Orbán Viktor hétfőn konzultált az új honvédelmi miniszterrel a tárca átalakításáról. Ezt követően Simicskó Istvánra vár a feladat, hogy a kerítésépítésbe belebukott előd embereit lecserélje egy Orbánnak is elfogadható gárdára – állítja értesüléseire hivatkozva az Index.

Egy korábbi, szeptember 7-i kormányülésen ugyanis nemcsak Hende Csaba honvédelmi miniszteri karrierje ért véget, hanem az is világossá vált: a miniszterelnök lényegében direkt irányítása alá akarja venni a menekültválság miatt kiemelten fontossá vált Honvédelmi Minisztériumot.

A lap forrásai azt is állítják: miután a kormányfő ott helyben megnevezte Hende utódját, azt is hozzáfűzte, lényegében mindegy, ki veszi át a posztot, mert a lényeges döntéseket már nem ő fogja meghozni – írta az újság.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Hoppá már a hadseregnek is Ő akar dirigálni. Nem a köztársásági elnök jogköre?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Hoppá már a hadseregnek is Ő akar dirigálni. Nem a köztársásági elnök jogköre?
nemkati
@szaboria1: Hihetetlen ennek a nagyszerű embernek a munkabírása! Ki más is irányíthatná a hadsereget, mint 0rbán??
Bodry
Miniszterelnök Úr! Igaza van, egy régi - de igaz - megállapítás szerint azt a hadsereget, amelyik 50 éven keresztül semmiféle harci cselekedetben (háborúban )nem vett részt gondolkodás és minden mérlegelés nélkül fel kell oszlatni és helyette újat létrehozni. A kövér tiszteket, pedig - ország-világ hallatára - a kikapcsolatlan mikrofonjába mondott a Vezérkar főnöknek egyik zászlófelvonás alkalmából,hogy utálja . Van még belőlük biztosan. Nosza! Rajta!
Desischado
Esetleg nem lehetne az egész bandától megszabadulni?
világlátó
Hende alkalmatlansága miatt O.V.már csak azt a percet várta, ami alkalmat teremt a váltásra. Bejött. A lehetőség a honvédség bekebelezésére megnyílt. Ez persze nem volna akkora nagy baj, ha volna egy jó alkotmányunk, amiben sziklaszilárd szabályok korlátot szabnának az aktuális kormány számára a honvédség alkalmazását illetően.De sem az új alaptörvény, sem a magyar parlament nem korlátozza a jelen kormányzat cselekvését.
Azt tesz, amit csak akar.A köztársasági elnök mint a honvédség főparancsnoka / ha még így van / amúgy is értelmezhetetlen, miután a NATO tagjaiként más elvek, szabályok is érvényesülnek.
A honvédség állapota minden féle tekintetben amúgy is számtalan kérdést vet fel.
A lényeg, hogy most már a kormány dönthet az alkalmazásáról. Ma a kerítés építésben, holnap ki tudja miben.A fegyveres erők és testületek a kormány kezében meghatározó erővé, támasszá váltak.
A vezérkar és a parlament honvédelmi bizottsága, a HM. vezető beosztású tagjai átrostálása pedig pontot tesz a mondat végére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.