Nem lesz itthon sem Orbán Viktor miniszterelnök, sem Áder János köztársasági elnök október 23-án külföldi elfoglaltságaikra hivatkozva – írta az Index.

Orbán Viktor miniszterelnök külföldi tárgyalásai (Madrid, Brüsszel) miatt nem tud részt venni az idei ünnepi eseményeken

- közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Madridban az Európai Néppárt tisztújításán vesz részt a kormányfő, Brüsszelben pedig rendkívüli EU-csúcsot tartanak a hétvégén.

Tehát minszterelnöki beszéd sem lesz az állami ünnepen, ehelyett az érdeklődők Simicskó István honvédelmi minisztert hallgathatják a kormányzati megemlékezésen.

Áder János  bajorországi magyar szervezetek és intézmények kezdeményezésére október 22-23-án Bajorországba látogat. A Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint az elnök a Müncheni Főkonzulátus nemzeti ünnepi rendezvényén mond beszédet, majd találkozik Horst Seehofer bajor miniszterelnökkel is. Távolléte miatt a Kossuth téren az ünnepélyes zászlófelvonásra rendhagyó módon nem az államfő, hanem Kövér László házelnök ad majd engedélyt.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ő nem magyar neki ez a nap semmi, NEM ÜNNEP, hiszen azt még úgy tanulta, meg hallotta otthon, hogy ,,ellenforradalom,, volt 1956. október 23. án!!!
Ez a pacák dumál a magyarságról, a hazafiságról, csupán azt felejti el hogy még sokan élünk azok közül akik élőben átélték az 56. ot!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@Csizmás Kond: "A 3.Magyar Köztársaság pedig az új alaptörvény érvénybe lépésekor elveszítette szerepét tehát az már nem ünnep."
Így igaz, nincs mit ünnepelni, hisz köztársaság sincs!!
Szegény 56-nak volt már egy pár elnevezése...-:((((
Egyébként az a véleményem, (nevezzük emléknapoknak, fizetett ünnepeknek, vagy mit tudom minek) legyen szó bármelyik ünnepekről, nem magáról az eseményről szól, hanem pártpropagandáról!! És teljesen mindegy melyik párt!25 éve nem történik más! Önmaga, pártja "sikereit" fényezi!
Most is Rogán ünnepi beszédét ha elolvasod nem szól másról. Van pofája azt mondani, hogy jobb sorsunk van mint a nyugaton élőknek, közben egy idős ember taligán tolja beteg anyósát, hogy kórházba jusson! Valóban ez maga a kánaán, szárnyalás, vagy inkább szarnyalás!!!
Az meg külön érdekes, hogy a vezető politikusok külföldön vannak!
Nem számít, majd mennek Erdélybe ott jelen kell lenni, ott kell szónokolni. Szánalom!
Csizmás Kond
@zöldszem: Soha, egyetlen ünnepen vagy megemlékezésen sem hallgatok pártpolitikát. Nekem az ünnep annál bensőségesebb mintsem az ilyen kornyikálásokkal behomályosítsam azt...na és ha az a köztársaságos szlogen még élne akkor neked ünnepet jelentene ?
...szerintem ez a nap az amikor mindenkinek meg kéne gondolja, hogy merre igazodik...és ne politikai fröccsökből ihletődjön hanem a saját mostanig elképzelt életfelfogásából.
zöldszem
@Csizmás Kond: 16.40-kor meg írtam a véleményemet a politikai ünneplőkről.
Szerintem meg nem egy ünnepnapon, emléknapon kell eldönteni merre...
Amúgy meg Orbán úgy döntött neki a merre, Madrid...
Semjén Zsolt Nigériában!
Nekik nem bensőséges! Külsőséges...
. itt a vége!
Csizmás Kond
@zöldszem: ...csak azt nem értem miért kerítettél ekkora feneket neki ?
zöldszem
@Csizmás Kond: nagy a feneke? Az nem baj, nagy kofferbe lehet pakolni!-:))))
kepkezelo.com/images/tx7696uq9hdx2yj4milq.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.