Egyre több részlet derül ki a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő villamosvasút terveiből. 2020-ra építenék ki a vonalat, a teljes beruházás költségét 20 milliárd forintra becsülik. Vásárhelyen hat megállója lenne a tramtrainnek, amelyre a két város között Algyőnél is fel lehetne szállni. A teljes menetidőt 45 percre tervezik – derült ki egy közmeghallgatáson Hódmezővásárhelyen.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Öt kocsit ha vesznek még,akár láncot alkotva körbe is foroghat,mindamellett van ahol az
egy sínpáron való vasutat is megszüntették,plusz buszjárat beiktatása nélkül.
papa.49
Mi a helyzet a két város közötti kb. 16 km szakasszal ott nem lesz megálló ??? Hódmező Népkerttől EGY VÁGÁNYT ÉPÍTENEK KISELEJTEZETT SÍNEKBŐL, Szegedig, azon fog 100 km sebességgel közlekedni a tyúkól ???
papa.49
@Clavigo: Amik ugye azért kerültek kiselejtezésre mert eltelt az az idő amíg biztonságosan lehet használni őket, ill lekopott a sínkorona felső része ami a kocsik biztonságos pályatartását adja, és mi van a 20 éves használat alatt kiállt ,,hősokkok,, okozta hajszál repedésekkel, amik igen nagy mértékben baleset veszélyessé teszik az ilyen síneket !!!
UGYAN IS PONT EZÉRT CSERÉLIK ŐKET, MERT KEVESEBBE KERÜL LECSERÉLNI, MINT VÉGIG RÖNTGENEZNI !!!
A magyar kivitelező vajon rendelkezik egyáltalán ilyen készülékkel, és ha igen használni is tudják ???
Egy 100 km. órás sebességgel futó vonat esetében, ami jóval nagyobb súlyú a szokásos vonatoktól, igen csúnya balesetek történhetnek egy síntörés következtében, sok ember áldozattal !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.