A röszkei tömegzavargás egyik, már előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottjánál a nyomozók a sajátján kívül még nyolc, más ember nevére kiállított útlevelet találtak – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) MTI-nek küldött válaszából.

Az MTI azért kereste meg a rendőrséget, mert a Népszabadság arról írt: hét útlevéllel is rendelkezett az a szír férfi, akit a röszkei határátkelő elleni támadás egyik irányítójának tart a rendőrség.

Az ORFK tudatta: az előzetes letartóztatásban lévő szír állampolgárnál a nyomozók a saját útlevelén kívül még nyolc, más nevére kiállított, az előzetes szakértői vélemények szerint nem hamis útlevelet találtak.

A férfi útlevelében volt érvényes schengeni vízum.

Migránsok egy csoportja múlt szerda délután döntötte be a kaput a röszkei közúti határátkelőnél, és megpróbált bejutni Magyarországra. A kövekkel, fadarabokkal, palackokkal dobáló bevándorlókat a rendőrség könnygáz és vízágyú alkalmazásával visszaszorította, és visszaállította a kerítést. A 39 éves szíriai Ahmed H. ellen tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett, a határzár tiltott átlépésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A gyanú szerint a férfi a röszkei átkelőnél beszédeket tartott, megpróbálva irányítani a rendőrökkel szemben fenyegetően fellépő migránsokat. Miután a tömegzavargás résztvevői kidöntötték az átkelő kapuját, a szíriai férfi magyar területre lépett és folytatta az erőszakosan fellépő tömeg irányítását, végül visszatért Szerbiába.

A Cipruson élő, ott munkavállalási engedéllyel rendelkező férfit a Terrorelhárítási Központ szombaton kora délután fogta el, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A Szegedi Járásbíróság kedden rendelte el az előzetes letartóztatását.

Az ORFK ugyancsak kedden közölte, hogy nemzetközi rendvédelmi együttműködésből származó információk szerint a 39 éves szír férfi, Ahmed H. a Szövetség a hit terjesztésére elnevezésű iszlám fundamentalista mozgalom tagja. Terrorszervezetek ezt a mozgalmat fedőszervezetként is felhasználják radikálisok célországokba juttatásához – írták.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A migránsok között is van bűnöző. De nem lehet általánosítani. Országunkban jövőre az eddigi statisztikát figyelembe véve kb. 100-120 gyilkosság lesz, aminek az elkövetői magyarok. Még sem mondható, hogy a magyar gyilkos fajta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Ez nem közbeszerzés hogy túlozni kell a számokkal...
eugen4402
10-ig elszámolni nem egy könnyű feladat manapság. 7, 8, vagy 9 útlevél volt a gyanúsítottnál, az már soha nem derül ki. A jól számoló munkatársak már mind Napnyugaton menekülnek gazdaságilag...
Szeparepa-
Ha ez a hír igaz, akkor valóban terrorista... Pont ez teszi nyilvánvalóvá hogy bűnöző, már ha igaz az infó, hogy 7 vagy 9 db saját útlevél volt nála vízummal... ez valószínűleg mind hamis. Az ok meg, hogy miért a zöldhatáron jött a TÖMEGGEL ugyebár, pontosan az, hogy felbujtson, hangulatot keltsen, bomlasszon... megismétlem ez csak és csakis akkor áll fen, ha és amennyiben nem fals hír ez a sok útlevél... az ilyen ügyek általában zavarosak, mivel be van vonva a titkosszolgálat, terrorista elhárítás stb, még az is benne van a pakliban, az is egy titkosszolgálati módszer, hogy álhír bedobása a médiába, hogy esetleg így csaljanak lépre valakit...
wagabund
azokat, akik letakart arccal dobálnk, uszítanak, miért nem emelik ki? itthon az eltakart arc tiltott egy hazai versenyzőnek, de egy arab, az más? annak miért lehet? ennyire félnek lakapcsolni? a tekes erőgépeknek sem látható az arca, azonosítója sincs, akkor?

soha az életben nem fogják azonosítani ezeket a szarkeverőket, akik csak vérszemet kapnak a karhatalom teszetoszaságától...aztán az osztályharc csak fokozódik...egyszercsak megállíthatatlan lesz a lavina...visznek, pusztítanak, gyújtogatnak, lázítanak mindent, mindenkit, mindenhol..

meddig még?
JAJMÁR
Nem olyan eccerű ám megszámolni, és lehet, hogy még ez se biztos :)
solidedge
A migránsok között is van bűnöző. De nem lehet általánosítani. Országunkban jövőre az eddigi statisztikát figyelembe véve kb. 100-120 gyilkosság lesz, aminek az elkövetői magyarok. Még sem mondható, hogy a magyar gyilkos fajta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.