A napokban szavazta meg az Európai Parlament a kémkedéssel vádolt jobbikos EP-képviselő, Kovács Béla megfosztását a mentelmi jogától. Az MSZP nem igazán hallatta a hangját az ügyben, ezért megkérdeztük brüsszeli képviselőjüket, Ujhelyi Istvánt, hogy mi a véleménye a kémkedés vádjáról.

Nekem nagyon szagos ez az egész történet: a Jobbik háttere és nemzetközi kapcsolatrendszere gyanús, az biztos. De abban is biztos vagyok: ha valakivel szemben komoly megalapozott gyanú van hazaárulás miatt, akkor az képtelenség, hogy másfél évig szabadon mozoghasson EU-s és magyar intézményekben

- magyarázta Ujhelyi.

A felvetésre, hogy akkor elképzelhető-e, hogy egy koncepciós eljárást kreáltak Kovács Bélával szemben, azt mondta, fenntartja a lehetőséget, hogy egy politikai játszma zajlik:

Az egyik furcsa pillanat az volt, hogy miért egy választási kampányban jött elő az ügy, a másik, hogy miért nem történt azóta semmi. Az Európai Parlament illetékes bizottsága többszöri levélváltásban sürgette a magyar ügyészséget, hogy valami konkrétumot azért mondjon már, mert csak úgy bemondásra kiadni valakinek a mentelmi jogát nem szokás. Nekem az is gyanús, hogy ennyire lassan, ennyire vontatottan és ilyen információ hiánnyal szavaztunk róla.

Tartózkodott

Ezért Ujhelyi személy szerint jobbnak látta, ha nem is szavaz igennel a mentelmi jog felfüggesztésére.

A delegáció különféleképpen szavazott, nem is kérdeztem meg a társaimat, hogyan döntöttek. Én ez alapján az információcsomag alapján tartózkodtam. Nekem pont annyira nincsen bizodalmam Polt Péter ügyészségében, mint Kovács Bélában. Nem zárom ki, hogy valóban van bizonyos bűnsértés, de én ma már semmit nem hiszek el a magyar ügyészségnek, régen nincs igazság szolgáltatás

- fejtette ki a képviselő, majd hozzátette: brüsszeli párttársainak sincs több információja a Kovács-ügyről, miután egyikük sem az ezzel foglalkozó bizottság tagja.

Az ügyben szerettük volna az MSZP másik EP-képviselőjét, Szanyi Tibort is megszólaltatni, de nem tudtuk utolérni.

De mit gondol az MSZP?

Miután a fent elmondottak csak Ujhelyi álláspontját képviselik, nem az egész MSZP-ét, ezért felmerülhet, hogy akkor mit is gondol az ellenzéki párt a Kovács-ügyről, amelyben eddig elég csendesnek bizonyultak. Ujhelyi elmondta: elnökségi határozat nem született a témában, így megkerestük az MSZP sajtóosztályát is kérdéseinkkel, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Pifti! Ki a faft érdekel mi a véleményed?!
Toby
Jól beszél Ujhelyi ember, a kémeket tetten szokták érni és nem hagyni szabadon lófrálni, hogy még több kárt okozhasson !
Ez a "kémügy" bizony erősen szaglik ! A fidesznyik meg terjeszti a szagot !
justhpeter
Miért pont a választás előtt bukott ki ?
Desischado
Szerintem is igaza van Újhelyinek, nagyon gyanús az egész ügy! És én sem bízom polt pétörben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.