A Budapesti Corvinus Egyetem átszervezése miatt tiltakozó felvonulást tartottak hétfőn a fővárosban.

A tüntetők menete délben indult a budai kampusz elől, a Villányi útról. A hét-nyolcszázas tömeg elején "Nem adjuk a Budai Campust" feliratú molinót vittek.

"El akarják venni a jövőnket, a diplománkat" – a Corvinusért tüntettek

A demonstráció résztvevői rendőri felvezetés mellett a Villányi úton, a BAH-csomópontot érintve a Budapest Kongresszusi Központ épületéhez vonultak, ahol az egyetem tanévnyitó ünnepsége kezdődött.

A kongresszusi központ bejáratánál egy hallgató arról beszélt, hogy veszélyben van az egyetemük, hiszen január elsejével a Szent István Egyetemhez akarják csatolni a Corvinus három budai karát.

El akarják venni a jövőnket, a diplománkat

- hangoztatta, megjegyezve, hogy nem azért mentek a Corvinusra tanulni, hogy a Szent István Egyetem diplomáját szerezzék meg.

Fodor Marietta, a Corvinus egyetem élelmiszertudományi karának tanára elmondta, május második felében jelentek meg hírek arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma fel akarja darabolni a Corvinust, a "budai karokat szanaszét dobálja". A hét és fél hektáros természetvédelmi területet, az arborétumot értékesítenék a tervek szerint.

Figyelmen kívül hagyták a Corvinus szenátusának egyhangú döntését, amely a budai és pesti karok egysége mellett foglalt állást – tette hozzá Fodor Marietta, aki szerint joggal aggódnak a Corvinus brand elvesztése miatt.

Kijelentette: az államtitkári javaslat nem integrációt jelent, hanem beolvasztást, megsemmisítést.

A tüntetésen emlékeztettek arra, hogy a budai kampusz hallgatói és dolgozói fóruma egyhangúlag elutasította a gödöllői Szent István Egyetembe való beolvasztást és tiltakozást hirdetett. Ennek első lépése volt a hétfői felvonulás, kedden folytatni kívánják a tiltakozást – hangzott el.

A Corvinus egyetem hallgatói által szervezett demonstráció résztvevői azt skandálták: "Nem adjuk a kampuszt!; "budai kampusz!"; "Nem hátrálunk meg!"; "Autonómiát!"; "Nem kell Gödöllő!"; "Semmit rólunk nélkülünk!"

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@Dr. Felipe: Tegyük hozzá, ha jól tévedek, akkor kósa huszár a mai napig nem szerzett diplomát a közgázon, csak járt oda !
Dr. Felipe
@Toby: "kósa huszár a mai napig nem szerzett diplomát a közgázon, csak járt oda !"

Tegyük hozzá hogy a moslékért.
mate03
@Dr. Felipe: ! Hurrá a DEUTSCH Tomi,le diplomázott! 8-év után! Végre sikerült neki!De nyelvvizsgája neki sincs!
vadsanca
Már ügy gondolom, hogy sok a felsőoktatási intézmény. Sokan csak azért "tanulnak", hogy ne kelljen fizikai munkát végezniük. De azzal nem számol senki, hogy milesz ha nem lesz melós? Ki tartja el a "tanultakat"? Könnyű arra hivatkozni, hogy nem azért tanultam!
A másik szomorú oldala, hogy a sok diplomás is elhagyja az országot a magyar létbiztonság miatt. Tehát a legegyszerűbb megoldás, ha ezek a halgatók valamelyik nyugati intézményben tanulnának, így nem a magyar adófizetőkből -amellet, hogy vannak fizetős karok is- okosodnának.
Csak nézzünk szét a hazai gazdaságban. Egy melósra hágy értelmiségi (ingyenélő) jut? Így nem lehet piacgazdaságot termteni!
Valójában miért is kell a nyelvizsga a magyar diplomához? Ha itthon akor érvényesülni akkor gondolom a kommunikációs nyelv a magyar. Mivel van nyelvizsgálya, úgy bámikor dobbanthat az adott nyelterületre. Akkor most másnak taníttaunk? El kéne már ezen gondolkodni!
kukac50
Pénz kivonás áll a háttérben! Orbánnak pénz kell és kész!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.