Drágálja a mobilját és az előfizetését? Jogosan teszi. A napi.hu összehasonlítása szerint ugyanis a magyar előfizetők nemcsak a régióhoz képest, de Nyugat-Európához képest is sokat fizetnek a kütyüikért.

Egy iPhone 6S 64GB csúcsmobil korlátlan telefonálással, üzenetküldéssel és havi minimum 3GB adatforgalommal két év alatt összesen 642 740 forintba kerül egy magyar mobilozónak.

Ez az összeg forintra átszámolva Angliában 600 ezer forint, Németországban 505 ezer, Ausztriában pedig 419 ezer forint. A régióban a cseheknek 536 ezret, a horvátoknak pedig 378 ezret kell kifizetniük.

Ennél is jobban szíven üt az, hogy a mobilszámláink a fizetésünkhöz képest is brutálisan drágák. Az említett két éves szerződésre a horvátok 1,7 havi, a csehek 2,3 havi, a bolgárok pedig 3,1 havi fizetésüket költik. A magyarok viszont csak 3,9 havi nettó átlagbérük kifizetése után jutnak hozzá a szolgáltatáshoz.

A napi.hu nem vizsgálta az árképzés mögötti tényezőket (adórendszer, infrastruktúra állapota, előfizetők száma), így az összehasonlítás arról nem szól, hogy mennyire indokoltak a fenti árak.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
@papa.49: Ilyenkor leszrnak a köcsögök. Ez nem lényeges. A menekült buli és a rezsi fontosabb.
Toby
"A magyar reformok működnek"...ami a mocskos lenyulásokat illeti !
nyanya001
A telefonadónak köszönhetően.

De ez vonatkozik a vonalas telefonokra is !
Főlökött
Ezen cikket nevesítik szándékos izgatásnak !

Értsétek miért is állítottam mindezt - saját történetem : 96 óta előfizetője voltam egy csoda szolgáltatónak. Állítólag régen Pannon gsm -nek nevesítették, most nem tudom, hogy is :)
Küldtek egy sms-t, a kétoldalú szerződésmódosításról. Betipegtem ügyfélszolgálatra, elálltam ettől, igazolást nem kapva, szóban. Elhajtottak utána.
Még haza sem értem, popómat le sem tettem, újabb sms, a kétoldalú szerződésmódosításról. Ismét betipegtem ügyfélszolgálatra és a felesleges löncs-löncsölés helyett, bevéstem a panaszkönyvbe. Na ezt már megértették, mivel már tudtam bizonyítani az elállásomat ! Mindez 2015.06. hónapban történt.

2015.11. hónap újrakezdték ugyanezt, annyi kiegészítéssel, hogy a szolgáltatást is ellehetetlenítették.
Meguntam és kerestem egy normálisabb szolgáltatót. Van-volt jobb dolgom is, egy ismételt pettinghez.
Azért így közel 20 év után, megköszönve ténykedésüket, ahol lehet a szükséges-lehetséges jogi lépéseket megtettem, NMHH, fogyasztóvédelem, stb.
Erőszakos-öntörvényű banda, mely úgy változtatja a szerződési feltételeket egyoldalúan saját kénye - kedve szerint, mit ahogy más normális az alsóneműjét szokta. Érdekes mód, a hatóságok pedig élvezik, illetve jó pénzért kivizsgálják. NMHH - pl. 3.000.-Ft-ért. Aranyosak, már azért is mert tövénybe ütköző ténykedést kell-kellene kivizsgálni, illetve közpénzből vannak fenntartva :)
papa.49
@Főlökött: A vodafon (nem véletlen a kis betű) se különb, '94 től kezdődően volt előfizetéses mobilom, de már 2009. óta feltöltőst kártyát használok, így kevesebb a ,,móka,,)))))))
r2d2
Igen, amióta nem PANNON GSM, hanem Telenor(végia)... többször volt egyoldalú szerződésmódosítás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.