" garázs vágóhídról" kell megvásárolni a kétes eredetű büdös húst és készen van az echte mangalica kolbász. Csillagászati áron adják és a sznobok veszik, mint a cukrot:)
simmering73
Látszik kivel van (vér)rokonságban ez a horda. Szemeteket kelet felé vessétek.
lajospapa
@simmering73: Fejtsd ki bővebben hogy is gondolod ezt a rokonságot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.