Erdőjárási tilalmat rendelt el a Pécs környéki erdőkben a Mecsekerdő Zrt. szombaton bizonytalan időre, miután – ahogy korábban a Propeller is megírta – a város állatkertjéből megszökött egy farkas.

Az állami erdészeti vállalat honlapján megjelent közlemény szerint a hatóságok által nagy erőkkel keresett állat életveszélyes szituációt teremtett, ezért a cég arra kéri a kirándulókat, ne induljanak el a baranyai megyeszékhelyhez közeli erdőkbe.

A farkas szökéséről először a pécsi városüzemeltetési Biokom Kft. számolt be Facebook-oldalán. A cég arra hívta fel a kirándulók figyelmét, hogy közvetlen életveszélyes helyzetről van szó, ezért kiürítik az állatkerttel határos parkerdőt, és kérnek mindenkit, hagyják el a területet. A rendőrség és a helyi vadásztársaság munkatársai nagy erőkkel vonultak a Mecsek déli oldalára.

Szatyor Miklós, az állatkert igazgatója az MTI érdeklődésére azt mondta: a farkas délelőtt tíz órakor, a kifutóját villanypásztorral is határoló két és fél méter magas kerítésen át szökött meg, amikor egy gondozó az itatókat töltötte fel. Kitért rá, az állat pénteken két fajtársával együtt érkezett Olaszországból, eddig is állatkertben élt. Hangsúlyozta, hogy bár a farkas alapvetően kerüli az embereket, a viselkedése kiszámíthatatlan, ezért senki se közelítsen felé. Ha valaki meglátja az állatot, figyelje meg, merre halad, és tegyen bejelentést a rendőrségen.

Az MTI úgy értesült, hogy a farkast már többen is látták a Mecsekben, de még nem sikerült befogni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.