A szokásos hétvégi közleménycunamiba nem csak gyurcsányozás, hanem egyéb nagy teljesítmények is beleférnek. Itt van mindjárt az LMP: a parlamenti minipárt például azt igyekszik bemutatni a választóknak, hogy a szabadkereskedelmi egyezmények a tőke szabad mozgásáról, no meg a szabad kereskedelemről szólnak. Ön tudta?

Ellenzi az LMP a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség (TTIP) elnevezésű szabadkereskedelmi egyezmény megkötését az Egyesült Államok és az Európai Unió között.

Azzal, hogy a Fidesz, az MSZP és a DK megszavazta az egyezményt az Európai Parlamentben, bebizonyították: nem a magyar emberek, hanem a multinacionális vállalatok oldalán állnak – mondta az LMP szóvivője vasárnap az MTI-nek. Gál József elmondta: a TTIP szabadkereskedelmi egyezmény túlmegy eredeti céljain és valójában a tőke szabad mozgásának akadályait akarják vele lebontani.

A magyar emberek biztonsága is múlik ezen az egyezményen, hiszen például az Egyesült Államokban az autóipar szabályozása sokkal megengedőbb, mint az Európai Unióban, így az várható, hogy ha megkötik a megállapodást, akkor az EU-ban is a gyengébb szabályok lépnek életbe.

Az ilyen szerződések nem az EU fejlődését eredményezik, hanem a "szegényebb országokat még szegényebbé, a gazdagokat pedig még gazdagabbá teszik" – vélte a szóvivő. A megállapodás ellen eddig több mint 3 millió aláírást gyűjtöttek össze és több tízezres tüntetést is tartottak Berlinben – idézte fel Gál József.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Nem elempődtem meg.
Nagyonnagy hibának tartom hogy a Fidesz aláírta a szerzőséről szóló egyezményt.
Ezzel ugyanúgy jár Európa mint ahogy a keleti államok jártak az unióval.
cs.n.
Ha az USA-ban olyan megengedő az autóipari szabályozás, akkor hogyhogy ott pattant ki a Volkswagen-botrány?
papa.49
Ez a pacák tudja egyáltalán mit beszél, vagy mindegy mit csak járjon a szája, miért ilyen segghülyék osztják az észt???
Lackó50
AZ LMP-ért egy picit se rajongok, de még a megértés is messze áll, de ebben az egyben igazuk van. A TTIP megkötése egyértelműen rossz az EU-nak. Nem csak az autók miatt. Az csak egy a sok közül. Majd amerikai tőkével támogatva olyan üzemek építésére kapunk beruházásra pénzt, ami az egészségre ártalmas. Amit ki akarnak amerikából telepíteni. Ha katasztrófa történik, akkor ne nekik legyen problémájuk belőle. Ők eröltetik ennek az egyezménynek a megkötését és próbálnak elkövetni mindent, hogy ezt az egyezményt keresztülvigyék. Láttuk már, hogy mit eredményezett az un. "Arab tavasz" akció. Ők messziről vigyorognak és még van pofájuk kritizálni Európát, hogy miért nem fogadja be a szegény menekülteket. Ők ebből hányat fogadtak be?? És kinek köszönhetjük? Na röviden ennyit az USA politikájáról. Nem a jótékonykodásukról híresek. Nekik csak a haszon a fontos. Hogy ebbe másutt hányan pusztulnak bele, az már őket a leghalványabban se érdekli.
Csizmás Kond
@cs.n.: Az úgy, hogy nem az autót nézték, hanem a prospektusban kerestek olyan tételeket amiről gondolták, hogy nem lehet igaz...és találtak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.