Harangozó Tamás parlamenti írásbeli kérdésére válaszolva a Honvédelmi Minisztérium elismerte: a kormány előzetes felhatalmazása nélkül telepítették a kerítés mellé az elhíresült gyodát, vagyis a gyorstelepítésű drótakadályt – tudósít a nol.hu. A kormány június 17-i határozatában ugyanis nem volt szó drótakadályról, csak az ideiglenes kerítésről.

A minisztérium válaszában azt jelezte, hogy a gyoda telepítése a nemzetbiztonsági kabinet titkos döntése alapján indult meg:

Az ideiglenes határzár műszaki paramétereinek véglegesítésre a nemzetbiztonsági kabinet – a belügy- és a honvédelmi miniszter jelentésén alapuló – korlátozott terjesztésű, azaz minősített (titkos) döntésének megfelelően került sor.

A nemzetbiztonsági kabinetnek ugyanakkor ilyen döntési lehetősége és jogköre nincsen. Harangozó Tamás képviselő most az építtető rendőrséget felügyelő Pintér Sándortól kérdezi: ki adott utasítást a paraméterek megváltoztatására és ki vállalja az építésért a felelősséget.

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Freewolf: De most őszintén, minek? A horvát határról tízezrével szállítjuk őket Hegyeshalomra. Ugyanez milliárdok elherdálása nélkül nem ment volna? Mert ha a kerítés megakadályozza a bevándorlást, kivétel a határon átengedett menekültek, akkor ok, de így mi az értelme? Vagy csak kellett egy jó műsor ami eltereli a figyelmet a belpolitikai ügyekről?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@Aki Én: ! Remek fogalmazás! Gratulálok.
magyarbakancs
@eszegfu: "Vagy én látom rosszul?!"
Nem látod rosszul.
Van egy kis gondom ezzel az egésszel 2015.09,15 -én hoztak egy törvényt.
Aki illegálisan átlépi a zöld határt azt letartoztatják ,elítélik,kitiltják az országból.
Kérdésem az ha van törvény mért nem alkalmazzák?
Ha nem alkalmazzák minek a törvény?
Vagy megint csak nagy frázis pufogtatás?
eszegfu
@magyarbakancs: 10:08 Talán nem is olyan kicsi ezzel az egésszel a gond! Számokra most nem emlékszem, de az biztos, hogy az elmult hétvégén több illegális határátlépőt fogtak el és a hirek szerint ma állitják őket biróság elé. (A 25 ezer körüli menekült a hétvégén nem illegálisan jött, őket már várták a buszok.) Vagyis ugy tünik alkalmazzák a törvényt (ugyan erős kétségeim vannak a "kirendelt ügyvédek" és tolmácsok tekintetében: van elegendő, vagy nélkülük folytatják le?) ... azt viszont változatlanul nem tudom: mi lehet az itélet?! Börtön, ahol 140 %-os a "telitettség", vagy az országból való kitiltás, kitoloncolás? Ha kitoloncolják, hogyan viszik el, hiszen addig is őrizni kell és kisérni mindenhova, sőt talán egy csoportra valót kell összegyüjteni, ill. meddig... abba az országba, ahonnan jöttek...esetleg Szerbiába? Az odáig rendben van, hogy én nem tudom... vajon a "szervek" tudják? Tartok tőle, hogy elég nagy a "fejetlenség" és csak a duma van...
Aki Én
@magyarbakancs: 10:08 Most nem a zöldhatáron jönnek, hanem szervezetten buszokkal, vonatokkal a határátkelőkön. Majd ugyanígy visszük tovább őket. Tulajdonképpen felesleges volt az egész cécó, mert most nem Röszkén meg a keletiben megy az őrjöngés, hanem a horvát határon szervezetten szállítjuk őket határtól határig.
Lement a premier a szektának.
magyarbakancs
@Aki Én: Kérdeznék valamit.
Szerinted ez az egész migráns kérdés hova fog vezetni?
AZ EU mért nem vet ennek gátat?
Lassan egy szemétdomb lesz Európa.
Aki Én
@magyarbakancs: 10:50 Fogalmam sincs, de szerintem jó vége nem lehet. Ahogy orbánnak, úgy másnak is fűződik valamilyen érdeke a káoszhoz. Orbánnak például a döbbenetes belpolitikai helyzet, a mérhetetlen korrupció elfedésére jött jól.
A kerítés csak akkor lenne jó megoldás, ha még az áradat előtt megépült volna. Amikor már milliók vannak úton, azok nem fognak visszafordulni. Fogalmam nincs mi lehet a jó megoldás, de amit eddig tettek és terveznek, az csak balf@szoskodás. Ilyen helyzetekben derül ki, hogy a nagy hazai és európai vagy akár világvezetők mennyire dilettánsok, mennyire nem kompromisszum képesek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.