Több közlekedési útvonalat is lezártak vasárnap a fővárosban, mert délelőtt és délután is futóversenyeket tartottak. Az Index egyik olvasója arról számolt be, hogy a szirénázó mentőautót sem engedték el emiatt.

A Batthyányi tér felé mentem gyalog a Fő utcán. A Batthyány felől a jött velem szembe egy szirénázó mentő (...). A Halász utcánál állt egy rendőr, minden autót leterelt a rakpart felé. A mentő megállt, beszéltek pár szót, a mentő továbbment. A Jégverem utcánál újabb kordon, újabb rendőr. Na, ott már nem engedték tovább

- írta az olvasó.

Az esettel kapcsolatban a lap Györfi Pált, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét is megkereste, aki ezt nyilatkozta az esettel kapcsolatban:

A mentőegység egy stabil állapotú, stroke-gyanús beteggel a Szent Imre Kórház felé tartott, amikor a lezáráshoz érkeztek. A rendőr tájékoztatta őket arról, hogy futóverseny zajlik, ezért a futók biztonsága érdekében a mentő más útvonalon haladt tovább. A néhány perces kerülő a betegnél nem okozott állapotromlást.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
A minimálbérük után futnak ezek a futóbolondok,hogy még a mentőnek se adnak utat?-TEKNŐSÉKNÉL CSAKKK A SPORTOLÓ AZ EMBER!
sentinel216
A mentőben szállított betegnek semmi baja nem lett. a sok futó viszont a sportolással tesz érte, hogy ne kerüljön a mentőbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.