Gergényi Péter volt budapesti főkapitányt és egyik vádlott-társát a legenyhébb szankcióban, megrovásban részesítette a 2006 őszi eseményekkel összefüggésben mulasztással elkövetett katonai bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésével.

Tizenkét további megvádolt rendőrtiszt, köztük Bene László volt országos főkapitány esetében a bíróság megszüntette az eljárást. A volt budapesti főkapitány mellett a negyedrendű vádlott, a tévészékház ostrománál a rendőri erők helyszínparancsnoka kapott megrovást.

Itt az ítélet a rendőri vezetők perében

Az ügyészség a tévészékház ostrománál és az azt követő napokban, illetve október 23-án a főváros utcáin történtekkel kapcsolatban jobbára mulasztással elkövetett katonai bűncselekmények miatt emelt vádat három rendőr tábornok, köztük Bene László akkori országos és Gergényi Péter akkori budapesti főkapitány, valamint egytucatnyi rendőr ellen.

A vádlottak zömmel tagadták bűnösségüket. A büntetőper két éve kezdődött, több mint száz tárgyalást tartottak. Az ügyész vádbeszédében jobbára felfüggesztett szabadságvesztést, a védők felmentést kértek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Remete
Több éves ügyészségi "nyomozás", két éves bírósági eljárás, száz tárgyalási nap, számtalan tanú és szakértő. Mibe került nekünk ez a politikai cirkusz? Aki látta, hogy mit műveltek 2006-ban a várossal a futballhuligánok, azok szemében semmiféle rendőri fellépés nem volt túlzott.
szaboria1
@Remete: A legszebb, hogy Vona bevallotta a fidesz buzdítására történt az egész.
nyanya001
@szaboria1: Az ügyészség nem foglalkozik ilyen kis szösszenetekkel
lényeg, hogy az akkori vezetést bealázzák minden téren !
herczeg0210
Tudja valaki, hogy a "jóarcú, aranyos, kedves" kis barmok közül, akik törtek zúztak, gyújtogattak és szedték fel a követ, jótékony hajigállás végett, vajon hányan kaptak "megrovást" nemes cselekedetükért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.