Az adótörvényt módosító csomagban bújik meg a gyűjtögetőket érintő újfajta közteher, amire az Adózóna.hu figyelt fel. Lényege, hogy a jövőben a felvásárlónak adót kellene levonnia abból a pénzből, amit a magánszemély által leadott és vadon gyűjtött szerzeményért kifizet. Feltéve, hogy a gyűjtögető magánszemélyként végzi tevékenységét, és nem egyéni vállalkozóként, vagy őstermelőként és felvásárlónak értékesíti, amit gyűjtött. Ez a tevékenység ugyanis jövedelemszerző gazdasági tevékenységnek minősül, és adóköteles. Amit eddig sokan elblicceltek. Most viszont automatikusan levonják majd tőlük az adót. Sokaknál kicsapta a biztosítékot, hogy a kormány a legszegényebbeket sarcolná meg a módosítással.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
...Viszont ha más oldalról nézzük a dolgot, akkor azt lehet mondani, hogy az új adóban van igazságtalanság is. Hiszen a gyűjtögetők a természetben szabadon termő dolgokból csinálnak bevételt, ami közel áll az őstermelős kategóriájához. Az őstermelő pedig különleges státusban van, mert évi 7 millió forintig kistermelőnek minősülnek, és egyáltalán nem kell nekik adóznia...

Igen nem kell adózni. csakhogy bevezettek mindenféle tagdíjat, létrehozták a NAK-ot...így egy őstermelő bármit is ad el, vagy termel, igen kemény tízereket fizet ki évente ilyen olyan címen.

Ez nem volt az előző rendszerekben. Meg voltak a NAK-nélkül is.
Bár nem értem ennek mi értelme a pénz beszedésen kívül, mert a fentebb említett látszat intézmény semmit sem tesz a termelők érdekében!
verum
Mi van, gyűjt Orbán az egészségügy fenntartására?
Mert ami ebből befolyik az stadionra nem lesz elég!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.