Tehetünk azért, hogy 1956 ne csak egy kötelező ünnepség legyen! Az iskolai ünnepségek elképesztően unalmasak, érdektelenek tudnak lenni számukra. Ünneplőbe öltözni – sokan nem is tudják, hogy az nem a farmer/fekete tréningnadrág és kigombolt fehér ing kombó. Meghallgatjuk a Himnuszt – fel kell állni, régi rádiófelvétel – eléggé recseg, legalább most nem jut idő felelésre – szupi.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Még valami.
Amíg nem volt szabad, amíg a hatalom megtorolta, addig bizony nagy ünnep volt. Addig hőstett volt kokárdát kitűzni, addig bátorság volt ünnepelni.
Ma mi a bátorság? A hatalom árnyékában rombolni, gyújtogatni és a rendőrökkel szemben milliós kártérítéseket felvenni, mert nem hagytak eleget fosztogatni piás, drogos csőcseléket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pintérné Mirza Anna
@Mézike: Sajnos igen. Meg a családi háttértől is függ. Míg gimnáziumban dolgoztam, nem éreztem ezt. De most szakközépbe kerültem és hát nagy a különbség. Egyik látványos jele volt a csütörtöki ünnepség, de sajnos nem is csodálkoztam már. :(
human
Erről az jut eszembe, mikor egy Horthy mellett tüntettek Debrecenben diákok. Csak mikor megkérdezték őket, hogy ki volt Horthy, hát nem sikerült válaszolni. És most jön a nagy bumm. Az egyik tüntető Balog Zoltán miniszter fia volt (1:17). Mit mondjak, letaglózott értelmes érvelésével:
mandiner.hu/cikk/20120521_nem_tudjak_ki_volt_horthy
Mézike
@Pintérné Mirza Anna: Mi a különbség?
Pintérné Mirza Anna
@Mézike: Ahogy a bejegyzésben is szerepel: az érdektelenség, az unalom a szemükben. Én őket idén kaptam meg, és nem tudom, az előző években hogy alakult a történelem oktatásuk, így csak a jelen állapotot látom. 4 év alatt olyan szépen fel lehet építeni az egészet, ki lehet alakítani azt a barátságos légkört, amiben nyitottan lehet beszélgetni akár történelmi, akár hétköznapi témákról. És egy 56-os megemlékezést úgy tálalni, ahogy az nekik befogadható, számukra aktuális. Nagyon sok múlik a tanár személyén is.
Mézike
@Pintérné Mirza Anna: Ez igaz, de ne feledjük el mit hoztak hazulról.
Nekem már kettő lány érettségizett. Nem tetszett amit a könyvből tanultak. Igaz nekik mesélt a mama, a nagybácsi aki 56-ban diszidált. Persze hozzátették : te csak azt mondd ami a könyvben van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.