Már az iskolai büfében elkezdődik. A szegényebb településeken a tanárok olykor hitelre veszik a szendvicset, kávét, s erre a mintára a büfések a diá­koknak is adnak úgy csokit, süteményt, hogy annak árát nem kell azonnal kifizetniük. A tartozásokat kockás papíron vezetik, majd hó elején, fizetéskor vagy segélyosztáskor a szülő bejön, s rendezi a gyerek cechjét.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: kakaósbögre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
A II. vh. után nálunk is így működött a bevásárlás. A boltos beírta a "kockás füzetbe" a napi cehhet, aztán amikor apám megkapta a fizetését, akkor rendezte. De nem csak mi, a fél utca lakói erre kényszerültek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jankó123
@kamazuka: Erkölcsi bizonyítványt akárki kap, még az is, akiről pontosan tudják, hogy mit tesz és már többször is gyanúba keveredett, de mindeddig még egyszer sem sikerült eljárást indítani ellene, és elmarasztalni.
Csizmás Kond
@Jankó123: Azt is, viszont a tanár példát kéne mutasson...vagy azt teszi ?
Eriksson
Ez azért lehet, hogy a zsenge ifjakat rászoktassák, hogy hitelre építve alakítsák életüket.
Bármi az övék lehet rögtön, pénz se kell hozzá. Pillanatnyilag.
Jankó123
@Csizmás Kond: Nem lehetünk biztosak abban, hogy a gyerekek a tanár példáját látva és azt követve szoktak rá a hitelre vásárlásra.
Nekem inkább az tűnik a valószínűbbnek, hogy a Büfés ajánlgathatta a gyerekeknek és a tanárnak is a hitel lehetőségét.
Mindenképp elkerülhető lett volna az eset, ha egyszerűen közli mindenkivel, hogy nincs hitel, és ezzel kész, nincs mivel vitatkozni, pont.
Csizmás Kond
@Jankó123: A tanár akkor is tiltania kellett volna de nem tudta mert ő is azt csinálta.
papa.49
Szerintetek az lehetetlen, hogy ebben a ,,szárnyaló gazdaságban,, pont nincs pénze a szülőknek, mert ugye azért enni kell!!!
Valaki azt nyilatkozta valami seggfej, hogy ,,NINCS OLYAN, HOGY GYERMEK ÉHEZÉS,, a mellékelt ábra mutatja hogy az ipse vagy hülye, vagy hazug!!!))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.