A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a hétvégén elfogadott etikai kódex életbeléptetésének elhalasztását kéri és nyilvános vitát kezdeményez a Nemzeti Pedagógus Kar vezetésével – közölte a szakszervezet elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Mendrey László elmondta, azt fogják kérni Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől, hogy az etikai kódexet addig ne írja alá, amíg a strasbourgi bíróság vagy az Alkotmánybíróság nem hoz döntést a pedagóguskar legitimitásáról.

Úgy fogalmazott, a hétvégi döntés a pedagógusok etikai kódexének elfogadásáról minden bizonnyal szabályos, de szerintük a döntéshozatal "botrányos és etikátlan" volt.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
K3dves pedagógusok !

Ez az a bizonyos "etikai kódex" semmi más célt nem szolgál, mint rezsimimádatba hajtani benneteket - ne hagyjtok, hogy egy szarházi mocskos csürhe, azt tegyen veletek, amit akar, önös érdekeiből !
justhpeter
A kezdetektől kellett volna. Még "törvénytelen" sztrájk árán is. Mert kétségem sincs arról, hogy az lett volna.
verum
Drukkolok a tiltakozó pedagógusoknak, talán picit jobban is, mint más tiltakozó csoportnak. Mert az ő hozzáállásukból többet tanulnak a diákok, mint pl. a napi kötelező fociórán!
Eriksson
Annyit küzdenek a pedagógusok, hogy lassan kiképzett ketrecharcosok lesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.