Kim Lane Scheppele szerint itt az idő, hogy az uniós döntéshozók alkalmazzák az Európai Unióról szóló szerződés hetedik cikkelyét. Egyszerűbben fogalmazva: Scheppele szerint itt az idő, hogy az EU megvonja a szavazati jogot Magyarországtól, mivel Orbán Viktor "rendőrállamot épít" és a saját állampolgárai szabadságát is korlátozza legújabb lépéseivel. 

A Princeton Egyetemen tanító szociológia- és nemzetközi kapcsolatok-professzor ezúttal a politico.eu-n fejtette ki véleményét a magyar helyzetről. Scheppele a magyar ügyek egyik legismertebb amerikai szakértője, és nem először kritizálja az Orbán-kormányt.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@Freewolf: "...Ez a ballib banda viszont folyamatosan..." (idézet tőled)
Figyelj, új információk jönnek!:
Orbán Győző, MSZMP párttitkár volt. Neje Orbánné a tanult szakmáját hagyta ott, hogy főállású MSZMP munkatárs lehessen.Gyermekük Orbán Viktor, KISZ vezető és komcsi besúgó volt, míg Soros papa pénzén nyugatra nem ment napot lopni. (Mert tanult semmit nem tanult.)
Aztán éveken át volt egy liberális párt elnöke, a Liberális Internacionálé alelnöke meg 8 éven át. Megvan a bolsi? Megvan a libsi?
Ki is a libkóbolsi-:))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Ezzel már elkéstek. Már tegnap kellett volna.
Aki Én
Itthon nincs egy épeszű, aki ezt látná és hangoztatná???
Hellcat
Csodás...most erre mit lehet mondani...ez megya háttérben amíg mindenki a menekültekkelvan elfoglalva.
bakegya
@Aki Én: de van,több is,de azokat nem engedik szóhoz jutni,nem kaphatnak nyilvánosságot.Lövétei János pl.igazán helyénvaló véleményt nyilvánított már több alkalommal is-a migráció kérdéseiben nemzetközi szintű áttekintéssel bíró szakjogász prpfeszor-de a LOMNICI LEDUMÁLJA AZ ASZTAL ALÁ A TÉMÁT-NYOMJA A FIDESS MANTRÁT-
bakegya
A néppártos kutafaxálkodást kell a teknősnek betiltani-mert nemzetközi emberjogokat nyírbál már évtizedek óta-a főügyészével ,de az egész kormányával az élen.
justhpeter
Scheppele-nek igaza van, az csak jót tenne a kormánynak. Nem pofázhatnának semmibe se bele, de végre kellene hajtaniuk a közös döntést.
Freewolf
Milyen emberek kommentelnek itt? Van nektek hazátok? A tetves amerika háborút robbant ki, majd annak a menekültjei itt kötnek ki. Erre az EU az egyetlen kormányfőt cseszteti, aki be akarja tartani a közös jogot!
Ez a hibbant meg a szavazati jogunkat akarja elvenni? Hát az anyjáét! Azt elveheti!
Aki meg ebben csak Orbán ekézésének a lehetőségét látja, hát szégyenkezzen, de mélyen!
Szeparepa-
A déli határzárral nem korlátoz a viktátor, mert ott nekünk magyaroknak is tilos volt a zöldhatáron átmenni, mivel nem unió már, nem schengeni zóna már, tehát minden magyar szépen eddig is és ezutánis a határátkelőt használja, az meg ugyanúgy működik ahogy eddig... nem ez a baj, hanem az hogy makacsul nem fogadja el a kvótát, holott mi úgysem kapnánk túl sokat, hiszen pici szegény ország vagyunk, a kvótával ilyenek szívják meg mint Spanyolok, Britek, Franciák és a Németek (de ők nem bánják ugye egyelőre) szóval a nagyobb és gazdagabb országok. El kéne fogadja a kvótát, pár ezer szíriait befogadunk oszt jóccakát, úgyis van már nálunk százezernyi muszlim (és végülis gond nem nagyon van velük,elvannak maguknak dönereznek, mobiloznak), fel sem fog tűnni köztük ez a pár ezer...
Yoda69
@Freewolf: Itt orbannak van egyedul szegyenkezni valoja. Tortenelmi lehetoseg volt hogy helyrehozza Magyarorszagot, es tisztes helyet szerezzen az EU-ban. Ehelyett lebontotta a demokraciat es rendorallamot epit. De ehhez kelletek olyan emberek mint te is akik hatalomba ultettek es ott is tartjak.
Freewolf
@Yoda69: Miről vizionálsz itt? Mi neked a demokrácia? Az, hogy minden jöttment szabadon határt sérthet? Netán az, hogy egy kis libsi minoritás diktáljon mindenkinek? Köszönjük nem kérünk ebből!
nevemnick
Már 2010-ben kellett volna.
Freewolf! Te miről vizionálsz? ,,...egy kis libsi minoritás diktáljon mindenkinek?" Szerinted a jelenlegi nem libsi, (akinek a hátsóját nyalogatod) nem diktál neked? Félrevezettet benneteket, és úgy beszoptátok a zsebhuszár ,,magyarkodását", hogy most már foggal-körömmel kapaszkodtok a végbéltermékébe.
Yoda69
@Freewolf: orban valasztasi csalasok sorozataval kerult hatalomra. Mar onmagaban ez is a demokracia sarba tiprasa. De az amit muvel 2010 ota az peldatlan, foleg az Unio torteneteben.
Az hogy te ezt nem latod, az csakis a te problemad. Mar irtam korabban nezzel mas mediat is ne csak a fideSS-tevet.
Freewolf
@nevemnick: Attól, hogy ingerült vagy, még nincs igazad! Nekem megfelel Orbán, vagy ha váltás lesz, akkor Vona! Ők a magyarság érdekeit nézik és nem egy kis belvárosi álértelmiségi és civilnek hazudott hazaáruló banda szekerét tolják. Ők a többséget képviselik és mi, mint többség meg is fogjuk szavazni őket! Te és a barátaid pedig hergelhetitek itt egymást, de akkor is ez a jövő, a mi jövőnk!
Aki Én
@Freewolf: Miután ebben az országban csak mély ostoba és fizetett emberek szónokolnak a kormány mellett, döntse el mindenki maga, hogy téged hova sorol.
Aki nem akarja látni milyen szabad rablás megy itthon, az hazaáruló. Úgyhogy ne szónokolj itt hazaszeretetről, mert aki szereti a hazáját, az szót emel a hazug tolvajok ellen.
És ne itt fröcsögd a butaságodat azért, mert egy mondatot sem értettél meg az írásból.
Freewolf
@Aki Én: Tudod, nem mondom meg neked, hogy mit írj és azt hol tedd, így engem hidegen hagy, hogy te itt tanácsokat osztogatsz! Orbán és Vona mellett áll az ország döntő többsége. Te és a hasonszőrűek, mert lássuk be vannak ilyenek is, ebben a demokráciában elmondhatjátok a véleményeteket arról, hogy milyen diktatúra van! Nem nevetséges? Sőt még a hazaárulók is vakoghatnak, nem bántja senki őket! Ez a ballib banda viszont folyamatosan rá alkarja a többségre kényszeríteni a torz, hányás szagú nézeteit, de köszönjük, nem kérünk belőle! Ettől vagytok ilyen ingerültek!
Yoda69
@Freewolf: A magyarsag erdekeit? Huha, te nagyon agymosott lehetsz. vono alig varja hogy a husosbodonhoz keruljon. A jobbik nagyobb rablobanda mint fideSS. Raadasul tele van hazarulo komcsival, meg ujnacival. Egykutya a fideSS-szel. Nem kerunk egyikbol sem.
Freewolf
@Yoda69: Ez a nácizás a köreidben kötelező tartalmi elem, vagy csak egy kis színes? Egyszer belebolondultok!
vonotok
@Freewolf: Az az érzésem inkább neked kéne szégyellni magad. Még tovább megyek, ebben az országban már nem rendőr államot építenek, hanem kőkemény DIKTATÚRÁT.
Sajnos ha bevezetik a 7-ik cikkelyt, azt mind ennek az eszement kormánynak, de fölég Orbán Viktornak köszönhetjük.
vonotok
@Freewolf: Ember! neked a többség hogy jött ki?? milyen számtani művelettel sikerült megalapítanod a " TÖBBSÉGET "???
Freewolf
@vonotok: Ha mond az a kifejezés valamit, hogy kétharmad, akkor tudod miről beszélek!
Freewolf
@vonotok: Diktatúra? Mikor elmondhatod minden tolvajnak a miniszterelnököt? Furcsaelképzeléseid vannak akkor a diktatúráról!
vonotok
@Freewolf: Ez az egyszer remélem minél hamarabb bekövetkezik.
Freewolf
@vonotok: Ezt a magadfajták akarják elültetni a köztudatba, csak mindig kiderül az ellenkezője. Tessék, most liberálisék Kanadában elbocsátottak egy buszsofőrt, mert azt mondta meleg felvonuláson nem furikázna. Na ez a diktatúra. Liberálisék diktatúrája. Te pedig itt nyugodtan ekézheted Orbánt, senki nem torolja meg!
zöldszem
@Freewolf: "...Ez a ballib banda viszont folyamatosan..." (idézet tőled)
Figyelj, új információk jönnek!:
Orbán Győző, MSZMP párttitkár volt. Neje Orbánné a tanult szakmáját hagyta ott, hogy főállású MSZMP munkatárs lehessen.Gyermekük Orbán Viktor, KISZ vezető és komcsi besúgó volt, míg Soros papa pénzén nyugatra nem ment napot lopni. (Mert tanult semmit nem tanult.)
Aztán éveken át volt egy liberális párt elnöke, a Liberális Internacionálé alelnöke meg 8 éven át. Megvan a bolsi? Megvan a libsi?
Ki is a libkóbolsi-:))))
papa.49
@zöldszem: Ne húzd fel magad hiszen direkt csinálja hogy bennünket kiakasszon, finoman le kell kakálni a firkájait, oszt. jónapot)))))))))))
zöldszem
@Horizont: @papa.49: Az útszéli kutyát nem érdekli, hogy kinek ki a favorit. Ajnározza mindenki akit jónak lát, bár én sosem értettem ezt a mély imádást.
De, ez a libsizés, bolsizás annyira unalmas.
Nem beszélve arról, hogy a pártok egymást váltják, és akkor jön olyannal, hogy bukott ballib. Miért a Fidesz nem vesztett választást? Valamiről lemaradtam? Választás? Hagyjuk ne feszegessük !
vonotok
@Freewolf: Kevés diétáról mondhatjuk,hogy tisztességesen szerzet hatalmat, és a jogrend betartásával tartotta fent.
nevemnick
@Freewolf: úgy látom, hogy inkább te hergeled magad. A világ legnyugodtabb embere vagyok több mint hat és fél évtizede. De te a tehetetlenségedben mindenkit libsinek, komcsinak titulálsz, akik elutasítják diktátorodat és annak eszement dolgait. Nem vetted észre, hogy te lettél azzá a diktátor-imádásod miatt. Náladnál nagyobb komcsi már a Kreml falában nyugszik, ott sminkelgetik évente. Te nem oda fogsz kerülni, mert nem tudnak bebalzsamozni, amíg meg nem találják a borsónyi valamit a koponyádban. Addig élvezd a főnöködet, ha meg már nem megy, akkor meg nyergelj át a vonára... :)
rugacs
@zöldszem: Most meg csak Fidesz van... és lesz. A suták meg elfogynak.
Január
Princetonból ne osszuk az észt! Inkább az okok megszüntetését javasolja a politikusaiknak. Ahogy itt korlátozzák az állampolgárokat, úgy korlátozzák Európában máshol is..., ami egy kényszer és ezt a kényszert az Ő tevékenységük váltotta ki.
vonotok
@zöldszem: Nem hiszem, hogy soraid mély érzéseket váltatottak volna ki Freewolfból. Ö már csak ilyen marad. le kell sz...ni.
kamazuka
Tételezzük fel,hogy megvonják a szavazati jogot.
Mi fog változni?
Bár nem ideillő érvelés,de Trianonért egyszer mi is megfizethetünk!
Különös,hogy az elmúlt években, hol csak lehetett,berartott a szerb,román,újabban szlovák kormány.Mindenféle kötelezettségi szegési eljárás,pénzügyi manipuláció színtere voltunk.
Tessenek átértékelni mindent.
bencemacska
@zöldszem: Nálad az igazság! Én is ezt hangoztatom, hogy az papol nekem a kereszténységről, aki sohasem volt megkeresztelve!
(Ha igen, akkor csak felnőtt korában!)
Desischado
Sajnos, ha meg is vonják a szavazati jogot, attól orbán és a bandája még hatalmon marad. De az ország érdekében, sürgősen el kell zavarni ezt a bandát a jobbikkal együtt, és szakértői kormányt kinevezni! Valamint a fenntálló gondokat villámgyorsan rendezni az EU-val, mert ha így folytatódik, kiraknak bennünket az Unióból, és ha el leszünk szigetelve, akkor orbán csinálhat amit akar! Martaléka lesz a káosznak a rablásnak az ország és az emberek, és nem semmi visszatartó erő, ami visszafoghatná! Ébresztő, magyarok, száguldunk a végromlás felé, ha nem kapunk észbe!
Yoda69
@Desischado: Ha megvonjak a szavazati jogot es a tamogatast akkor napokon belul osszeomlik a magyar gazdasag es akkor rajonnek az emberek, talan meg az ilyen @Freewolf: felek is, hogy Unio nelkul nem megy. Ebbe mar belebunka orban, csak sajn os az orszag es lakosai buknak vele a legnagyobbat, es elorol lehetne kezdeni az epitkezest, amig ujra jon egy hazug populista, aki teledumalja az emberek fejet.
bakegya
Majd a Vajna dugó föltőkésíti a vörösseggüeket, aztán leszünk újra vidám barak-a teknősök birodalmát pedig mészárosböllér építi orbán király kedvére!
zöldszem
@rugacs: Sajnos igen, ugyan az van ami 25 évvel ezelőtt egypárt rendszer.
Nincs Fidesz, nincs párt, csak Orbán!
Mond, nem baj, hogy kilopják a szemedet is? Nem hát. Legalább látnod nem kell azt, amit úgysem értesz. Téged ez nem zavar?Még az sem, ha éhen döglesz havi 50 ezerből. Te örülsz neki és élteted aki meglop.
Jogod van hozzá. Hülyének lenni alanyi jog. Élj csak vele továbbra is! Sok máshoz lassan úgysem lesz jogod...
wagabund
Méghogy megvonnák a jogot?...
...ez kivitelezhetetlen...több okból is.

Úgyhogy lehet menni kávézni...
Freewolf
@zöldszem: Hasso von Manteufel tábornok a háború után liberális politikus lett! Hogy van ez akkor?
Tekla
@Yoda69: Nyugodj ,meg mi ezzel csak nyerhetünk ! Azzal, hogy a kizsákmányolásunk meg szűnik a nyugat által, persze marad még fosztogató ! Jó a történelmünk folyamán ,nyugatról még sosem jött :)
Tekla
@zöldszem: Ha az az egy párt rendszer lesz olyan, mint a rendszerváltás előtt, akkor ma kérem meg valósítani. A lopott holmit (tisztességtelen szolgáltatásból keletkező hasznot kérem mielőbb ) államosítani. Még talán az ország megosztottsága is meg szűnne. Lehet ezzel is jól járnák.
teuton
@Desischado: Kirakni az EU-bol sajnos nem lehet egy orszagot, csak maga dönthet a kilepesröl. Ugyanigy volt a belepessel is. A Fidesz es Jobbik ugyan allandoan tamadja es kritizalja az EU-t, a politikusait es hivatalnokat, de kilepni nem akarna, pedig meglenne ra a többseg, nem is kell 2/3, csak 51%. DE!!! Mi lenne akkor az EU-s penzekkel, exporttal, nyugati beruhazasokkal??? Ez akkora ervagas lenne, amibe nehany heten belül tönkremenne az orszag es lakosai! Kiveve azt a nehany 1000-et, a rablobanda vezetöit.
Yoda69
@Tekla: huh, te nagyon el vagy varazsolva. A nyugat zsakmanyol ki minket? Akkor te nem hallottal azokrol milliardokrol amit a nyugat ad nekunk cserebe a semmiert?
zöldszem
@Freewolf: Nos tehát azért bolsilibsizel mert Hasso von Manteufel a háború után liberális politikus lett.!?
Tudod engem nem érdekel, hogy Hasso von Manteufel ki volt, és mi lett! Semmi köze a jelenlegi Magyarországhoz.
Tudod az a baj, hogy a Fidesz és hívői szerint: A fideszes zsidó nem zsidó. A fideszes komcsi nem komcsi. A fideszes cigány nem cigány. A fideszes tolvaj nem tolvaj. A fideszes liberális nem liberális. Ezek mind igaz hazafiak, derék magyarok.
zöldszem
@Tekla: Az egypártrendszer már nem lesz, hanem van.
Vagyis mint írtam, nincs Fidesz, nincs párt egyesegyedül Orbán van!
A másik!
Nem a szocializmust sírja vissza az emberek többsége, hanem a munkahelyeket, az egészségügyi ellátást, lakást, oktatást akár az egyetemig, a stabil megélhetést.
Freewolf
@zöldszem: Pusztán jelezni akartam azt, hogy attól, hogy Orbán apja párttitkár volt, még nem nevezhetjük kommunistának!
zöldszem
@Freewolf: Csak egy mondat a wikipédia-ból!
"Politikai pályafutását gimnáziumi alapszervezeti KISZ-titkárként kezdte.Közéleti hozzáállása saját elmondása alapján a honvédségnél eltöltött idő alatt változott meg gyökeresen, ahonnan teljesen más emberként távozott. Korábban a szocialista rendszer naiv és elkötelezett híve volt!"
Ezzel vége itt a pont...
Freewolf
@zöldszem: Most azon lovagolsz, hogy a wikipédia mit ír róla? KISZ titkár volt, most kapitalista. Valami Gyurcsány is épp ilyen. Ezen fennakadtál? :-)
bencemacska
@Desischado: Igazad van, nem várhatunk mindent mástól! Mi választottuk meg, az EU ezt nem Írhatja felül! Leváltani is nekünk kell.
A szavazati jog megvonása annyit segíthet, hogy nélküle hozhatnak döntést velünk kapcsolatban is, amit neki végre kell hajtani!
zöldszem
@Freewolf: Ne, hogy azt hidd, hogy Gyurcsány nekem favorit! Nem "kisvuk"nem!
Én egyik párt elkötelezettje sem vagyok, mindig programra szavaztam, képzeld volt, hogy a Fideszre! Most már olyan a szavazás mint a nyilvános WC. Benyitsz, és próbálod a kevésbé szarosat kiválasztani!
Orbán nem csak KISZ titkár volt! Attól, hogy Te nem akarsz róla tudni, bíz volt Ő más is...
25 éve fosztják ki nemzetünket ,országunkat ! Minden politikai garnitúra csak a zsebét tömi az egyik megy a másik jön,csak az étvágyuk lesz egyre nagyobb! Nem számít ezeknek semmi sem , sem ember,sem gyerek semmi,se nő sem férfi...csak a pénz és a hatalom!!! De! Az minden áron! Én az elmúlt 25 év minden politikusát börtönbe zárnám... mert az ország ide jutott! Amíg az emberek nem jönnek rá,hogy a megosztottság csak a kiszolgáltatottságot növeli addig itt nem lesz változás!
Megbocsájthatatlan, hogy az egyre szegényedő társadalom vezetéséért felelős politikusok, egyre gazdagabbak legyenek, a pofánkba röhögnek és tovább próbálják hülyíteni a népet!
bencemacska
@Freewolf: ma, 12:31

Hanem minek? Egy párttitkár, aki nem áll a pártja elvi alapján?
Az anyja meg fizetést kapott a pártmunkájáért!
zöldszem
@bencemacska: Fidesz komcsi, jó komcsi...
Desischado
@zöldszem: Tökéletesen igazad van! Nekem is ez a véleményem! Főleg a széthúzással és a rablással kapcsolatban. Amíg az emberek nem értik meg, hogy össze kell fogni, és együtt tüntetni, és elzavarni ezeket, addig nem lesz változás! Majd akkor rájönnek, amit mi már tudunk, hogyha az utolsót is elveszik tőlük!
Desischado
@Yoda69: Egyetértek. Ezért is félek, hogy kiraknak minket, vagy ezek az elmeroggyantak kilépnek, Például 2020 után a jobbik, nyomban kilép, mert nem lesz több pénz, ha isten ne adja, ők kerülnek hatalomra. Már pedig ismerve az itteni észkombájn állampolgárok jórészét, sajnos, jó esély van rá. orbán is csak azért nem lép ki, mert még jönnek a pénzek. De ha megszűnik 2020-tól a forrás, azonnal kilépnek az EU-ból, akkor pedig végünk!
Tekla
@zöldszem: Nekem a szocializmus eszmeisége is tetszik, persze csak így utólag. ahol nincs ekkora különbség az ember munkájának az értéke között, hogy az egyik 68 ezerért ki dolgozza a belét , a másik meg , szét okoskodja az agyát 4-6 millióért. Érted az arányokat ugye. ez Magyar specialitás, mert Például a Cseheknél , ez elképzelhetetlen . a bérkülönbség 5 x körül van. Melyik szarházi dolgozna itt max 400 ezer mellet ?
Feraj49
Scheppele ! Először a SAJÁT fejedben és hazádban tegyél rendet ! Olyan "okos" professzoraink mi te, vannak itthon is ! Jó le is qurták az oktatást,a politikát,a szociális rendszert.
paolo006
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
libellle
@Feraj49: az oktatást és minden mást a fidesz tett tönkre senki más. Egyébként bizonyára boldogabb lenne a nemzeted, amennyiben ugy élhetne mint az USA. Gondolom neked minderröl nem sok fogalmad van.
Feraj49
@libellle: tegnap 22.32-reJa Te az USA-ban élsz ! Onnan nézve minden szép és jó,és mindennel megvagyok elégedve !
libellle
@Feraj49: Nem az USA-ban élek hanem Németországban, ellenben ismerem az USA-át valamennyire. amennyire boldog vagy és elégedett akkor miert kommentels
Feraj49
@libellle: Ha elolvasod a kommentjeimet meglátod,mind a politikai beállítottságomat,mind az "elégedettségi" szintemet . / a szíriai és más arab országok olaja tartja fenn a nagy jólétet az USA-ban ./ Európa fizeti meg az árát . Most már " jól van Németország is" ? Mert még több száz "bevándorló,honfoglaló" várakozik a Görögöknél a behajózásra.
hetöndöe
@zöldszem: @nevemnick: @vonotok: Hagyjátok @Freewolf:-ot,csak 8-tól 16-ig tart a munkaideje,eddig fizeti a párt,egyébként meg az észérvek esküdt ellensége.Disznót nem etetünk gyöngyökkel.:-)
libellle
@Feraj49: Miert fáj a te fejed a Mi esetleges gondjaink miatt. Hidd el mi ezt bravurral megoldjuk. Ellenben Mindig meglepö, hogy egy más nemzettel foglalkozik a kormány ugy mint egy paar magyar polgár, ahelyett, hogy a magyar dramákat és katasztrofákat tenné rendbe. Az USA-nak annyi nyersanyaga van, hogy nincs szüksége idegen olajra és hasonlokra. Ellenben a ruszki akarja még a szir olajakat is mocskos markában tartani.
Csizmás Kond
...vagyis egy amerikai vélemény szerint intézkedik az unió ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.