A kormány szeptemberben szépen csöndben eltörölte az állami vezetők 2 milliós bérplafonját, amit ugye a Fidesz által pofátlanul magasnak tartott fizetések visszafogására találtak ki. Mára tehát a Fidesz is azonosul a Számvevőszék véleményével, miszerint

a vezetői juttatásokat és követelményeket közelíteni szükséges a piaci vezetői bérekhez és követelményekhez, továbbá a jelenlegi prémiumok jelentős részét be kell építeni az alapbérbe.

A bérplafon ezért egy szeptemberi kormányrendelet értelmében 5 millió forintra emelkedik a pénzügyi szektorban, energiaszolgáltatóknál és kiemelt jelentőségű cégeknél 4 millió forintra, a többieknél pedig 3 millió forintra.

Ugyanakkor a Világgazdaság úgy tudja, hogy az MKB és a Budapest Bank esetében már most is sokkal többet lehet keresni, mint eddig, holott november 15-ig csak arról kért a Miniszterelnökség tájékoztatást, hogy a bérplafon emelése mennyibe kerülne a cégeknek:

a Világgazdaság értesülései szerint két társaság, a Budapest Bank (BB) és az MKB Bank elnök-vezérigazgatója, Zolnai György és Balog Ádám már most is többet keres nemcsak az eltörölt 2 millió forintos bérplafonnál, hanem az új előírások szerinti 5 milliós havi bruttó felső korlátnál is, miközben a prémiumuk maximuma is magasabb, Zolnainál az éves bér 40-45, míg Balognál a 70 százalék.

A lap megkeresésére az MKB üzleti titoknak minősítette az elnök-vezérigazgató javadalmazását, a BB pedig azt jelezte, hogy a jogszabályi határidőre közzéteszi az adatokat.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
A kétmilliós bérplafon csak akkor volt érdekes, amikor Gyurcsányozni lehetett. Az a kétmillió most csak zsebpiszok az illetékes bankároknak
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
De ugye a bankocskák CSŐD KÖZELI ÁLLAPOTBAN VANNAK???Hogy rohadna meg mind)))))))))))))
Toby
" A magyar reformok működnek" - bankéknál !
Desischado
De a minimálbér és a nyugdíjak hangyabolhányit emelkednek! Rohadjanak meg!
papa.49
@Desischado: A kettőnk ,,emeléséből,, talán tudunk venni 1.5 kg. húst...
nyanya001
Ilyen pofátlan kormánya még nem volt az országnak !
Desischado
@papa.49: Igen, ha összefogunk, talán összejöhet. Jól mondja Nyanya, ezek paraziták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.