A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung szerzője szerint a magyar miniszterelnök azzal számol, hogy az emberhez méltatlan körülmények miatt a németek és az osztrákok nem küldenek vissza menekülteket Magyarországra.

Orbán nem példakép című írásában Thomas Gutschker kiemelte: a magyar miniszterelnök a "határorzott jelszavak és az egyszerű igazságok embere", aki mindenre tud egy "gyors megoldást".

"Menekülthullám? Építsünk egy kerítést! Rakoncátlan menekültek? Csukjuk le őket!" – írta a FAS munkatársa. Hozzátette: Orbán "legújabb ötlete", hogy aki a Szírián kívüli "biztonságos menekülttáborokból" Európába jön, nem jogosul menedékre, mert csak "jobb életet akar, mint a táborokban".

A szerző szerint a menedékjog megadásáról annak alapján kell dönteni, elvárható-e a kérelmezőtől, hogy visszatérjen a hazájába. A "haza" a döntő, és "nem valamiféle tábor" – hangsúlyozta.

Thomas Gutschker úgy vélte: Orbán számol azzal, hogy az "emberhez méltatlan körülmények miatt" Németországból és Ausztriából nem küldenek vissza menekülteket Magyarországra.

Orbán nem azt akadályozza meg, hogy menekültek jussanak be az EU-ba, hanem csak azt, hogy visszatérjenek Magyarországra. Orbán "az európai szolidaritás potyautasa","nem tartja be a közös szabályokat és eltereli az emberáradatot Bajorország felé" – írta.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.