Egy agydaganatos asszonyt, vese- és cukorbeteg férjét valamint 12 éves kisfiukat lakoltatja ma ki a józsefvárosi önkormányzat – a Város Mindenkié csoport a helyszínen tiltakozik.

Az origo.hu tudósítása szerint a Polgármesteri Hivatal egy bírósági ítéletre hivatkozva "nem hajlandó eltekinteni" a kilakoltatástól, csakhogy ezt a bírósági ítéletet éppen a hivatal kezdeményezésére hozták.

A család tartozása 1,2 millió forint, a lakbért már tudják fizetni, de a tartozást csökkenteni még nem.

Az önkormányzat azt ajánlotta a családnak, hogy

a szülők a családok átmeneti otthonába, fiuk pedig a gyermekek átmeneti otthonába költözzön.

Frissítés: a Józsefvárosi Önkormányzat megküldte szerkesztőségünknek az álláspontját az üggyel kapcsolatban, íme:

Józsefváros minden segítséget felajánlott, de visszautasították

A sajtóban megjelent hamis látszatot keltő állításokkal ellentétben Józsefváros önkormányzata senkit nem akar utcára tenni. Az elmúlt napokban felkapott "kilakoltatás-ügy", egy hosszú évek óta tartó eljárás része, melyben a döntést, a több millió forintos tartozást felhalmozó családdal kapcsolatban bíróság mondta ki, nem az önkormányzat. A bírói végzésben foglaltak már két éve (!) jogerőre emelkedtek, azt a végrehajtó teljesíti, az önkormányzat ezt megakadályozni nem tudja. A család számára az elmúlt 12 évben számtalanszor ajánlotta fel a Józsefvárosi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ a segítségét, de ezt egyetlen alkalommal sem fogadták el. Az Önkormányzat mindezzel együtt elfogadhatatlannak tartja, hogy a család egyetlen tagja is utcára kerüljön, éppen ezért a héten is többször megkereste az érintetteket, de ők továbbra sem működnek együtt. A bírósági végzés értelmében a végrehajtás alá vont ingatlant a családnak el kell hagynia, de Kocsis Máté polgármester utasította a Családsegítő Központ és az Önkormányzat vagyonkezelő cégének vezetőjét, hogy mielőbb keressenek lehetőséget arra, hogy a család együtt maradhasson.

Az Önkormányzat levélben kérte a Magyar Szociális Fórum támogatását is, hogy a család elfogadja az Önkormányzat által felajánlott valamelyik megoldási lehetőséget, ezt azonban a szervezet nem tette meg. Ezért a szervezet tevékenységét hiteltelennek és politikai indíttatásúnak tartjuk. Ahogyan nem segíti a probléma megoldását az sem, hogy Erőss Gábor, a PM józsefvárosi képviselője össze-vissza hazudozik és mellébeszél, az ügyet önös politikai haszonszerzésre használja fel és csak médiaszereplési lehetőséget lát a nehéz helyzetbe került család ügyében. Önkormányzati képviselőként a józsefvárosiak érdekeinek képviselete lenne a feladata, ezért felszólítjuk, hogy a politikai színjáték helyett inkább támogassa azt, hogy a család elfogadja az Önkormányzat segítségét.

dr. Sára Botond alpolgármester

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Senkit nem hagytok az út szélén??? TI rakjátok őket oda!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
ha jól értem, akkor a buzi nekiment az agydaganatosnak.
A javaslatom annyi, hogy a buzit jól fejbe kell kólintani lapáttal,
a betegnek pedig külföldi állampolgárságot kell biztosítani az élete megmentése érdekében,
hátha van még olyan ország, ahol nem ölik meg...
Jól értem?
Toby
Hát nincs egy szolgálati alkoholista járművezető kocsis málé közelében ?

Ezt a trógert megütni se lehetne, mert szaros lenne az öklöd
eszegfu
Nekem nem egészen világos... az önkormányzat nem a saját segitségét ajánlotta fel, hanem a családsegitő szervezetét, mely, ha jól értem az lett volna, hogy a szülőket "elszakitják" a gyereküktől, külön-külön biztositanának átmeneti otthont számukra. Őszintén szólva, nem vagyok biztos benne, hogy ezt a "segitséget" én elfogadtam volna.
Nem tudom a körülményeket, de esetleg az lett volna a segitség, hogy pl. 50 m2-ből költözzenek egy 30 m2-be, amit az önkormányzat biztositott volna... én is inkább igy "szoronganék" kis helyen, de a családom együtt van. Egy kis emberség nem tett volna kárt sem az önkormányzat, sem Kocsis Máté esetleg jogszerü magatartásán... lehetett volna igy is "védeni a mundér becsületét".:(((
wagabund
most mondták a rádijóban, hogy bizony folyik a kilakoltatás...
Desischado
Hazudhat ez a mocsok kis parazita, a lényeg az, hogy KILAKOLTATJÁK ŐKET. Ha annyira segíteni akart volna, miért nem hagyja őket békén?! Gerinctelen féreg vagy máté, hogy fordulnál fel!
keresztapa
Ha a segítséget vissza utasítja a család, akkor ti okosok hogyan segítenétek. Jogkövető ez az állampolgár, hogy több milliós tartozást halmozott fel, amit a kerület áll?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.