Bizonytalanná vált a TIT Budapesti Planetárium szeptember 14-ére tervezett újranyitása, mert a szeptember 4-i Magyarország-Románia Európa-bajnoki selejtező után súlyosan megrongálták az épületet a rendbontók.

A mérkőzés után a rendfenntartó erők a Groupama Aréna környékéről a Népliget felé szorították vissza a rendbontókat, a parkban gyülekező többezres tömeg pedig több bejárati ajtót betörve a Planetárium tetejére és párkányára felmászva randalírozott – tájékoztatta az MTI-t hétfőn az intézmény.

Közleményük szerint az ultrák szétszedték az épület lépcsőit, majd annak köveit dobálták, a biztonsági berendezéseket szétverték, a kamerákat és az antennákat használhatatlanná tették.

A garázdák hatalmas, még fel nem mérhető károkat okoztak az intézménynek, Magyarország egyetlen nagy planetáriumának – hangsúlyozták.

Mint hozzátették, a Planetárium főbejárata előtti, bejárati gyülekező terület csupa üvegszilánk, az épület oldalfalát tiltott önkényuralmi szimbólumok csúfítják. A TIT Budapesti Planetárium látogatóinak nagyobb része iskolás, akik számára ilyen állapotában nem látogatható az intézmény.

"Az őszi szezonban – karbantartás után – szeptember 14-én nyitott volna hazánk egyedülálló ismeretterjesztő intézménye. Munkatársainkkal mindent megteszünk azért, hogy a TIT Budapesti Planetárium fogadni tudja a látogató közönséget" – fogalmaztak a közleményben.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Felfüggesztett börtönt kaptak ah Orbán hívek !
a paplant lopó hajléktalan 11 év szigorítottat !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
ezt a (meg a többit is) tetves csűrhét összekötözve, egy szál gatyóban fellőném a holdra és otthagynám!!!
vadsanca
A megoldás az lenne, ha felhagynánk a focival! ÖRÖKRE. Úgy sem érünk el semmi eredményt.
Megszünnének az ilyen randalirozások, -amelyek jelentős anyagi és eszmei kárt okoznak- nem kellene bért fizetni a hazai falábúinknak, akik a világklasszisok szintjén élnek. Nem kellene stadionokat fent tartani. A stadionok helyén esetleg munkahelyeket is lehetne teremteni.
herczeg0210
És a mi, mini, mini Szterelnökünk, hogy kussol erről a geciségről?
Hari
@herczeg0210: nemcsak ő, a teljes pártatlan, objektív közszolgálati média . Kizárólag humanitárius okokból, hogy az embereket ne zaklassák fel.
Lepényleső
Eme urakat nem lehet visszairányítani ahonnét jöttek?
lajospapa
Most Gyurcsány röhög! Meg én is. Bár sírni kellene!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.