Most kezdenek rájönni a Röszkénél várakozó menekültek, hogy hiába adják be kérelmüket Magyarországon, szinte biztos, hogy visszautasítják őket. Fel vannak háborodva – írta a Klubrádió.

A mintegy 100 fős tömeg skandál és próbálja elzárni az utat a röszkei tranzitponton helyszíni beszámolók szerint. A rendőrség egyelőre nem avatkozott közbe.

Az ottani önkéntesek azt tapasztalták: rendkívül lassú a beléptetési folyamat, nagy a bizonytalanság azok között is, akik még csendben várakoznak.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@nemkati: Most csupán azt kérdezem hol van a világon olyan hogy egy helyi nyelvet nem beszélőnek nem biztosítanak tolmácsot, csak KIZÁRÓLAG ORBÁNISZTÁNBAN))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Másik
@Boszi27: Csak egy észrevétel: elég a fellebbezésnek eljutni Szegedre, nem kell személyesen beadni. Posta talán van Szerbiában is.

Én nem értem azért. Valaki eldönti ott, hogy Németországba akar menni papírok engedélyek nélkül, és mert ő akar, mindenki álljon haptákba, adjon orvost, élelmet, ruhát, furikázza, mert ő akar?

Én is nagyon szeretnék Bergenbe menni, el is éldegélnék arrafelé. Akkor most megindulok, skandálom a kis Norway Norway mondókámat, és mindenki segíteni fog, kapok tolmácsot, mert nekem az jár? Én is mondhatom, hogy itt nem tudok megélni, meg félelemben tart a politika, stb, tehát menekült vagyok.
Főlökött
@Boszi27: Épp azért történt a déli határ zárása, hogy a mindenhonnan bejövő áradatot, okmányok nélküli flangálást, betöréseket, fosztogatásokat megállítsák.
Röszkén nyitva van a bevándorlók számára a regisztrációs pont, melyet a döntő többség, érdekes mód, nem kíván igénybe venni. Nekik az a járható út, ha kerítést másznak, avagy szétvágva bejönnek. Ki is lesznek utasítva, s mivel kiemelt bűncselekmény, ujjnyom, DNS mintavétel megtörténik, így ha ismét visszakúszik valahol, beazonosíthatóvá válik. Hiába mondja, hogy Szír, papírjai pedig nincsenek, ez benne a bukta számukra.
Amúgy okostelefonjaikkal tájékozottabbak, naprakészebbek mint mi. Miért is készített felvételt a bevándorló a határkerítésről és a rendőr sorfalról ? Tolja fel a netre 2000-el, a szolgáltató pedig ingyen hálózatot, feltöltést osztogat :) - biztosít számára.

Maximálisan egyetértek ezzel a lezárással. Ha nem akarnak regisztrálni, tipegjenek vissza oda, ahonnan jöttek. Így gátat szabhatunk ennek is :
valasz.hu/vilag/terroristak-a-menekultek-kozott-ennyit-lehet-most-sejteni-115042

Egy kis olvasnivaló :
www.hirado.hu/2015/09/09/nogradi-gyorgy-szerint-europa-alairhatja-sajat-halalos-iteletet/

S ha ez mind nem lett volna elég, itt egy másik balhé, mely csendben, sunnyogva megy :
alfahir.hu/megint_lelepleztuk_az_europai_bizottsagot_titokban_etetnenek_velunk_genkezelt_hulladekot
Boszi27
@Másik: Ez is egy vélemény. Ebben a témában nem lehetünk elég okosak. Valamiért csak elindultak több százezren, vszínű millióan, és valamiért No-t jelölték meg célként?
Kapsz tolmácsot, ha idegen országban, melynek nyelvét nem beszéled és bűncselekménnyel vádolnak meg. Jelen esetben tiltott határátlépés..Háborús országból menekültek helyzetét nem kellene a politikai, vagy gazdasági menekültekével összehasonlítani.Valahogyan szűrni kellene, hogy ki kicsoda! Hogyan? Biztos van ennek is valamiféle szakértője.
Főlökött
@Boszi27: Már elregélték sokan, ezen áradatból kb. 20-30% a tényleges menekült. A többi pedig a jólét, a szociális juttatások, stb.-k kihasználása miatt 'slattyog' egy kicsit.

Amúgy Merkel mami szerintem fonja a séróját :
adatlistazo.hu/verik-a-nemeteket/

Persze az is érdekes, hogy a Német Yard sem készült fel erre, nyilatkozták Bundesliga mérkőzések fognak elmaradni, mivel nincs annyi rendőrük, hogy biztosítani tudják a meccset.
Főlökött
Nagyon halkan megjegyzem - 1951. évi Genfi Egyezmény 2. cikk :

"Minden menekültnek kötelezettségei vannak azzal az országgal szemben, ahol tartózkodik, különösképpen az, hogy magát az ország törvényeinek és szabályainak, valamint a közrend fenntartása érdekében hozott intézkedéseknek alávesse..."

Azért szerintem azt pedig ne várják el, hogy a Btk.-t, azaz a Büntető Törvénykönyvet, a 2012. évi C. törvény, arab nyelven kiadják és a bevándorlók rendelkezésére bocsássák, mivel jó része arabul el sem tudná olvasni, mivel nem háborús övezetből jött.
Másik
@Boszi27: Erre a szűrésre találták ki a regisztrálási kötelezettséget az EU okosai, amit nem akarnak a "kis szentjeim".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.