A leginkább védett egészségügyi adatokra, függőségekre és szexuális szokásokra is rákérdeznek abban az iskola-egészségügyi felmérésben, melyet közel 10 egri középiskola elsőéves tanulóinak készítettek – írja a hvg.hu

Olyanokról is vallatnák őket, hogy van-e konfliktus a családban, szoktak-e lopni, vagy másokat bántalmazni. Az iskolaorvos arra hivatkozik, így tudják kiszűrni, ki szorul segítségre, az adatvédelmi szakember szerint viszont ez akkor is jogsértő.

Voltál már részeg (lányok 3, fiúk 5 pohár alkohol vagy több), kifejezetten az elmúlt hónapban voltál-e ittas, használtál-e valaha kábítószert, otthon vagy az iskolában bántott-e valaki?

 – ilyen kérdésekre kell válaszolniuk kilencedikes, vagyis középiskola első osztályába járó egri diákoknak egy iskolaorvosi felmérés során.

Azt is firtatják: „ha valaha” volt a 15 éves tanulónak szexuális kapcsolata, akkor „milyen gyakran” használt óvszert. A két részből álló felmérés ráadásul nem anonim, a diáknak kötelező megadnia a nevét, osztályát és az oktatási azonosítóját is.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
a recskához minek óvszer? a kígyóköptetéshez nem kell.
verum
Most mi ebben a gond?
Ha diszkóknál nem gond, hogy fiatalkorú vedeli a piát, drogot, ha nem gond, hogy annyi fiatalkorúnak van abortusz, akkor bizony beszélni kell erről, legalább az iskolában, ha a szülő nem figyel oda.
verum
@wagabund: - neked sem volt gyerekszobád...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.