Török Gábor szerint Orbán Viktor akár Európa nagy embere is lehet. A politológus a Magyar Narancsban megjelent interjújában arról beszélt, hogy

Orbán az elmúlt hetekben kiemelkedett a magyar politikai realitásból, és elsőként a rendszerváltás utáni politikusok közül, világpolitikailag is értelmezhető szereplővé vált. Csodálkoznék, ha ez az ő szándékával ellentétesen történt volna. Tudja, hogy ezzel újrarajzolhatja saját politikai arcélét, eddig ugyanis a fő nemzetközi értelmezés az volt, hogy egy diktatórikus hajlamú, populista politikus és/vagy kevésbé fontos, átmeneti szereplőnek gondolták. Ezzel az üggyel azonban áttörte a fölötte lévő üvegplafont. Bőven alakulhat úgy az ügy, hogy Orbán igazát fogja visszhangzani Nyugat-Európa. De az még nem világos, hogy a haszonszerző és számkivetett, avagy az uniós politikusokat felébresztő államférfi képe marad fenn róla.

Az elemző szerint ugyanakkor az ellenzék csúnyán leszerepelt a menekültválság kezelésekor:

…Korábban sok kételyem volt ebben, azt gondoltam, hogy a baloldal ennyire nem lehet alkalmatlan és impotens, most viszont azt látom, hogy de, lehet. És hogy a kormányváltó pálya egyre inkább a Jobbik irányába tolódik.

- mondta Török Gábor.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ez igaz...csak nem éppen jó színben lett "világhírű"...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Hááát, nem tudom. Sok mindenben egyetértek vele, de kérdés mi a valódi cél. Sajnos tökéletesen megbízhatatlan és sokat beszélnek az elmeállapotáról is. Azt gondolom, hogy mint mindig, most is önös a hosszútávú terv.
JAJMÁR
Igen. A történelemkönyvben szerepelni fog, csak azt nem tudom, hogy lesz-e magyar nyelvű történelem könyv.
Főlökött
Egy biztos, ez a mostani, nagy és egyedüli húzása volt. Mint tapasztalható, minden történelmi könyvben - feljegyzésben az elsők a dominálók.
Érdekes az EU. nagy hallgatása a történtekről. Rágódnak mit is kellene mondani ? Német védelmi miniszter nyilatkozott, csak azzal nincs tisztában, hogy országában, saját rendőreit verik a bevándorlók.
adatlistazo.hu/verik-a-nemeteket/
justhpeter
Orbán dicsőítése Európa végét jelentené. Véglegesen. Vagy Juncker utódját egy brüsszeli bolondokházából is meg lehet majd választani.
human
Bármennyire is látszik kis jelentéktelennek az az apró kis szürke penész a gyümölcsön, ha elszaporodik az egész termét képes tönkretenni. Ezt az EU is és a világ is tudja az Orbán-félékről.
reseva
Akkor most már végre elégedett? Ez nekünk nagyon sokba fog kerülni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.