A vádlott, az első fokon hét év börtönre ítélt vácszentlászlói borosgazda javára jelentett be fellebbezést az illetékes törvényszékhez a Pest Megyei Főügyészség – tájékoztatta Gyugyi Csilla, az ügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

A Budapest Környéki Törvényszék nem jogerősen szerdán szabott ki 7 év börtönbüntetést arra a vácszentlászlói férfira, aki 2013-ban úgy próbálta megakadályozni meggyborának ellopását, hogy fagyállót öntött bele, ezzel egy fiatalember halálát okozva. A bíró több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek a borosgazdát.

Gyugyi Csilla közölte: a megyei főügyészség a vádlottat eredetileg életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolta, ezt a tárgyaláson folyó bizonyítás eredményeként halált okozó testi sértésre módosította. Az ügyészi álláspont szerint ugyanis a vádlott szándéka emberölés elkövetésére még eshetőlegesen sem irányult, ezért a fellebbezést a cselekmény téves minősítésére hivatkozva és a büntetés enyhítése érdekében jelentették be (a védelem szintén a minősítés megváltoztatásáért fellebbezett) – tette hozzá a szóvivő.

Halált okozó testi sértésért 2-től 8 évig, több emberen elkövetett emberölési kísérletért 10-től 20 évig vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A borosgazda az enyhítő körülmények figyelembe vétele miatt kapott első fokon 7 év börtönt.

A vád szerint 2013 októberének első felében ismeretlenek különböző tárgyakat loptak el a vácszentlászlói férfi udvaráról. Mint utóbb kiderült, a későbbi sértett is többször bemászott a kertbe, hogy a pincéből meggybort vigyen el. A vádlott észrevette, hogy dézsmálják a borát, ezért úgy döntött, megleckézteti a tolvajt: a benzinkúton öt liter fagyállót vásárolt, amelyből egy-két litert a meggyboros hordóba töltött.

A tolvaj másnap, október 25-én ismét lopott a borból, és ismerőseinek is adott belőle. A fagyállótól ketten enyhe lefolyású etilén-glikol-mérgezést szenvedtek. A fiatalember viszont – akiről kiderült, hogy a meggybor után dizájnerdrogot is fogyasztott – súlyos mérgezéssel került kórházba, és pár nap múlva heveny veseelégtelenségben meghalt.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Nagy baj lehet az igazságszolgáltatás házatáján ha már az ügyészség is az elitélt pártjára állt!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Szeparepa2: Meggybort sem kellett volna lopni, mégis a gazdát büntetik.
intrepid
Nem kell meggybort csinálni, nem kell értéket termelni, - felhalmozni, ülni kell otthon nyugodtan, várni a segillykére, ne legyen mit ellopni, és akkor nem kell menni 7 évre a böribe!
Desischado
Én azért ezzel a módszerrel sem értek egyet, megbüntetném, de nem ültetném le ennyi időre a férfit. Érthető valahol a tette, de azért tudnia kellett, hogy halált okozhat vele. Más megoldással kellett volna próbálkoznia. A meggybor mégiscsak kevesebb egy ember életénél, még akkor is, ha tolvaj és drogos!
Lepényleső
A hírek,ha igazak,akkor nem fajult volna idáig a dolog abban az esetben,ha a rendőrség
időben mozdul a bejelentésre amit tett a gazda.Nem így történt,ezért az most issza annak
levét amit tehetetlenségében kitalált,s a tolvajok ráhagytak.
csetere
@Desischado: Nem értek vele egyet. Nem a gazda adta neki, hogy igya meg, ő ment oda, ahol semmi keresnivalója nem volt. Az ilyen forduljon fel, cseppet sem tudom sajnálni. Én a gazdával értek egyet. Valószínű, hogy nem ez volt az első eset.
Eriksson
@intrepid: Nyuszika sétál az erdőben és meglátj a varjút aki egy fán ül és egész nap nem csinál SEMMIT. odaszól neki:
-héj varjú! ideülhetek a fa alá hogy egész nap én se csináljak semmit?
-persze nyuszika gyere csak nyugodtan!
A nyuszika leül a fa tövébe és elalszik.Arra jár a farkas és megeszi.

mi a a tanulság?
Azér hogy ne csinálj semmit egész nap jó magasan kell hogy ülj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.