A rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb politikai korrupciós botrányának tartja a Fidesz frakcióvezetője a kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla jobbikos európai parlamenti (EP) képviselő ügyét, akinek az EP a múlt héten függesztette fel a mentelmi jogát.

Kósa Lajos keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a Jobbik "éles korrupciós támadást" intézett a Fidesz és a kormány ellen, miközben "a legfontosabb kérdések a korrupcióval kapcsolatban épp a Jobbik térfelén mutatkoznak".

Példa nélküli ugyanis – folytatta –, hogy kémkedés miatt függessze fel egy képviselője mentelmi jogát az EP. Kovács Béla a gyanú szerint információkat játszott az oroszoknak, amiért ellenszolgáltatást kapott – mondta a fideszes politikus, jelezve, hogy Kovács Bélától, illetve az ő közreműködésével érkezett a legnagyobb anyagi támogatás a Jobbikhoz.

Ha ezt összerakjuk, akkor nem lehet másról szó, minthogy itt a rendszerváltás óta valaha volt legnagyobb politikai korrupciós botrány elkenésével kísérletezik a Jobbik. A Jobbik egész egyszerűen – Kovács Bélán keresztül, idegen hatalmak finanszírozásában – nem magyar, hanem más érdekeket szolgál. Ez a korrupciónak a legsúlyosabb esete

- fogalmazott Kósa Lajos.

Azt is megjegyezte, hogy a Jobbik "Magyarország kilépését szorgalmazza a NATO-ból és az Európai Unióból", és "az országot az oroszok felé terelné".

Kifogásolta továbbá, hogy a Jobbik támadja az állami földek értékesítését, ami mögött szerinte legfeljebb az állhat, hogy "a Jobbik támogatói között olyan nagybirtokrendszert támogató erők vannak, akiknek ez a földértékesítés nem jó". A sajtótájékoztatón többen is rákérdeztek, hogy ki lehet ez az erő, Kósa Lajos azonban csak annyit reagált, hogy "folyosói értesülések" vannak róla.

A kormánypárti frakcióvezető szerint a magyarországi korrupció ellen a mostani kormányzat tette a legtöbbet. Példaként említette a párt- és kampányfinanszírozás új szabályait, a közúti áruforgalom elektronikus ellenőrzését, az online pénztárgépeket és a személyijövedelemadó-rendszert. Úgy összegzett, hogy a kormány intézkedései értelmetlenné teszik a korrupciót.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Akkor mégse barátok a Putyinék?Hisz nekik kémkedett,vagy mégse?:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@cs.n.: 11:19 Bakker! De ő az ország egyik vezetője, vagy legalábbis nagyon "elől" van!
Ha meg nem tudja a korrupció szó jelentését (csak a gyakorlatát!), akkor kérdezzen! Szégyen, gyalázat!
dr. prédikátor
Laja gyerök!!! Mindaz amibe én nem vagyok benne az KORRUPCIÓ!!!Érted???
vitriol
szegény kósa! - fogalma sincs, hogy mi a különbség kémkedés és korrupció között!
nemkati
Ez nagyon beteg ez az ember. Azt hiszi, ha azt mondja, hogy a kormány nem korrupt, attól ez igazzá válik. :)
öcsi55
Bagoly mondja a verébnek, hogy nagy fejű!
DR Eric CARTMEN
Kósa elvtárs ! Ezt majd a bukásotok után újra megbeszéljük. Mondjuk a Gyorskocsi utcában...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.