Nem éri meg a menekülthullámmal érkezőkkel feltölteni az európai munkaerőpiacot; ehelyett a kontinens déli államainak állástalan fiataljait kellene helyzetbe hozni – hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában a Századvég Alapítvány vezető elemzője.

Lánczi Tamás szerint az érkezők 80-90 százaléka csak általános iskolát végzett, ráadásul olyan államokban, ahol – akár évtizedes polgárháború miatt – nincs is mód megfelelő képzettséget szerezni. Példaként hozta fel a 20 százaléknál magasabb írástudatlansággal bíró Szíria esetét is.

Megjegyezte, nyugat-európai példák mutatják, hogy a bevándorlók asszimilációja, társadalmi integrációja "nem túl sikeres", ráadásul, jegyezte meg egy kérdésre válaszolva, elképzelhető, hogy Németország megpróbálja kimazsolázni az érkezők közül a használható munkaerőt, a többivel pedig "majd bajlódjanak a perifériaországok",

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Aki Én: Attól, hogy mutatsz egy-két korábbi bevándorlót, aki kivétel, még nem lesz igazad! :)
Aki Én
@verőce21: Valóban. De cáfolatnak jó a butaságodra.
Aki Én
@jancsipapa: 19:30 Áááá, azt nem tenném. Viszont a német statisztika nekem hitelesebb, mint a századvégbél bemondása. Ennyi...
Laila
@Toby: Nem beszélek senki ellen.
Az európai álláspiacról van szó, nem pedig a magyarról. A Századvég szerint ezt inkább az állástalan európai fiatalokkal kellene feltölteni, nem a menekültekkel.
A szerkesztő azonban, aki adta a címet is és a cikket is feltette (Propeller) mintha nem értene ezzel egyet. (CÍM alapján.)
Magyarán az jön le, hogy a Propeller szerint az európai álláspiacot bizony a menekültekkel kell feltölteni, nem pedig az európaiakkal. Erre reagáltam.
verőce21
@Aki Én: (20:30) Inkább bizonyíték a saját butaságodra és naivitásodra.
Aki Én
@Laila: Az európaiaknak eddig is itt volt Európa, mégsem töltötték fel az állásokat. Arról nem beszélve, hogy nyugaton sok olyan állás van, amit kizárólag bevándorlók vállalnak el.

A cikkből: ,,elképzelhető, hogy Németország megpróbálja kimazsolázni az érkezők közül a használható munkaerőt, a többivel pedig "majd bajlódjanak a perifériaországok","

Rajtunk ment át az összes bevándorló, miért nem mazsoláztunk mi? Van minimum 500.000 szabad munkahelyünk, azoké, akik kalandvágyból elmentek nyugatra.
Ne értsd félre, nem tetszik ez a helyzet, de a kormány kommunikációja még kevésbé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.