Akadálytalanul és nagyüzemben dolgoznak a profi embercsempészek Röszke határában, az M5-ös autópálya melletti benzinkút parkolójában – írja a Blikk.

A röszkei embercsempész-központ alig egy kilométerre zajlik a gyűjtőponttól, ahol rengeteg a rendőr.

Napok óta itt tanyáznak, egyre nagyobb forgalmat bonyolítanak. Pár menekült szír férfit kioktattak, hogy a határt átlépve hogy lehet kikerülni a zsarukkal teli gyűjtőpontot, s a kukoricáson át eljutni az autópályánál lévő kúthoz. Ezek az eligazítók visszamentek a határra, és még szerb oldalon ellátják infóval a frissen érkezőket.

A Blikk munkatársai menekült-fuvarozóknak próbálták kiadni magukat a segítőn keresztül, akit a parkolóban fel is ismert egy 40-es férfi.

Öt embert kell vinni Budapestre. Ők 1000 eurót fognak neked adni, te kétszázat adsz vissza nekem, neked 800 marad, rendben? Vagyis a 313 ezer forintból 63-at leadok, s 250 ezerből hozom ki a pesti fuvart.

A csempészek uralta parkolórészben 6-8 régi autó áll egymás mellett, három rendszám nélkül. Ezekre csak akkor szerelik fel a különféle külföldi rendszámokat, ha már tisztázódott, milyen irányba mennek a menekültekkel. Óriási a nyüzsgés, a csapatokban érkező menekülteket a járda szélére ültetik. Heves alkudozás zajlik, akikkel megegyeznek, azokat terelik is be a kijelölt személyautóba, aztán már fordulnak is a következő családhoz.

Óránként akár hatvan embert is képesek bezsúfolni az autókba. Ez 12 ezer eurót, azaz 3,75 millió forintot jelent óránként. A szerb főnök elteszi a 20 százalékos, vagyis 750 ezer forintos részesedését, onnantól a fuvarozóké a kockázat, vagy sikerül végig menniük, vagy lekapcsolják őket. Ha valaki lebukik, az az ő felelőssége, itt pedig pillanatok alatt beállítanak egy új embert, egy másik régi autóval.

A lap segítője szerint a csempészek nyugodtan dolgozhatnak, tudják, hogy a rendőrök nem érnek rá velük foglalkozni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
"Óránként 750 ezret is keres az embercsempész-főnök Röszkénél."

A Magyar hatóságok hol búbánatos vér veres p*csában vannak?
A törvényeket mért nem tartatják be?
Vagy a Belügy miniszter is kap a léből?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@nyanya001: 17:36 Ugyan nem tartozik szorosan ide, de nagyon igaz! A 2014. választásokra már eleve kapott 298 milliót a ktv-ből, amivel nem tud elszámolni...és eltelik 1,5 év. Ez igazi ktv.-i csalás: bizonyithatóan kapott pénzt, bizonyithatóan nincsenek számlák, amivel elszámolhatna... és akkor még nyomoznak! És akkor a becsapott ukránok kb. 200 millióját nem is veszem.
nyanya001
@eszegfu: A Simont milyen gyorsan kivonták forgalomból... 240 milláért.
soljanka
Amíg Magyarország nem lesz jogállam, addig tök mindegy, hogy menekültek, tolvajok, magyarkodó porschés fenyegetőzők, vastag smukkos roma maffiózók, vagy politikusnak álcázott undorító csalók, esetleg kormánynak csúfolt maffiózók is élnek köztünk.
A becsületes, haladni, fejlődni akaró embereknek esélye sincs. legfeljebb örülhet, hogy még nem dobálják neki az alamizsnát, ha nem tolakszik.
Zűrzavar van a világon, de ezen azzal, hogy még nagyobb káoszt csinálunk, csak rontunk a helyzetünkön. Illetve rontanak a kedves vezetőink az ország állapotán, és helyzetén.
Érdemes megnézni Erdogán ügyeskedését a jelenlegi török helyzetben - viszi a vég felé az országát...
Orbán ugyanez - és hihetetlen, hogy ezt nem akarják látni az emberek!

privatbankar.hu/makro/torokorszag-a-polgarhaboru-kuszoben-285402
eszegfu
@nyanya001: 7.42 Bizony... 240 millióért... és szept. 14-ig meghosszabbitották a nyomozást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.