Könnygázt és vízágyút is bevetettek a magyar rendőrök a magyar-szerb határnál szerda délután az őket dobáló illegális bevándorlókkal szemben – közölte az M1 aktuális csatorna tudósítója a határ szerb oldaláról, Horgosról. Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy több száz migráns "ostrom alá vette" a Röszke 2-es, úgynevezett régi határátkelőt a szerb oldal felől.

Az M1 felvételei szerint a rendőrség jelentős erőket vetett be, köztük pajzsokkal és harci járművekkel a Terrorelhárítási Központ egységeit is odavezényelték a határ védelméhez. A rendőrség és a honvédség helikopterei is ott köröznek a környéken.

Égő fáklyákkal dobálják a rendőröket – a TEK-et is odavezényelték

Az MTI tudósítója elmondta: a migránsok bedöntötték a határátkelőhelyre vezető úton található kerítést, majd minden kezük ügyébe eső tárggyal dobálni kezdték a magyar oldalon szolgálatot teljesítő rendőröket, és megpróbáltak áttörni Magyarországra.

A magyar rendőrök vízágyúk alkalmazásával, illetve könnygáz bevetésével próbálják hátrálásra kényszeríteni a több száz fős tömeget. Ugyanakkor a védőfelszerelésbe öltözött rohamrendőrök pajzsokkal is védekeznek a dobálás ellen.

Eközben szerb oldalon a szerb rendőrök, illetve határőrök tétlenül szemlélik az eseményeket. A helyszínre több mentőautó is érkezett.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy több ezer migráns torlódott fel a Röszke 2 határátkelő felé vezető úton, ahol tábort vertek. A határ szerb oldalán az utak mentén, illetve Magyarkanizsáról további migránscsoportok tartanak a magyar határ felé.

Az M1 tudósítója azt mondta: a migránsok között vannak nők és gyerekek is, de egy nagyjából 300 emberből álló "kemény mag" folyamatosan agresszívan lép fel a magyar rendőrök ellen: vizes palackokkal, égő fáklyákkal dobálják a rendőröket.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A hazugovics remegő szája szélével várja mikor dördül el az első éles lövés, hogy rögtön beszédet mondhasson, a forgatókönyv megvan, csak alkalmazni kell))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bercifiu
@1magyar: Na meg elég nyomorban élő van a magyar állampolgárok között is 50 %
Bercifiu
A rohadék eltakarja a füstös képét, nehogy a nagymamája felismerje.
Főlökött
@justhpeter: Ez már nem játszik, ezen teória, úgy - hogy a Horvátok is bedobták a kulcsot-törülközőt úgy, hogy még csak az elején járnak ennek az egésznek, illetve állításuk szerint tőlünk tanulva felkészültek erre.:)
Nagy volt a fellángolás, mivel Magyarország eddig tehermentesítette a parti idegenforgalmat részükre.
Most, hogy rájöttek az is gond lesz, nem egészen 24 óra alatt, eljutottak addig, hogy sikítoznak. Azért viszont aranyosak !
Képzelheted, mi lesz a Románoknál :) Oda is tolhatnak, nem keveset ! Ott is érdemes a kerítés, megsértődés ide - avagy oda.
Saját érdekünkben!

Szóval az már nem modható el, hogy nyugaton a helyzet változatlan :) Áll a bál :)
wagabund
remélem a víz festett volt, amit a bőrről napokig nem lehet lemosni, a ruhából csak ollóval lehet kivenni...aztán profi kamerákkal készítettek fotókat a későbbi beazonosításra, amikor lenyugszanak, és enni szeretnének..
mert ha nem, akkor csak erősödik az erőszak, nyílik a csipájuk...
...tessék csak meghallgatni, mit csinálnak a már révbejutottak? hát nem vasárnapi ájtatosság a fő tevékenységük..sem a munka keresése...

de akkor mijalófszból élnek? kik lázítják őket(sikeresen) és kapják a pénzt számolatlan...
Január
@wagabund: Jók a kérdéseid, érdekes módon ezt nem publikálják sehol, még a nagy CNN sem, vagy valamiért nem akarják, csak minket "égetnek/ekéznek" minden szinten.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.