Elkerülhetetlen a dugódíj bevezetése Budapesten – közölte Tarlós István pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. 

A főpolgármester elmondta, hogy jelenleg kétféle javaslat van. Az egyik szerint a főváros teljes közigazgatási területén alkalmaznának egy "Budapest-matricát", amelynek az éves ára 5000 forint, havi ára pedig 450-500 forint lenne.

A másik javaslat egy kétlépcsős, kombinált rendszert irányoz elő. Ennek lényege, hogy egy "szűkebben vett" belvárosi zónában egy második díjat is bevezetnének – ismertette.

Közölte, a fővárosi kerületi polgármesterek és szakemberek javaslata alapján a "Budapest-matricára" épülő rendszer bevétele évente 700-800 milliós lenne, de ha azt a budapesti lakosokra is kiterjesztenék, akkor 2-2,5 milliárdos bevételt is hozna.

A szűkebb belvárosra vonatkozóan még nem határozták meg, hogy milyen mértékű díjat lehet bevezetni. A bevételt a közösségi közlekedés finanszírozására fordítanák.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
TASzSz
Gaskó örömmel fizeti majd a DUGÓDÍJAT!!!
aremy
@TASzSz: a dísz polgároknak ingyenes!!!
Knapp75
Az autók kiszorításával a belvárosból egyetértek.
De azt nem hiszem, hogy éves 5000 vagy havi 400 ft miatt bármiféle forgalomesés lesz belőle...
Lepényleső
Ez ám a csapás,nem a migránsok. Azok előbb utóbb elfogynak,de ezeknek a vérlázító ötletei soha. Vajon kinek kell már megint milliárdosnak lennie máról-holnapra,ahogy mi élünk.
simmering73
@Knapp75: Nem is a forgalomcsökkenés a cél. Meg is nyúznák tarhást, ha mindenki tömegközlekedni akarna. Szimpla lenyúlás. Csak két gombóc fagyi havonta. Ismerős a szöveg? Az már eddig összesen négy gombóc fagyi havonta. És Bagamériék még itt vannak a nyakunkon. A rosseb enné meg őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.