Aggódik a jegybank elnöke, nehogy túl gyorsan elköltsék önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításaikat az emberek. Ezért inkább oda sem adná nekik, csak járadék formájában. November 23-án kezdte meg a parlament egy törvénymódosítás vitáját, amely nem csekély változtatást hozhat az önkéntes nyugdíjpénztárak életében. A legfontosabb változás, hogy az önkéntes nyugdíjpénztáraknak kötelező lesz járadékot szolgáltatniuk. Innen pedig csak egy lépés, hogy bevezessék az egy összegű kifizetések tilalmát - írja az Azénpénzem blog.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: Mobil123
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

117 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
De mi a qrva anyja köze van az ÖNKÉNTES nyugdíjpénztárakhoz ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
A jó édesanyádhoz nyúljál !!! Annyira tudtam hogy ez jön majd !!!
Clavigo
De mi a qrva anyja köze van az ÖNKÉNTES nyugdíjpénztárakhoz ???
Mobil123
@Clavigo: Már csak egy hajszál válsztja le hogy a matrac alá is bedugja a retkes kezét . Annyira tudtam hogy ez lesz !! Kibaszott mocskos banda!!!
almosd
@Mobil123: Ha most hozzászólok kitiltanak örökre.
Mobil123
@almosd: Mond csak ki: A jókúrvanyjukatazösszesgecinek!!
Clavigo
Festmények,,csodazongora,,kastély,,Tőzsde,,különbözö alapitványok ?? Te Félkegyelmű ,,miért nem mész vissza a jó qrv@ @ny@@dba,,oszt ott keressél valami "szabályozni valót" magadnak,Te degenerált. mű-bankár.
Clavigo
Remélem a Fitymasz-konda révetegen tapsol ehhez a bombás ötlethez is...
KERKA
Drágáim! ettől a szemét bandától minden kitellik. Ugyanúgy lenyúlják a kis megtakarított pénzeteket, mint a 3 ezer milliárd magán nyugdíj pénztárat!!!
Jankó123
Majd a kuszaszemű befektetési guru beosztja a pénzeteket, talán még be is fekteti, hátha lesz egy kis haszna belőle.
A magánnyugdijpéztári tagok ezután jól viselkedjenek ám, mert aki rossz lesz az nem kap a következő hónapban zsebpénzt!
:-)
nyanya001
Aljas tolvaj banda !
A többit leírtátok helyettem.
lampa laz
Azért olyan bandzsa ez a retek, mert már az anyjából is kilesett, hogy hol a buksza. Az összesnek az apjaf...a kellett volna elrohadni.
Jankó123
@nyanya001: Tetszik a milliárdosok aggódása amiatt, nehogy a pórnép egyes tagjai pikk-pakk a valagára verjen az "ölükbe hullt" néhány milliócskának, mert Ő jobban tudja, hogy ami könnyen jött az könnyen megy. De, ha valamiben nem biztos, akkor megkérdezi a feleségét, mert az asszony szokta náluk intézni az ilyen magánnyugdíjpénztári tagsági pénzeket.
Ő egy áldott jó ember, és csak óvni akar mindenkit a felelőtlen költekezéstől!
:-)))
nyanya001
@Jankó123: A 3 ezer milliárdnak pikk pakk a valagára vertek
össze vissza hazudoznak, hogy mire költötték, de az igazság az, hogy
pofátlanul lenyúlták az emberek nyugdíj megtakarítását.
Jankó123
@nyanya001: Úgy tűnik, hogy ez a kis maradék is elég tetemes ahhoz, hogy visszatartsák az egyösszegű kifizetését. Nekik más terveik vannak ezzel a pénzzel.
nyanya001
@Jankó123: Majd vesz belőle valami luxust a maffia bandának karácsonyra.
hetöndöe
Kedves Matolcsy Elvtárs!

Amennyiben hozzányúlsz az önkéntes pénztáramhoz,személyesen fogom elvágni a koszos nyakadat, de azt hiszem több százezren fognak sorban állni mögöttem eme tevékenységet folytatván.Kb. annyi közöd van a befizetett pénzemhez, mint a bankbetétemhez.Ha esetleg kétségeid lennének ötleted bevezetésével kapcsolatban,írj ki egy népszavazást a felcsúti tahóval egyeztetve,oszt meglássuk,mennyien vonulnak utcára,mikor elkezdesz turkálni a zsebükben.
Csendben hívom fel a figyelmedet,hogy mindennek van határa,a lopásnak is.
Hari
Ezután már csak egy lépés következik: a fel nem vett bennmaradó összeg - természetesen jogosan-az államot illeti.
eszegfu
Az MNB felügyeleti szóvivője (ilyen is van!) helyesbitette az enpenzem.hu-t: ők azt mondták, hogy AJÁNLATOS lenne a megtakaritásokat CSAK JÁRADÉK formájában lehessen felvenni. Ehhez képes már tárgyalják a törvény módositását! Most akkor nem mindegy! Észre kellene venni: ez az emberek saját megtakaritása -- pontosan ugy, mint egy banki megtakaritás -- amely felett kizárólag nekik van rendelkezési joguk! Nekem az a sanda gyanum, hogy ezzel akarják "kivégezni" az önkéntes pénztárakat is... ugyanis a tapasztalat szerint eddig csupán 4 % kért járadékot. Ha életbe lépne ez a törvény, szerintem sokan meggondolnák a belépést, ill. a tagok minél előbb igyekeznének megszüntetni tagságukat...tehát okafogyottá válik az önkéntes pénztár léte...:(
dr. prédikátor
Kuszaszem!!! Hogy rohadj meg te szemét geci!!!Élj anyáddal nemi életet te ganajtúró rohadék!!! Mi a jó k.u...va anyád közöd van a magánnyugdíj pénztárakhoz???A hangyák talicskázzák el a bőrt a hátadról!!!
Mobil123
@eszegfu: De ugye nem vagyunk olyan naivak, hogy esetleg egy sunyi mondattal megakadályozzák azt hogy egy összegben is hozzá férhessek a SAJÁT pénzünkhöz.
alterego56
@nyanya001: 20:18
Ha nem nyúlják le a közel 3000 Mrd-ot akkor ma az államadósság a GDP 90%-a lenne. Magyarország jobban teljesít.
alterego56
@Jankó123: Az Önkéntes Nyugdíjpénztár nem keverendő össze a Magánnyugdíjpénztárral.
magyarbakancs
@Clavigo: Kell a lé,zsozsó,dudva,guba.
Mert Magyarország jobban teljesít.
Hellcat
Minden kell nekik...amit eddig kizsaroltak már elszórták most kell a maradék is...
human
Remélem odáig nem jutunk el, hogy majd elveszik a takarékban lévő pénzem nagy részét és azt mondják, hogy becsszó majd megadják.
Knapp75
Érdekes, hogy most pont azokat féltik a pénz elherdálásától, akik azt összegyűjtötték...

Aki egyébként járadékot kérne egy önkéntes pénztártól, annak is érdemes átgondolnia, hogy máshova helyezi át a tőkéjét lejáratkor, mert előfordulhat, hogy máshol ugyanarra a megtakarításra nagyobb járadékot kaphat. (arról nem is beszélve, hogy ha vesz belőle egy lakást és kiadja, akkor is magasabb havi bevétele lehet belőle és még a pénzt sem herdálta el)
De majd a fideszes nyomik biztos elmagyarázzák, miért kell ebbe is beleugatni.
eszegfu
@Mobil123: 10:15 Én elég naiv vagyok, de ez esetben mindent el tudok képzelni! Próbáltam megnézni, miért is lényeges nekik, hogy járadékban fizessen az önkéntes pénztár. Ugy láttam a terveikben, hogy befektetéseik kb. 50 %-át magyar állampapirokba fektetik (az nem derült ki, hogy kötelezően, mint a MGNY-nál, vagy választhatóan)...igy az a lehetőség is fennáll, hogy ha egyösszegben vennék ki, akkor az összes állampapirt vissza kellene vásárolniuk... vélhetően mostanság egyre több embernek jár le a 10-15 éves futamidő (kb. ennyi éve léteznek a pénztárak) és ezt szeretnék megakadályozni... de igazából csak tippelni tudok.
human
@eszegfu: Köszi. Ez fontos információ. Ebből is látszik, hogy kell nekik a lóvé, de nagyon. Paks 2-t is csak ezért építik.
eszegfu
@Knapp75: 10:51 Csak kiváncsiságból kérdezem... Te tudod, vagy meg tudnád saccolni hogy kb. mennyi lehet 1-1 ember összegyüjtött pénze. Nekem fogalmam sincs...semmihez sem tudom viszonyitani.
eszegfu
@human: 11:12 Kérlek, ne vedd készpénznek... csak "meditálok" a miérten!
Mobil123
@eszegfu: Megszüntetni bármikor megtehetem . 3 évente a hozamot is kivehetem 10 év eltelte után. 20 év lejárat után lenne adó és járulékmentes . Tehát értelmetlen számomra az ilyen kitalálvcó tőlük . Így csak a arra tudok gondolni hogy ez csak kezdet egy komolyabb tranzakcióhoz mert kell nekik a pénz.
Mobil123
Gondolom majd jön entero (enselvad vagy mi a neve most :-) ) és talán megmagyarázza mi van (bár ezt nem lehet !!)
eszegfu
@Mobil123: Értem már... nem tudtam milyen feltételekkel juthatnak hozzá az emberek akár a hozamhoz, akár a tőkéhez...kösz.! A többi nekem is csak egy "talány", amely előbb utóbb kiderül!
Jankó123
@alterego56: Nem teljesen mindegy, hogy minek nevezem?
Hiszen az állam mindkettőbe ugyanúgy turkál bele, mintha kizárólag a sajátja lenne!
Na ezért érdemes a pénzecskét számlákon gyűjteni. Aki még bízik abban, hogy ezt a pénzt valóban meg is fogja kapni, az sürgősen keresse fel kezelőorvosát!
Az valóban érdekes, hogy nyitsz egy megtakarítási számlát, aláírsz egy szerződést, majd megjelenik az aggódó állam, és visszamenőleges hatállyal törvényt hoz többek között a megtakarítási számlákról is.
-Tudod mit barátom, valóban összekevertem a két "fantom" nevét, csak még most az egyszer meg tudnál bocsájtani nekem ezért!?
Jankó123
@Jankó123: Ez még lemaradt, ha már úgy is a név a lényeg.

@alterego56: Nevezzük inkább egyszerűen "NER Békekölcsönnek"!
:-)))
human
@Mobil123: Én is attól tartok, hogy valami várható a jövőbe ami miatt az emberek kivennék a pénzüket, de Orbánék nem fogják engedni.
izo
@nyanya001: A magánnyugdíj azért szűnt meg (és senki nem nyúlta le,hiszen a hozamot megkapták) , hogy te megkaphasd a nyugdíjadat,mert az hiányzott a nyugdíjkasszából te tudatlan!
Mobil123
@human: Akkor most lesz a következő lépés, hogy megszüntetem a számlám. Igaz már egy évvel ezelőtt is ezen agyaltam , de mivel mindenki azt mondta hogy ehhez nem nyúlnak (azt még is :-( ) hagytam. (perpillanat azon agyalok hogy egyébként ha az adózott béremből fizetek be a számlára akkor miért is kell nekem adót és járulékot fizetnem ha felveszem pl.most? azt megértem ha azután kell adózni amit a munkáltató fizet be a munkavállaló számlájára.
human
@Mobil123: Ők is külföldön tartják a pénzüket arra az esetre, ha itt bedől minden.
eszegfu
@Mobil123: 12:56 Csak tipp... nem létezik, hogy év végén igénybeveszed az SZJA kedvezményt 20-30 %-ot (nem emlékszem rá mennyi) és ezt nem Te kapod vissza, hanem utalják az önkéntesbe? Persze azt lehet, hogy "csak", mert megmondták!
Kobak
@hetöndöe: Nem tudom, kuszaszem mennyit fut százon.
1.) Ha nálam lassabb, vállalom, hogy utoléréskor úgy vágom fejbe baseballütővel, hogy a lassúbbaknak is legyen lehetőségük egy kis földön rugdosásra.
2.) Ha nálam gyorsabb, kérem, vegye át valaki a baseballütőt, én követni fogom!
Kobak
Valami zavar lehet az erőben: matelcsy utódja, misikeminiszter másfél-két hónapja arról beszélt, hogy ösztönözni kell a nyugdíjmegtakarításokat. Az ilyen össze-vissza, utólag megváltoztatom a szabályokat módszarral aztán tényleg meg lehet győzni a zembereket, hogy érdemes takarékoskodniuk!
A különbség a két narancsbolsi között abból adódhat, hogy a fiatalabb NERtárs tartattól, hogy ő még életben lesz akkor, amikor már nem tud az állam nyugdíjat fizetni, és tart a népharagtól.
Kobak
@izo: Érdekes, hogy a manyup hiányzott a nyugdíjkasszából, de a falábú focistákra költött TAO meg a stadionépítésre [email protected] milliárdok nem. Erről mi a véleményed, narancsos beeerka?
Mobil123
@eszegfu: Jogos ! :-) 20 % de akkor ne adja mert ugye 16% ill a 27 % járulék csak többet tesz ki mint az éves álatlám befizetett összeg 20 % -a ( amit megint csak ugyan oda tudok utaltatni vagy egészségpénztári számlára ) Amit ugyn csak leadóztat amikor esetleg megszüntetem a számlát. :-)
eszegfu
@Mobil123: 14:41 Ezt sajnos "büntetés" jellegü adónak tudom csak nevezni! Logikailag igazad van!
nyanya001
@izo: Mára még hülyébb lettél mint voltál !
Kobak
@izo: Elfeledkeztem az akolról, a beeerkamenetelő álcivilekhez kihelyezett párt és (el)kurmánypropagandára költött milliárdokról, gülüszemű ragacstóni felesleges minisztériumáról, a haveri cégnek fillérekért átengedett dohányellátási monopóliumról.
És még mindig nincs vége, valszeg negyedóránként fognak feleslegesen elköltött újabb és több milliárdok eszembe jutni...
eszegfu
@izo: 13:53 Azért jó lenne, ha valóban elolvasnád az ezzel kapcsolatos dolgokat! 2013. novemberében az Államadósság Kezelő -- aki a MGNY vagyonát is kezeli az "államositás" után -- adatai szerint a 3000 milliárdból 460 milliárddal "támogatta" meg a nyugdijalapot. Szintén az ő tájékoztatójuk szerint ebből fizették ki az önkormányzatok "átvállalt" tartozását. Ebből állampapirokat kellett visszavásárolniuk, mert "valamire" nagyon kellett a a pénz - az sajnos a tájékoztatóból nem derült ki mi is volt. Folyamatosan adták el ezeket az állampapirokat, meg vették vissza és ezek árfolyamkülönbségével is jelentősen csökkent a MGNY elvett vagyona. Na meg az IMF hitel is ebből ment! Nem ésszerü "zsigerből" védeni a kormányt, vagyis nem igaz, hogy a nyugdijakat ebből finanszirozták! Mindössze a 3000 milliárd 15 %-át költötték erre... Világos Te kis "tudatlan"!
nyanya001
@eszegfu: Magyarázhatsz ennek a narancsfejűnek, hiszen lábon hordta ki az agyhalált.
eszegfu
@nyanya001: 15:02 Nagyon jót nevettem!:)) De igazad van! Csupán az bosszant, hogy van bátorsága bárkit "tudatlannak" nevezni, holott ő maga ennek az "iskolapéldája"! De látom Kobak is küzd vele... Izo meg eltünt miután "idelökte" azt a tökéletlen mondatot!
nyanya001
@eszegfu: Elvonult a kannás borral okosodni :))
human
@eszegfu: Ahhoz képest, hogy a csőd szélén volt az ország 2010-ben a fidesz ki tudta fizetni a kölcsönöket, (hanyag) önkormányzati adósságokat és még Matolcsynak is maradt annyi, hogy csak a kamatokból luxusüdülőket, festményeket, kastélyokat tudnak vásárolni. Ha nem lett volna az a fene nagy államcsőd közeli helyzet most biztos tele lenne a hűtőm kaviárral.
izo
@eszegfu: Nem eltűntem csak nekem nem a postás hozza a "fizetést", dolgozom, hogy nektek legyen nyugdíjatok!
human
@izo: Ők építették az az országot ahol neked van munkahelyet. (Ha már ennyire nagy az arcod.)
izo
@human: Nem nagy csak tényt állapítottam meg, nem tetszik?
eszegfu
@izo: 16:34 14:56 Na ide figyelt Te TUDATLAN! Jobb lett volna, ha a 14:56 hsz.-szemre valami figyelemre méltót válaszoltál volna! De az nem megy mi?! Csak a személyeskedés, meg a mocskolódás... ahhoz nem kell gondolkodnod, csak nyomod zsigerből! Ugyan semmi közöd hozzá, de én a nyugdij mellett dolgozom és adózok is... nem is keveset! És tudod miért, mert az ilyenek mint Te tapsolnak ennek a kormánynak!
Meg az ilyenek, mint Te azt képzelik, hogy a passzát szelet is ők képzik egy "fingásukkal"! Meg az ilyenek, mint Te képtelenek 2 számot összehasonlitani! Az ilyenek mint Te, nem képesek gondolkodni, mert megmondják nekik mit is kell gondolniuk! Az ilyenek, mint Te elégedettek a sorsukkal, és semmilyen készségünk nincs mások bajának megértéséhez! És az ilyenek mint Te, ebben a rohadt nagy "demokráciában" harsogják a hülyeségeiket! Az ilyenek mint Te, nem fogjátok fel, hogy a nyugdijból nem tudnám megadni anyukámnak azt, amit egyébként minden idős ember megérdemelne! Végül csak azt kivánom Neked, meg az ilyeneknek, mint Te segitség, empatia nélkül éljétek meg a "boldog" nyugdijas éveiteket, kapjátok nap, mint nap a "tányérotokra", hogy az aktivak fizetett járulékaiból az állam tart el Benneteket, mert mást nem érdemeltek!!!
izo
@eszegfu: Kösz a jókívánságokat!Sajnos a ti helyzetetek sokkal jobb a demográfia problémák miatt mint a mienk lesz! Az én anyukám is nyugdíjas, de őt nem kell eltartani a megdolgozott nyugdíját kapja! " de én a nyugdij mellett dolgozom és adózok is... nem is keveset! És tudod miért, mert az ilyenek mint Te tapsolnak ennek a kormánynak!" Te mindenért a mostani kormányt okolod , pl a 13.havi nyugdíjat az előző vette el!
eszegfu
@izo: Te TUDATLAN! Egyik percben az irod, hogy Te dolgozol, hogy eltartsd a ma nyugdijasait, a másikban pedig, hogy a Te édesanyádat nem kell eltartani, mert ő a "megdolgozott nyugdiját kapja! Szerinted mi a rossz nyavalyát csinált a többi nyugdijas?!! Na pontosan ezen az egy mondatodon látszik: halvány gőzöd sincs miket irsz le, nemhogy még az értelmét! Egyik szavad agyonüti a másikat! Az hogy van, vagy nincs 13., vagy 14. havi nyugdij pontosan olyan: van jutalom, vagy sincs! Most sem gondolkodsz!
izo
@eszegfu: Szerinted a 13.havi nyugdíj jutalom volt?Na ne! Én úgy írtam, hogy NEKEM (szemben veled) nem kell eltartani az anyámat mert megél a nyugdíjából!
Jankó123
@izo: "Te mindenért a mostani kormányt okolod , pl a 13.havi nyugdíjat az előző vette el!"

Bizony! Az úr adta, az úr elvette!
Az új uraid, meg elmesélik neked, hogy az milyen jó is volt, amíg volt, és mekkora aljasság volt elvenni az emberektől.
Kérdezd egyszer már meg tőlük miért nem adják Ők vissza ilyen mesék helyett!?
nyanya001
@eszegfu: Mondtam :)) a kannás bor hatása :))
eszegfu
@izo: 17:48 Mondom én, hogy mindent zsigerből nyomsz, egyáltalán még a hsz-met sem érted! Ismétlem: 1x irod, hogy dolgozol, azért hogy az én nyugdijam meghozza a postás, majd irod, hogy anyukád megdolgozott a nyugdijáért, Neked nem kell eltartanod! De a jó büdös rohadt életbe, miből gondolod, hogy csak az én nyugdijamat fizetik a Te járulékodból -- ha már ezt vélelmezed -- az anyukádé miből van?! Ja hogy ő megdolgozott érte? És én, vagy anyukám és a több tizezer nem?! Egyre inkább az a gyanum, hogy a Te agyadba kőbaltával vésték be azokat a gyürődéseket és nincs az az eszköz, amelyikkel ezt valahogy korrigálni lehetne! Te tényleg semmit sem értesz és ebben az a "legcsodálatosabb", hogy Te akarsz bárkit is kioktatni és lealázni a tudatlan jelzővel, pedig annyit ér a tudásod, az empátiád, mint egy "hangyafing"... olyan kicsi!
Mobil123
@eszegfu: Hagyd már :-D Nem érti a nyugdíj kifizetést ha bele rokkansz a magyarázatába akkor sem .
eszegfu
@nyanya001: 18:00 IGAZAD LEHET!!! Hidd el szinte sirni tudnék, hogy létezik ilyen "embernek látszó lény", aki ennyire "lábon kihordott agyhalott"! És még ő hiszi magáról, hogy valamilyen magas IQ-val rendelkezik! Elkeseritő!:(
eszegfu
@Mobil123: 18:18 Én is belátom, nem kellene magyaráznom! De ebben az a bosszantó, hogy abban a hiszemben tér nyugovóra: minden ugy helyes, ahogy ő mondja! Pedig az "a" betün kivül egy kukkot sem ért!:(
Mobil123
@eszegfu: Nem is akarja ! Ezek csak kimondottan azért jönnek ide, hogy idegesítsék az itt a bandát. Nem feltétlen kell ráugrani, mert ő röhög az egészen és pl. Te meg jól felhúzod magad.
eszegfu
@Mobil123: Tudod csak elgondolom, hogy az állatok, akik csapatokban élnek, mindegyike vigyáz a kicsikre, sőt egymást is védik, egységbe tömörülve támogatják egymást, vagyis a csapatot... és akkor vannak ilyen "embernek látszó tárgyak"...egyszerüen nem akarom elhinni! Belátom, igazad van Neked is meg @nyanya001:-nak is, de elragadott az indulatom ekkora görénységen! Sajnálom...és elnézést is kérek!
Mobil123
@eszegfu: Nincs miért elnézést kérned ! Csak magad idegesíted velük hidd el, és értelmetlen.
izo
@eszegfu: "Az ilyenek mint Te, nem fogjátok fel, hogy a nyugdijból nem tudnám megadni anyukámnak azt, amit egyébként minden idős ember megérdemelne!" Szerinted ez nem azt jelenti, hogy te tartod el az anyukádat?Miért?Nem tud megélni a saját nyugdíjából?
izo
@Jankó123: "Bizony! Az úr adta, az úr elvette!"szerinted ez demokratikus és helyénvaló?Ja igen mert szocik csinálták, de ha a mostani kormány csinálta volna már kitört volna a forradalom!
Jankó123
@izo: Menjél és reklamálj azoknál akik rendszeresen mesélnek nektek arról, hogy a mocskos szocik elvették.
Ha a "gazdáitok" annyira faszányos legények volnának, már kormányra kerülésük után azonnal visszaadhatták volna!
Kérdezd már meg a "kedvenceidet" miért nem adják vissza a nyugdíjasoknak, és azt a temérdek pénzt miért jobb és előnyösebb stadionépítésre költeni?
izo
@Jankó123: Jankó te nagyon jankó vagy!Nem azzal foglalkozol aki elvette, hanem azzal más miért nem adta vissza!
simmering73
@human:10:47 Rátapintottál a lényegre. De igen. Odáig fog fajulni a dolog.
Jankó123
@izo: Na figyelj barátom!
A szociknál azért volt 13. havi nyugdíj, mert nőgyógyász végzettségű volt a bérszámfejtő.
Tudod, csak annál jöhetett ki egy év 13 hónapra!
Azután jött a fülkeforradalom és kedvenc kormányotok új embereket ültetett mindenhová, még a bérszámfejtőt is saját emberükre cserélték.
Na ekkortól kezdődtek ezek a fajta gondok!
:-)
izo
@Jankó123: Látom te nem dolgozol, mert van ahol van 13.havi fizetés!
Jankó123
@izo: Aztán hol látod, hogy Én nem dolgozom? Belenéztél a "gömbe"?
Gyorsan menj legalább egy szemészorvoshoz, mert furcsa dolgokat látsz.
De, amennyiben ez inkább látomás, akkor komolyabb gond lehet, de az már nem szemészeti probléma.
hetöndöe
@izo: A tények a következők okoska,a szoci kormány adott a nyögdíjasoknak 13. havi nyugdíjat,majd elvette rá két évre,vagy hogy,arra már nem emlékszem.Dicső fitymaszos qrmányunk meg ígért 14. havit,oszt még 13.-at sem adott.Akkor ki is adott valamit és ki a nagy semmit?
Erre varrjál gombot okostojás.
izo
@hetöndöe: A tények makacs dolgok járj utána! 4 éven keresztül 1-1 hét volt a 13. havi nyugdíj , mire a 1 havi lett (4 hét) egyszer lett utána megszűnt! Ez azért volt mert a böszme 13. havi nyugdíjat ígért de pénz nem volt rá!
hetöndöe
@izo: Akkor arról regéljél,hogy ehhez képest mit adott a csúti tahó kancigány?
kamazuka
Tételezzük fel a törvény megszületik.Akkor csak egy módon lehet a pénzhez hozzájutni.
Törvényesen!
Hogy törvényesen ne lehessen egyösszegben hozzáférni a megtakarításokhoz,az alaptörvényt kell módosítani.
Ha ez nem történik meg, jogi úton lesznek kínos pillanatok!
Mobil123
@Mirabilis: Sajnos az csak a hozam, de csak 3 évente veheted fel. A tőke után kell adózni és járulékot fizetni (bár a hozam ha nem veszed fel akkor az is a tőke része lesz :-( )
izo
@hetöndöe: A mondatod téged minősít tahókám!
emerencia
@human: De már eljutottunk. A Questorosok közül még azok sem kapták meg a pénzük egy jelentős részét, akiknek a követelésük 6 millió forint alatt van.
human
@emerencia: Én konkrétan azokra gondoltam akik nem a tőzsdén, hanem simán a bankban tartják a pénzüket folyószámlán, lekötve. Ha ugyanis már ebben sem lehet megbízni, akkor tényleg csak a párnába lehet dugni.
emerencia
@human: Ők is bank voltak, az alkalmazottak legalábbis ezt mondták az ügyfeleknek. Szoros állami felügyelet alatt állt, napi adatátvitellel. Közpénzeket is tartottak ott. A BEVA köteles lenne kártalanítani legalább a 6 millió forint alatti követeléseket. A nagyobb betétekről lehet vitatkozni, hiszen a betéteseknek tudniuk kellett, hogy csak eddig az összegig jár a visszafizetési garancia baj esetén. Mint utólag kiderült, orbánisztánban még ez sem biztos.
eszegfu
@izo: 19:26 Te tényleg irigylésre méltó "bátor balta" vagy... azt képzeled, hogy tudsz úszni, pedig csak süllyedsz...
nyanya001
@eszegfu: Ne fáradj vele izónak meg a kannás bor tett be :))
Mobil123
@nyanya001: Ez már túltesz a kannás boron .:-)
eszegfu
@nyanya001: 9:42 Az már biztos, hogy egy darabig "átlépek" rajta... most csak tudatni akartam vele, hogy a tegnapi "csatározás" után erre a végeredményre jutottam... több szót nem érdemel.
hetöndöe
@izo: Ennyi a válasz,a "böszméről" ki is értekezett? Aha értem már,a te fajtád írhat bármit,ha más ír hasonlót,az tahóság.Ez olyan népnemzeti NER-es szokás,vagy keresztény konzervatív,vagy netán illiberális?
izo
@hetöndöe: A "böszme" szót maga gyurcsányi mondta magára :ilyen böszmeséget még sen ki,,,,Éz ez nagy különbség!
almosd
Sziasztok ,mindenkinek,most kaptam levelet a nyugdíjpénztártól ,úgy néz ki hogy nem lesz pénzlenyúlás ,csak pár modositás ,ugyan úgy kilehet venni egy összegben a megtakarítást ha lejár a 20 év. Remélem így is marad.
hetöndöe
@izo: Neki legalább van önkritikája,a gerinctelenek nincs,ugye nem szükséges elmagyarázni,hogy kik azok.:-)
izo
@hetöndöe: Te azért választottad meg min.elnöknek, hogy böszmeséget csináljon? Ez téged minősít!
hetöndöe
@izo: Te meg Qrbánt,hogy a földet is kilopja alólad?
Ez meg téged minősít de majd a jövő "eldönti",kinek volt igaza,nincsenek kétségeim arról,hogy a felcsúti gumicsizmás tahó a történelem szemétdombjára kerül,mint az ország tönkretevő, hazaáruló miniszterelnöke.
izo
@hetöndöe: Ti már sokmindent mondtatok és az ellenkezője jött be ! Világ proletárjai egyesüljetek!
hetöndöe
@izo: Kövér Elvtárs és még sok fitymaszos geci tudna neked bővebben mesélni az általad idézett jelmondatról.Kérdezd őket nyugodtan,ne legyél szégyenlős,csak jelentkezni kell a taggyűlésen.
katalin70
Jó lenne,ha már azt megengednek,hogy gondoskodjunk magunkról.
izo
@hetöndöe: Szerinted a huszonéves KISZ titkárok működtették az előző rendszert nem a vén MSZMP-sek,gratula neked!
hetöndöe
@izo: Mesélj már az öreg DK-s MSZMP-sekről,vagy inkább én meséljek a fitymaszban politizáló volt MSZMP-sekről?
Neveket is tudsz ,vagy csak vagdalkozol,mint hülyegyerek a vurstliban?
hetöndöe
@izo: Parancsolj:

Járai Zsigmond – MSZMP-tag

Matolcsy György – MSZMP-tag

Martonyi János – MSZMP-tag

Pintér Sándor – MSZMP-titkár

Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban

Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag

Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Fónagy János – MSZMP-tag

Vonza András – MSZMP-tag

Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag

Chikán Attila – MSZMP-tag

Boros Imre – MSZMP-titkár

Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag

Harrach Péter – MSZMP-tag

Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár

Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag

Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár

Boross Péter – MSZMP-tag

Balogh Gyula – MSZMP-tag
hetöndöe
@izo: Bocsika,az egyik legnagyobb pofájú szarházi lemaradt,remélem nem veszed sértésnek.:-)

Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa.
Mobil123
@almosd: De azért legyünk résen !! hamár egyszer elkezdták a kapargatást akkor nem állnak meg ennyinél. :-(((
Főlökött
Így 7vége előtt, ne hergeljétek magatokat. Most olvastam, az egyik oldalon :

”Warburg öreg fickóval áll a lámpánál egy merci mellett amiben egy fiatal szőke bombázó ül.
Az öreg átkiabál.
- Kedves! Maga mivel kereste erre a pénzt? Én lehúztam 40 évet a kábelgyárban és csak erre telt.
- Orális szexxel.
- Az nem a xopás?
- Nem, a 40 év kábelgyár, na az a xopás.”

Szép napot mindenkinek.
izo
@hetöndöe: Ezt már 10 éve bemásolja egy lökött, látom te terjeszted az igét! Annyi eszed nincs nem ezek működtették a rendszert Akik működtették kádár környezete nem sorolom fel a híres neveket csak példaként a gyurcsányi apósa Apró Antal!
Mobil123
@Mirabilis: Azt majd amikor lejár az újabb 3 év akkor lehet . De itt a tőke ami most veszélyben van :-( Bár @almosd: pénztára azt mondja nem lesz ilyen , de én nem bizom sem a kormányban sem az emberekben , mert csak hazudnak és átbasszák az másikat.
Lepényleső
Ez tegyen be annak,aki először húzta lábára a kis cipőt?
Mobil123
@Mirabilis: A teljes 20 évnyi megtakarítás van veszélyben. A hozamot sztem nagyon sokan kivették amikor lehetőség volt rá. A hozamot aki nem vette ki ha jól tudom akkor az tőkésítve lett. (de ez nem százas mer tén sem hagytam bent a hozamot. )
hetöndöe
@izo: Lököttkém,szerinted Szűrös és Pozsgai Elvtársak mi a szent szart csináltak a Kádár rendszerben?Ők most a fitymaszt erősítik,Apró Antal is?Amúgy te felelősséget szoktál vállalni apósod bűneiért?Azt csak mellékesen jegyzem meg,hogy Qrbán mind a két szülője MSZMP-és volt.:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.