Seres István azzal hívta fel magára a figyelmet pár hónapja, hogy állítólag saját lábából műtött ki egy vérrögöt otthonában. Most amiatt aggódik, hogy nem jut időben a gyógyszeréhez – írta meg a Sonline.hu.

Az a helyzet, hogy Hepatitis C-m van, súlyos stádiumban vagyok. Korábban olyan kúrát kaptam kétszer tíz hónapon át, amely mesterséges lázzal írtja a vírust. Tavaly törzskönyveztek egy új gyógyszert, ezt Magyarország is átvette, ami javulást hozhatna. Tabletta, és nem injekció. Márciusban adtuk be az engedélyeztetési kérelmemet az OEP-hez, majd várólistára kerültem 

- mesélte a rokkantnyugdíjas a lapnak.

Ezt követően 3 hónapon át nem történt semmi. Mikor az ügy után érdeklődtek az OEP-nél, azt a választ kapták: lehetséges, hogy valahol elkeverték az iratot. Ezért még júniusban újból beadták az engedélyeztetési kérvényt, de ez sem segített.

Hiába kérdezősködtünk, azt a választ kaptuk, hogy még nem tudják, hogy aláírják-e. Az OEP-nél továbbra is ülnek a papíromon. Attól félek, hogy nem kaphatom meg a gyógyszert, pedig az F4-es, vagyis a legsúlyosabb csoportba tartozom. Ha nem jutok orvossághoz, a májam előbb-utóbb felmondja a szolgálatot, daganatos betegséget is kaphatok. Nem tudom, mi az oka annak, hogy ilyen sokáig várakozni kényszerülök

- panaszolta Seres.

A Sonline az esettel kapcsolatban megkereste az Országos Egészségügyi Pénztár megyei hivatalát, hogy mi a véleményük Seres István állításairól, de a konkrét ügyben nem akartak nyilatkozni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csa-csa
ezt elszúrta szegény öreg! most aztán úgy állnak a dologhoz, hogy gyógyítsa magát ha tudja!
papa.49
Ez az orbánisztáni orvosi ellátás iskolapéldája, öreg, beteg nem fontos Sajnos!!!
justhpeter
Megteheti az OEP, hogy nem nyilatkozik. Nem a mi pénzünkből él ?
csa-csa
ráadásul gondolom nagy fájdalmakat kellett elviselnie. de lehet hogy be volt ba@va szegény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.