Megállították a rendőrök Szeged határában azokat a migránsokat, akik kedden kora délután hagyták el a röszkei gyűjtőpontot – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

Mintegy száz rendőr tartóztatta föl Szeged-Kecskésnél egy vasúti átjáróban a csoportot, amelynek tagjai körülbelül tíz kilométert gyalogoltak a sínek mentén – számolt be az MTI tudósítója.

Az embereket leültették a földre a sínek mellett és a sínekre, ami nem jelent veszélyt, mert Szeged és Röszke között leállították a vonatközlekedést; az intézkedés a Mávinform közlése szerint egy szerelvényt érint. A rendőrök vizet és ennivalót vittek a várakozóknak. Egy arab tolmács is érkezett, hogy segítsen a migránsok meggyőzésében.

A helyszín fölött többször elszállt egy rendőrségi helikopter.

Migránsok egy csoportja kedden kora délután hagyta el a röszkei Dugonyi úton kialakított rendőrségi gyűjtőpontot. A mintegy 100-150 bevándorló a rendőrségi sorfalat áttörve a szántóföldön keresztül az 5-ös út felé szaladt, voltak közöttük kisgyerekes családok is. A rendőrök követték őket, nem alkalmaztak semmilyen kényszerítő eszközt, nem vetettek be sem könnygázt, sem pedig gumibotot.

A csoport ezután a Horgos-Szeged vasútvonal mentén haladt Szeged felé.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Most komolyan azt hiszi valaki, hogy ezek az emberek Németországban majd önszántukból be fognak tartani bármilyen törvényt, ahol a bürokrácia útvesztőiben heteket kell várniuk valamire?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
glorianna
@1magyar: Érthető, ha nem akarnak Lübeckben maradni - a nyáron ott gyújtották fel a menekültszállást a menekültek befogadását ellenzők.
glorianna
@Zsoel: Azt nem állította senki, hogy incidensek nélkül túl lehet jutni ezen a válságon.
verőce21
A menekültek között sok a fiatal, jól képzett és motivált munkaerő, pontosan ilyen alkalmazottakat keres a Daimler, mondta a német autógyártó első embere.

A mostaniak is a munkakedv miatt siettek annyira. :)
Zsoel
@glorianna: Én megfordítanám a nézőpontot: attól félek, válság nélkül nem lehet majd túljutni az incidenseken...
1magyar
Hihetetlen, hogy nem ismerik fel vezetők a trójai falovat! A környező, ugyanazon hitű országok miért nem fogadnak be egyetlen menekültet sem?
Pedig igen gazdagok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.