Eddig 18 alkalommal futott zátonyra népszavazási kezdeményezés a vasárnapi boltzárral kapcsolatban. Az adatokból kirajzolódik, milyen módszerekkel lehet megakadályozni, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket. - A többség sosem támogatta a boltok kötelező vasárnapi zárva tartását. - A Fidesz és a KDNP mégis bevezette a boltzárat. - Az emberek, ha lehet, még jobban utálják a dolgot, mint az elején. - Bár már 18 próbálkozás volt, valami különös okból eddig nem jött össze a témában népszavazás. "Talán még emlékszik, mi, magyarok 2010-ben úgy határoztunk, minden fontos kérdést megbeszélünk egymással, mielőtt döntéseket hozunk" Ha most így elsőre nem emlékszik arra, amikor ez elhatároztuk, vagy nem érzi úgy, hogy minden fontos ügyet megbeszélnénk, akkor segítek: Orbán Viktor miniszterelnök Nemzeti Konzultációs levelei kezdődnek ezzel a mondattal.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@lampa laz: Kezdek rajonni, mi lehet a magyarok apatiajanak az oka: az INTERNET! Ne nevess ki, csak gondold bele egy kicsit Magad: eddig nem volt internet, ha az embereknek valamilyen problemajuk volt a kormannyal, azonnal az utcara mentek, ha masert nem, egy bekes tuntiert, igy fejeztek ki az egyet nem ertesuket.
Most, ha valami problema van, akkor pillanatokon belul megjelenik a pro es contra velemeny a Facebook-on, a Twitteren, Instagram-on, stb. kozossegi oldalon, - vagy eppen itt, a Propin.
Ma mar mindenki kenyelmesen, fotelbol csinal forradalmat, hozzajarulast, szornyulkodest, egyetertest, - vagy akar tevolegesen meg penzbeli adakozast is, hiszen az internet banking lehetosege mindenkinek fenn all.

Ha vegignezed az elmult 5 ev tortenetet, amiota az internet es foleg az okostelefonok is elterjedtek, akkor gyakorlatilag MINDENT megtalalsz ezeken a helyeken, virtualisan.
En akkor "vilagosodtam " meg, amikor az embereket csak az internetado tervezett bevezetese boritotta ki, ugyanis mit akar az allam belepiszkalni az en szorkozasomba? MICSODA? Hogy en ne tudjak blogolni, peticiot alairni, kozossegi oldalakon masokat lajkolni az en oldalamon, ha en akarom, csak joval magasabb internet-tarifaert? Na, ezt mar en sem engedhetem meg, tehat kivonulok az utcara!
karma1
@lampa laz: Folyt. Lehet, hogy a kovetkeztetesem santit, de azok az emberek, akik valoban tehetnenek valamit fizikailag az orszag felemelkedeseert, orban eluzeseert, azok most mind az internet elott ulnek, fotelforradalmat csinalnak, es meg nekik se tetszik, hogy unios politikusok, mint dejcstompika is nem a megzokott politikai uatt valasztjak az emberek tajekoztatasara, vagy velemenynyilvanitasara, hanem twitterezik, komoly kerdesekben is...
Az embereknek pedig az a fele, akik szegenyek, es ezert nincs internetjuk, vagy mar olyan oregek, hogy nem ertik a technika mai vilagat, azoknak eselyuk sincs, hogy beleszoljanak abba a politikaba, ami ugy kezdodik, hogyha szavazni akarsz, akkor kell, hogy legyen egy lakcimbejegyzett lakasod. Egy hajlektalannak pedig nincs...
Az a nehany nagyon sotet, megvezetett nyugdijas meg, aki latvanyosan csokolgatja orban kezet, halaado szentmiset rendel neki szulinapra, buksza-tolto csasztuskakat is orbanhoz, az meg nyilvanos, es beletartozik orban imadoinak az imazsaba...
Sajnalatos, de az internet lesz a halala minden okos kezdemenyezesnek - klikkelve nem lehet forradalmat nyerni... Bar igaz - vertelen...:O(((
karma1
@lampa laz: Szerintem egy polgari engedetlenseget barmikor meg lehet tenni, mert mara mar a hulyenek is bebizonyosodott, hogy a vasarnapi boltbezaras a koltsegvetesnek, az elbocsajtott csaladoknak rengeteg veszteseget okozott. Ezt csak a kdnp-s ven f@szok meg a fide$$ nem latja be, dehat ok hoztak ezt az agyatlan torvenyt, miert is kene belatniuk, hogy hulyek voltak?
Sztem most meg aktualisabb - karacsony kozeledtevel meg plane -, mint valaha...
Lehet, hogy a Kadar es megalobb a Rakosi rendszerben szombat fel napot es vasarnap egesz nap zarva voltak a boltok, de ahhoz sohasem fert ketseg, hogy a magyar ember a legnagyobb karacsonyi bevasarlasait, a 3 megelozo vasarnap szokta lebonyolitani elelmiszerben es ajandektargyakban egyarant.
lampa laz
@karma1: hogy Te milyen okos vagy (tényeg így gondolom), hogy így rávilágítottál erre a dologra, hát persze az internetadó, ...az tényleg megmozgatta az embereket. Kár, hogy más nincs ilyen hatással ránk, pedig tavaly ősszel többen is próbálkoztak tüntetéssel, mert ok akadt bőven, de mint kőbunkószilárd is mondotta, majd kifullad és abbamarad, és így is lett.
karma1
@lampa laz: Sajnos, ha mast nem is, de finkelstein es habony tanult a tomegpszichozisrol, annak utohatasairol... Ezt szivja most rendesen a magyar: egy-egy felroppentett hiren elcsamcsog par napig, aztan elejti, es mikor emlekezni kellene ra, mert egy lelkes ellenzeki emlekeztetne ra egy gyujto ellenzeki beszedeben, akkor az atlagmagyar megszolal: "Iiiigen, emlekszem valami kabatlopasi ugyre..." oszt ezzel el is van intezve a dolog...:o(((( Sajnos, nem tudom megmondani, hogy mi kene ahhoz, hogy a magyar nep vegre felrazodjon...
lampa laz
@karma1: ehhez kellene jó ellenzék, akik ébren tartanák az ügyeket és az emberek felé tudnák úgy kommunikálni, hogy azok feligyeljenek rá. Ezzel szembe tartanak egy semmitmondó sajtótájékoztatót és azzal le van tudva a dolog. Amikor a fidesz volt ellenzékbe az állandóan kritizálta a kormányt, az embereket vitte ki az utcára nagy gyűlésekre, ezzel nyerte el a szimpátiájukat, meg a sok (mára kiderült) hazugsággal.
Az ellenzéknek kellene megmozdulni, mert a fotelekből csak úgy tud szavazókat begyűjteni magának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.