A magyar-szerb államhatár szerb oldalán feltorlódott tömeg bedöntötte a Röszke II. közúti határátkelőt lezáró kaput szerda délután – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a tömeg fél három körül agresszívvé vált, kövekkel, fadarabokkal, palackokkal dobálta meg a magyar oldalon álló rendőröket, majd kitörte az átkelőt lezáró kaput.

A rendőrség azonnal jelentős erőket sorakoztatott fel a "magából kivetkőzött emberek" megfékezése érdekében, a ledöntött kaput többsoros rendőrsorfal helyettesíti.

Azt írták: a rendőrség a magyar államhatár és az Európai Unió külső határának védelme érdekében jogszerűen és arányosan intézkedik.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DND
@Mikipapa: ha tenyleg haboru ellen menekulnek, tuti nem lazadoznek ott ahol mar nem fenyeget veszely. nyugisan varnek hogy ne kuldjenek vissza. aki balhezik az maga alatt vagja a fat..
hatas ellenhatas torvenye
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jancsipapa
@papa.49: Nem . Nem voltam ilyen helyzetben . De ha lennék,( ne adja az isten ) inkább a papírjaimat vinném magammal több-ezer kilométerre ,mint a négyméteres iraki zászlót...
Tekla
@JAJMÁR: Remélem sortűz lesz , mert ezek szóból nem értő állat félék. A muzulmánok elleni háborúban nem sajnálgatták ennyire őket ! Németeknél teljes test elfedésre hívják fel a lakosság figyelmét, hát még jó , hogy nem mi fogunk alkalmazkodni a csürhéhez. Őseinknek több esze volt, mint itt a migra simogatóknak. Ételt is csak forrón szolgálva várfalról kaptak ! Ne már ezek döntsék el , hol akarnak bejönni?
hemami
@papa.49: Mégis mi lenne az emberhez méltó hozzáállás ?Úgy tűnik erre még senki , a nagyokos döntéshozók sem tudják a megoldást.Számolatlanul be kellene engedni bárkit a határokon ?Milyen határnak csúfolt valami az olyan, ahol boldog- boldogtalan kénye-kedve szerint besétálhat ?Látszik már, hogy akik eddig humánumról papoltak, azok sem képesek megbirkózni ezzel a végtelen áradattal.Meddig kellene még puszta humánunmból mindenkit beengedni ?Nem látszik a vége az alagútnak.Saját magunknak kellene a kést a torkunkra szorítani ?A németek, osztrákok is másképpen beszélnek már, miután már őket szorongatja ez a határtalan őrület.Éppen ideje volt már valami hathatósabb intézkedést tenni
papa.49
@hemami: Igazad van de se te se én nem tudjuk az igazán jó megoldást, sajna))))))))
hemami
@papa.49: Nagyobb baj az, hogy a nagyokos döntéshozók sem tudják a helyes megoldást, össze-vissza beszélnek.Isten látja a lelkem, hogy nem vagyok Fidesz, sem Orbán rajongó, és nem gondoltam volna, hogy egyszer velük fogok egyetérteni, de ami a bevándorlást illeti még senkinek nem volt jobb ötlete náluk.Tegnap megnéztem az Azurák Csabával készült Orbán interjút és nagyon korrekt , reális probléma felvetésről szólt az egész, amit nemcsak hazai , de külföldi kommentárok is egytől- egyig pozitívan értékeltek.Nem muszáj szeretni Orbánt, de amikor igaza van, azt el kell ismerni.Az eus politikusok elbújhatnak mögötte ebben a kérdésben.Egyébként a második világháború óta ennyire puskaporos még talán soha nem volt a levegő, csak azért imádkozom, hogy a gyermekeink , unokáink ne ismerjék meg soha a háború borzalmait, annál bármi jobb.Ugyanakkor egy muzulmán Európát sem szeretnék örökül hagyni rájuk.Nagyon nehéz kérdések ezek, a jó ,vagy elfogadható magyarázat csak várat magára, pedig már a 24. órában vagyunk és nem én vagyok ennyire okos,hanem hozzáértő szakértők mondják..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.