Az Országgyűlés elnöke szerint Európa "krízisponton van", de ez csak másodlagosan migrációs válság, elsődlegesen egy mély szellemi, erkölcsi és ebből fakadó politikai válság.

Kövér László a Magyar Rádió Vasárnapi újság című műsorában sugárzott interjúban – utalva Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaira – azt mondta: Európa és az unió nem a megoldás, hanem maga a probléma, de ezt "rajtunk kívül kevesen ismerik fel és ismerik be".

Újabb támadás kereszttüzében

Arra a kérdésre, hogy Barack Obama amerikai elnök szerint Európa még elbírja a migránsokat, kitért az ottani sajtóhírekre, és azt mondta: Magyarország újabb támadás kereszttüzébe került, teljesen indokolatlanul és méltánytalanul.

Amerika nagyobb, erősebb és hosszabb falat emelt mexikói határán, mint amilyet Magyarország tud vagy szándékozik a magyar-szerb határon építeni, és Amerikának van felelőssége a világ azon részében kialakult káosz előidézésében, ahonnan most ezek migránsok Európa felé elindultak – közölte Kövér László.

Hivatalosan nem kívánta kommentálni az amerikai álláspontot, mindössze annyit mondott: nem túlságosan érzékelhető belőle a részvét, vagy az együttérzés az európai szövetségesekkel. Szerinte az Amerikai Egyesült Államoknak is van felelőssége, de az ügy mégis európai, nemcsak azért, mert Nagy-Britannia és Franciaország egymással versenyezve bombázta szét Líbiát, amely addig elszigetelte a kontinenstől az afrikai migrációt, hanem azért is mert Európának el kellene döntenie, miként tekint a migrációra: a népességfogyásból adódó munkaerő-hiány pótlását, vagy a biztonsági kockázati tényezőt látja benne.

Mindenki terrorista

A házelnök szerint a közelmúltbeli londoni, párizsi merényletek az eddig Európába érkezett, eltérő kultúrával rendelkezők integrálhatatlanságáról árulkodtak.

Az Iszlám Állam – amely ennek a migrációnak az egyik közvetlen kiváltó oka – maga is több ezer európai születésű muszlim vagy nem is muszlim fiatalt tudhat soraiban. Ez azt jelzi, Európa maga beteg – mondta Kövér László. Hozzátette: nehéz lenne megmagyarázni, hogyan gondolják az európai államok, ha eddig nem tudták integrálni saját társadalmukba azokat a milliókat, akiket önként befogadtak, behívtak mint olcsó munkaerőt, akkor hogyan fogják megoldani a mostani beáramlók integrálását.

Egyelőre nem lehet pontosan tudni, hol van ennek a folyamatnak a vége, és az európai politikusok nyilatkozatai nem lassítják, éppen fordítva, gyorsítják azt – állapította meg.

Nincs még egy olyan politikus, mint Orbán Viktor

Semmilyen ellentét, szakadás a Fideszen belül nincs – jelentette ki Kövér László, hangsúlyozva, hogy a rendszerváltozáskor indult és azóta színre lépő pártok közül a Fidesz a legsikeresebb, nemcsak Magyarországon, hanem az egész volt szocialista táborban.

Nem találni még egy olyan pártot, amelyik 1990-ben elindult, mind a mai napig létezik, és immár harmadik kormányzati ciklusát tölti. Nincs még egy olyan politikus, mint Orbán Viktor – mondta.

Nem ismerik a Fideszt, akik azt gondolják, ilyen egyszerűen el lehet őket távolítani. Ez egy politikai közösség a szó legszorosabb értelmében, és erejét éppen a nemzet iránti elkötelezettség adja – fejtette ki Kövér László.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
Ezt a kislányos szerénységet ki nem állhatom. Ahogy pironkodva elbújik a bajsza mögé, és halkan rebegi: mi vagyunk a legfaszább gyerekek a volt szocialista országok között. Aki volt titokzatos miniszter, az ne szerénykedjen, tessék hangosan, tagoltan elüvölteni: a világon nincs hozzánk fogható párt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Kövér Köteles elvtárs nem szép dolog plagizálni. Ezt éppen az ön főnökéről mondták: Orbán nem a megoldás, hanem a probléma maga.
mate03
@papa.49! Ne küld olyan messzire! Itthon is van,jó erős kenderkötél! Köteles Lacinak,ki jár Magyar földön,a Magyar kötél!:
DR Eric CARTMEN
Beteg ember, ez nyilvánvaló. Láttam fiatalkori képeit, már ott is gyanakvóan összehúzott, apró malacszemekkel pislogott. Belezakkant, hogy csak másodhegedűs lehetett Orbán mögött, – nyilvánvalóan önmagát tartotta a legalkalmasabbnak a vezéri szerepre a fideszben ( életem bulija-mondotta volt) de ebben a beszédhibája megakadályozta. Hebeg is meg dadog is, így nem lehet kiállni szónokolni. Azonkívül tudjuk, hogy komcsi volt, ahogy a kedves mama és papa is. Beleőrült abba, hogy a nép nem annak látja, akinek ő szeretné láttatni magát. A nép pontosan látja és tudja, hogy egy nyomorult csinovnyik, egy senki. Megúszhatta volna, ha be tudja fogni a lepcsest és nem kezd kommunistázni…”Kommunista kutya…” emlékszik mindenki. Sajnos nem büntethető. Az elmeállapota ezt kizárja.
Desischado
@ziziplanet: Hát én meg emígy hallottam. A lényeg az, hogy Chaplin és Hofi is nagy művészek voltak, hitler meg remélem, a pokolban rohad meg!

@bakegya: Kedves barátom, erre csak azt mondhatom, hogy sajnos, minden szavad igaz!
kukac50
Az a legnagyobb probléma,hogy Kövér még hatalmon van.
Bercifiu
Ez a sok papíron túlképzett agyatlan nem látja a kérdés hátterét.
Merkel olcsó kvalifikált munkaerőt keres, a többi meg vissza Magyarországra.
Hoffi jó mondta, Kövér szájából csak a szar folyik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.