Különleges esemény lesz ma a Békés megyei Mezőhegyesen. Gyakorlatilag a teljes demokratikus ellenzék közös demonstrációt tart a "fideszes földlopások" ellen, ráadásul a rendezvény fő szervezője a Demokratikus Koalíció. Arra pedig még sosem volt példa, hogy LMP-s politikus Gyurcsány Ferenccel állt volna egy színpadra.

Úgy tűnik, hogy az állami földek gyanús szétosztása egy zászló alá hozta az ellenzéket. A 230 éves mezőhegyesi ménesbirtok is végveszélybe kerül. A mai tüntetés felhívása szerint az ott dolgozók a kótyavetye miatt mindenüket elveszthetik.

Felszólal Mitykó Zsolt Mezőhegyes polgármestere, Kovács Sándor Ménesgazda Zrt. Üzemi Tanácsának elnöke, Tordai Bence (PM), Sallai R. Benedek (LMP), Szigetvári Viktor (Együtt), Gőgös Zoltán (MSZP), Gyurcsány Ferenc (DK).

Utoljára ilyen közös demonstráció a tavaly tavaszi választás előtt volt, de az LMP akkor még nem vett részt a nagygyűlésen.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
@amaramaistanna: "... akkor elköszönök ettől a hírportáltól,..."

Na, akkor gyerünk, köszönj el !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amaramaistanna
@karma1: Kérésed ellenére válaszolok, és sajnálom ,hogy személyes sértésnek vetted a véleményemet.Lehet,hogy pontatlanul fogalmaztam, de nálam a vélemény a vitapertnereimmel sosem személyes, hacsak kényszerűségből nem az.Most pedig kénytelen voltam egy-két esetben "felvenni a kesztyűt".
Továbbá ellenzéki vagyok, és azon kevesek egyike aki még tévedésből sem szavazott se a Fideszre ,se a Jobbikra.
A kommentjeidet, mint bárki másét ezentúl is olvasni fogom, de kérésednek megfelelően igyekszem a véleményemet magamnak megtartani. Legyen szép napod!
karma1
@amaramaistanna: Koszonom a fair valaszodat, en sem szavaztam annakidejen a fidesz-re, mig tehettem, ma mar nem tehetnem, de baloldali partnak sem voltam soha tagja, a kommentjeimet en sem szemelyeskedesbol szoktam megtenni.
Nem haraggal gondolok Rad, csak egyaltalan nem ertem, mi tortent Veled. Bizonyara nyomos okod volt, hogy megvaltoztal, de ez csak Rad tartozik.
En is fogom olvasni a hsz-eidet, mert jok voltak, mondom, sokat valtoztal, talan Te sem vetted eszre.
Neked is legyen szep a napod.
Freewolf
Remélem, hogy az egységbe kovácsolt "demokratikusok" ott lesznek mind a hatvanan! Reméljük senki nem beteg és részt tud venni ezen a tömegrendezvényen!
samucska60
Mezőhegyesen olyan állami szintű ember- és gazdaság ellenes kártevést akar a hatalom megvalósítani, ami összehozta a józanul gondolkodó embereket, civileket és politikusokat egyaránt. Ha egy politikus felfogja, hogy milyen következményekkel jár, akkor igenis tegyen ellene. Amit a lehetőségei megengednek. Páratlan egység kerekedett ebben az ügyben, és kétségtelenül karakteres szószólója lett ennek Gyurcsány. De ha a parlamenti közvetítés részleteit láttuk, voltak más, vehemensen és brutálisan a fideszes korrupciónak nekitámadó képviselők is. Nemcsak a DK-ból. Szerintem az most huszadrangú kérdés, hogy Gyurcsány mit tart saját érdemének. Itt a cél és az eredmény a lényeg. Jó magyar szokás szerint egyesek szemében az a "botrány", ha egy politikusnak a határozott fellépéséből valami előnye származhat. Na, erről kellene már leszokni mindenkinek. Inkább reménykedni kellene, hogy az egyébként harmatgyengén muzsikáló ellenzékiek most egységesen fogtak össze a túlburjánzó, gátlástalan és hazug fidesz propaganda és korrupció ellen. Mert egy politikusnak ez a dolga. Mitől lenne népszerűbb valaki, ha nem attól, hogy fontos közérdeket felkarol és hallatja hangját. Helyes. Gyurcsány karakteres és őszinte politikus, nincs vesztenivalója. Akinek nem tetszik, az fanyalogjon. Ennyi.
JAJMÁR
@amaramaistanna: Örülök, hogy így döntöttél, és maradsz. Olyasmit akartam írni, mint itt, eggyel följebb egy hozzászóló. Nincs most annak itt az ideje, hogy személyeskedésbe menjen át a történet, az lenne most a legfontosabb, hogy meg tudják, tudjuk - mert én sok mindent tenni nem tudok, csak szólni ellene - védeni a földet, legalább Mezőhegyesen. Az se baj, ha ennek a Gyurcsány áll az élére, mert mindegy, kinek mi a véleménye róla, de amit ő mond, arra figyelnek, és tudjuk, hogy a média nagyítójába kevés ellenzéki hír tud bekerülni. Nagyon messze van az még, hogy ki kerül hatalomra, ha a jelenlegi megbukik. Összefogásnak nem elég a pártok között létrejönni, az emberek között is létre kell, hogy jöjjön, és oda kellene állni mögéjük. Csak úgy lehetne eredményt elérni, és itt nem számít, hogy melyik ötlet kinek az ötlete volt.
vukkocska
@amaramaistanna: (tegnap 8.47.) Olvasd el a címet: Gyurcsány összehozta az ELLENZÉKET. Mint ahogy abba is beleszólt, hogy a Jobbik ne legyen felszólaló a tüntetésen. És nyert. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.