Egyedül Magyarország mondhatja el magáról az EU tagállamai közül, hogy sikerült megállítania a bevándorlási hullámot – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán pénteken.

A politikus azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnöknek arra a nyilatkozatára, amely szerint Angela Merkel német kancellár egyetlen mondattal le tudná állítani a menekülthullámot, ha kijelentené, hogy Németország megtelt, Berlin eddig nem reagált.

Pedig az Európába igyekvő bevándorlók döntő többsége Németországba akar eljutni, ott akar élni, és ha érkeznének olyan kijelentések, hogy Németország megtelt, "a motivációjuk egy jelentős részét elveszítenék a bevándorlók" – vélekedett.

Emlékeztetett: Angela Merkel azt mondta, hogy megtalálják a megoldást a migrációs válságra.

Magyarország is megtalálta a megoldást, hiszen ma kizárólag Magyarország mondhatja el magáról azt az unióban, hogy a "korábban napi 6-10 ezres bevándorlási hullámot sikerült nullára redukálni" – emelte ki. Úgy látja, egyedül Magyarország tudta megállítani a bevándorlási hullámot, és "kiderült, hogy mi vagyunk jó pályán, az európai intézmények pedig rossz pályán vannak ebből a szempontból".

Szijjártó Péter hangsúlyozta: valódi probléma ma Európában, hogy ha ilyen nehéz kihívások közepette valaki "nevén nevezi a dolgokat, akkor erőteljes támadásnak lesz azonnal kitéve".

A miniszter arról is beszámolt, hogy pénteken Prágában, ahol a visegrádi csoport és a nyugat-balkáni térség külügyminisztereinek találkozóját tartották, egyeztetett Philip Hammond brit külügyminiszterrel.

Közölte: egészen biztosan vitát okoz majd, hogy Nagy-Britannia a belső szociális ellátórendszerét úgy akarja módosítani, hogy az kevésbé legyen vonzó a kívülről érkezőknek, "ez nyilvánvalóan fel fog vetni sok európai uniós, belső kérdést".

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
...és az életszínvonal növekedését!
Ezt az apróságot, ne hagyjuk már ki!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kutyahűség
Ezek után nem csodálkozom, hogy kisovisként belevarrták a nevét a zakójába. Szerintem menjen, és vegyen egy új hajzselét. Addig se beszél blődségeket, amíg sorban áll a kasszánál.
vonotok
@1magyar: Európa már átélt egy szögesdrót világot, sót berlini falat is. Talán azért alakult meg az EU., hogy még egyszer ne forduljon elő ilyen gyalázat.Valószínű, hogy lehetett volna okosabban is megoldani a menekült kérdést, de hogy nem a szögesdrót akadj a megoldás az biztos.
papa.49
Elmondom nektek tegnap délelőtt a szolnoki pályaudvar melletti parkolóban, szoros egymás mellett, a többi kocsitól kicsit távolabb állt 3 gépkocsi kb. 10-12 ember őgyelget körülötte látszólag céltalanul, ki lehet találni kik voltak, én ott mentem el kocsival mellettük, és nem itthoni népek voltak az biztos!!!Nagy táskák, hátizsákok, sportszatyrok, kézben a lábnál lerakva, a zsaruk meg kb. 200 méterre az autókat ,,vizsgálgatták,, hát szerintem ezeket a pacákokat (mind férfi volt) kellett volna ellenőrizniük!!!Ennyit a ,,zselés majom,, kijelentéséről!!!Szerintem a rajtukj áthaladt kb. 2-3 százezer emberből legkevesebb 5-10 ezer biztos hogy itt dekkol nálunk!!!
1magyar
@papa.49: Igen, a rendőrök figyelmét felhívhatná Pintér, hogy ne a magyar állampolgárokat zaklassák, hanem az ilyen gyanús alakokat igazoltassák.
nemkati
A nagy mellényével (vagy elnyűtt zakójával) ez a pojáca próbálhatna egyszer igazat is mondani. Csak Magyarország mondhatja el, hogy olyan országok felé terelte a menekültáradatot, akiket az korábban nem érintett. Tehát semmit nem oldott meg, csak a feladatát másra tolta át. Erre ne legyen már ennyire büszke!
papa.49
@1magyar: Szó szerint értsd ahogy mondom a csoporttól kb. 200 méterre a parkoló autókat járkálták körbe, ezek meg nagy lelki nyugalommal ácsorogtak a 3 autó mellett, amik ráadásul nem is a parkolóban álltak csak az odavezető út szélén...Én komolyan mondom utasításuk lehet a zsaruknak kiket nem szabad háborgatni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.