A Demján-csoport egymillió eurót (kb. 315 millió forintot) ajánl fel a menekült gyermekek körülményeinek javítására – közölte a Demján Alapítvány pénteken.

A közlemény szerint a közelmúltban kialakult súlyos menekültügyi probléma megoldása a 21. századi Európa talán legnagyobb humanitárius kihívása. Bíznak abban, hogy a tagállamok vezetői, az unió döntéshozói felelősen és közösen minél előbb kialakítják a menekültek kezelésének leghatékonyabb és leghumánusabb gyakorlatát.

A fenti anyagi támogatást a hazánkban és Magyarország határain tartózkodó menekült gyermekek körülményeinek javítására ajánlják fel, elsősorban élelmiszerekre, ruházatra, országon belüli utazásra, egészségügyi ellátásra, információs anyagok előállítására, valamint a helyzet megoldásán dolgozó hivatalos személyek és civilek munkájának segítésére.

A pénzügyi forrás konkrét felhasználásáról a Demján Alapítvány az illetékes állami szervek és a témával aktívan foglalkozó, független civil szervezetek bevonásával dönt.

Demján Sándor egyúttal felhívással fordult minden magyar és külföldön élő, a szolidaritás eszmeiségét magáénak valló magánszemélyhez, vállalkozóhoz és intézményhez, hogy csatlakozzon ahhoz a pénzügyi alaphoz, amelyet erre a célra hozott létre a Demján Alapítvány a Gránit Bank elkülönített számláján.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@gibgab: "úgy tűnik Ő MÉG NEM FELEJTETTE EL, HONNAN JÖTT! Belőle még nem halt ki az EMBER."

Tévedsz. Tökéletesen elfelejtette. Amennyiben a SAJÁT honfitársairól van szó.

Milyen ember az ilyen?
Lásd: emerencia
tegnap, 13:35
mate03
@gibgab!:Tanúsítom a leírtakat! Valóban a legtöbbet segítő,milliárdos! Bár mindegyik csak ennyit segítene,ha már a kormány impotens!
gibgab
@emerencia: Úgy gondolom, hogy Demján kijelentését rosszul értelmezted. Az én olvasatomban arról beszélt, hogy aki szegény, az normális esetben ki akar törni a szegénységből. Ezért szeretne tanulni, dolgozni, egyre többet és jobban. Csak a lehetőséget kellene megadni. , mert sokaknak még az sem adott. Így érti, hogy a szegénység motiváló erő, és mivel Magyarországon sok a szegény ember, ezt a motiváló erőt, mint feltételt munkahelyteremtéssel, megélhetést biztosító fizetéssel, a tanulás, képzés biztosításával lehet megteremteni és életben tartani. Nagyon is humánus megnyilatkozásnak tartom, csak érteni kell.
Lepényleső
Lehet,hogy ez nem a zsebpénze,hanem az adóból leírható összeg egy része,ergo,a
közös pénz felett rendelkezett,de így sem rossz.
emerencia
@gibgab: Lehet úgy is érteni ahogy te látod de az azóta eltelt idő sajnos az én értelmezésemet igazolja. Magyarországon egyre nő a dolgozói szegénység és csökkennek a munkavállalói jogok. A cselédtörvény (2012) bevezetése óta még több honfitársunk vállal munkát ideiglenesen vagy véglegesen azokban a bizonyos nyugati demokráciákban, ahova lassan már csak névleg tartozunk. :( Itthon már csak a szűk elitnek jó élni, a többi ember joggal elégedetlen de nem tud vagy mer tenni ellene. A probléma jótékonykodással enyhíthető kissé egyesek számára de soha nem igazságos. A jóságosságból kimaradt tömegeknek kilátástalan az élete továbbra is. Már a kínaiak is megtanulták, hogy a szegénységben, létbizonytalanságban tartott emberek nem jó munkaerők.
gibgab
@emerencia: Teljesen igazad van, de a politikát nem Demján csinálja. Sőt úgy tűnik, ebben a rezsimben ő az egyik fekete bárány. Ennyit tehet, többet nem nagyon. Szeretnék én több milliárdost látni, aki legalább ennyit tesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.