Európai szolidaritáson alapuló közös menekültpolitika kidolgozásáért, valamint egy Nyugat-Európába vezető magyarországi tranzitfolyosó kialakításáért kezdett tüntetést a Migráns Szolidaritás Csoport (Migszol) szombaton 16 órakor Budapesten, a Keleti pályaudvar előtt. 

Az este nyolc óráig tervezett demonstráció egy Európa-szerte szervezett tüntetéssorozat keretében szorgalmazza a menekültek befogadását, a szervezők a rendezvényen koncertekkel szeretnék kifejezni örömüket a civil társadalom aktivitásáért.

Szolidaritásért tüntettek civilek a Keletinél

Az eseményre megfogalmazott felhívásukban többek között követelték, hogy "senkit ne deportáljanak" Szerbiába.

A szervezők a tüntetés elején több nyelven, a magyar mellett például angolul és arabul is köszöntötték a demonstráció néhány száz részvevőjét.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...ezek csak nem a hátrahagyott szemétből nőttek ki...?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@GeoCravker: persze csak néhány van...épp ezért nem is érdemes még legalább mellé sem dobni hanem szanaszét...
Amúgy gondolkodtál már azon, hogy ha ez a kavarodás fordítva történne és európa kényszerülne bevándorolni az iszlám államokba mi lenne az ottani reakció ?
GeoCravker
@Csizmás Kond: "Amúgy gondolkodtál már azon, hogy ha ez a kavarodás fordítva történne és európa kényszerülne bevándorolni az iszlám államokba mi lenne az ottani reakció ?"
Őszintén? Leszarom. Itt és most ezen a hídon kell átmenni. Az egyik verzió az, hogy mindenki többé-kevésbé ép ésszel és tudattal átér rajta.
A másik verzió, hogy néhányan elkezdenek ordítva-lökdösődve utasításokat harsogni másoknak. Az eredmény az, hogy sokan belefulladnak a vízbe, és a kavarodásban a lökdösődők olykor a saját híveikat is a folyóba taszítják.
Merkel az előbbi, Orbán az utóbbi receptet tartja jónak. Csörtet, mint állat, meghülyít, akit tud, és az egész országot az örvénybe löki. Majd felágakodhat, mint erigált lószerszáma híd közepén és megveregetheti a vállát Lehel kürtjével. Egyedül a kihalt pusztában.
Nekem nem az orbáni recept a szimpatikus, Neked ettől még lehet persze az.
A fordított eseményláncolaton el lehet töprengeni, de az legfeljebb a decibel felcsavarásához, és a lelkiismereted megnyugtatásához elég. megoldani semmit nem old meg.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...persze híd...decsak elméletben mert a valóság nem az áthaladáson van hanem az ottmaradáson...és aki nem fér át az a hídon marad ...az meg beszakad...tehát rossz hasonlat.
A Merkel-Orbán elmélet tulajdonképpen ugyanaz csak míg Orbán gyakorlatba ülteti addig Merkel azt kifogásolja, sőt butául ösztönzi az áradatot és másnak akarja a nyakába varrni.
...de várjuk ki a végét mert ez nem marad annak aminek ma látszik.
soljanka
Olyan okosak ezek az összemosások. Vagy demagógok...
Szóval a menekültek tehetnek arról, hogy 3 havi a munkanélküli segély. Hogy 50 ezer a kényszermunka, vagy 22 ezer a járulék.
Vagy, hogy egy csomó kereskedelemben dolgozó elvesztette az állását a vasárnapi mizéria miatt. Egy másik csomó meg a megszűnt cégek miatt. Egy másik rétegnek meg tönkrement a vállalkozása.
Vagy, hogy a KLIK már két éve sem adott elég pénzt a wécépapírra.
Erről mind-mind a menekültek tehetnek.

Nem akarom én a problémát bagatellizálni, mert tényleg nagy a baj. De ezt nem G. Viktor fogja megoldani. Mert nem tudja. Még akkor sem, ha tényleg akarná. De ő háborút akar. És azt meg is kapja. Mert ő robbantja ki.
Szeparepa-
Kurva okos dolog ám odamenni tüntetni, ahol amúgy is fesz van... ha így megy tovább mennek az újnácik, meg mélymagyar rasszisták (jobbikosok, gárdások stb) is tüntetni oda... majd azt akkor megnézhetjük...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.