A Propeller úgy értesült városházi forrásokból, hogy Tarlós István nem biztos, hogy kitölti a ciklusát Budapest élén, de szinte bizonyos, hogy 2019-ben távozik posztjáról. Az új erős ember – Orbán Viktor szándékai szerint – Kocsis Máté lehet, aki a napokban amúgy is a Fidesz budapesti elnöke lett.

Az információt több mozzanat is megerősíteni látszik. Az egyik ilyen, hogy Kocsis, aki a VIII. kerület polgármestere, egyre kevesebbet szerepel Józsefvárosban. Korábban a kerületi lap minden számában több fotója is megjelent, az újság szinte Kocsis-hírekként működött, azonban egy ideje látványosan kivonult a napi szereplésből. Helyettesei viszik a kerület ügyeit.

Kocsis Máté lesz a főpolgármester?Tarlós István főpolgármester és Kocsis Máté Józsefváros polgármestere egyeztet a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt (MTI Fotó: Soós Lajos)

Feltűnő az is, hogy bár korábban is volt irodája a Fővárosnál, mostanában új, tágasabb irodát kap, szinte egy egész szárnyat, ahova új embereket is felvesznek dolgozni.

Tarlós jelenlegi helyettese, a KDNP-s Bagdy Gábor a ciklus közepén eléri a nyugdíjkorhatárt, az ő helyére léphetne be először Kocsis, akivel Tarlós ma már minden fontos szavazás és kényes ügy eldöntése előtt nyilvánosan is konzultál a közgyűlésen.

Kocsis Máté a Fidesz egyik erős embere lett, aki a MIÉP-ből indulva lett Fidesz-szóvivő, majd most már budapesti elnök. Személyében Orbán egy végsőkig lojális emberrel hosszú távon betonozná be a Fidesz hegemóniáját a gyakorta a balliberális oldalra szavazó Budapesten.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
@egyvandor: - a bíróság nem azt mondta ki, hogy nem meleg, hanem csak azt, hogy nem szabad rámondani, hogy meleg.
Azért ez nem mindegy...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Budapest értelmiségének Fekete Pákónak volt igaza, ez egy "hule kocsog".
magyarbakancs
Eddig egy pökhendi vezette a főváros.
Fog változni valami?
Kocsis Máté úr nem is biztos,hogy labdába rúg a főpolgármesteri székért.
vukkocska
A Fidesz osztogatná a posztokat Budapesten is. A választás már nem is számít? Biztos vagyok benne, hogy ezt a főváros nem veszi be. Akkor égés lenne, az biztos. Pláne, ha Bokros indulna ellene, mivel az előző választásnál két hete volt arra, hogy kampányoljon, kampányoljanak mellette, így is csak 6 százalékkal maradt le Tarlós mögött.
Yoda69
Igy legalabb nem lesz gond a meleg felvonulas engedelyezesevel.
Yoda69
@kutyahűség: Nem kell valasztani, mert felidoben valtja sarlost. Azt nevez ki a fideSS akit akar.
Majd 18-ban valaszthatunk ujra.
vukkocska
@Yoda69: főpolgármestert választunk, szerencsére. Ha addig valami meghívásos módszert nem iktatnak törvénybe. Habár, a választási törvény 2/3-os.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.