Havonta 130 ezer forintjába kerül az országnak egy migráns ellátása, ami elviselhetetlen terhet jelent a magyar költségvetés számára – jelentette ki pénteken Szombathelyen Kósa Lajos.

A Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott: a kötelező betelepítési kvóta hátrányos az országnak, rossz Európának, teljes mértékben jogtalan, és semmilyen módon nem oldja meg a tömeges bevándorlással kapcsolatos problémát.

A migránsáradat alapjaiban veszélyezteti az európai munkahelyeket, az európai szociális rendszert és az európai kultúrát – tette hozzá.

Kósa: Havonta 130 ezer forintba kerül egy migráns

Kósa Lajos közölte: az Európai Unió vezetése áterőltette az Európai Bizottságon és az Európai Tanácson a kötelező betelepítési kvótát, amely egyelőre csak 140 ezer ember kötelező széttelepítéséről szól, de ha a "kötelező elosztási mechanizmusnak" nevezett uniós döntés is megszületik, Magyarországra akár több tízezernyi migráns, egy Szeged méretű város lakosságával egyenlő számú bevándorló érkezhet.

"Számolják csak ki, hogy ez a havonta fejenként 130 ezer forint költséggel milyen aránytalanul nagy terhet jelentene a magyar költségvetésnek" – mondta.

A frakcióvezető emlékezetett: a magyar kormány és a Fidesz politikusai az elejétől fogva rendkívül következetesen ellenzik a tömeges bevándorlást, arra hívták fel a figyelmet, hogy a nemzetközi jog értelmében meg kell védeni a határokat, a schengeni egyezmény értelmében csak azokat lehet beengedni, akik menekültstátusra jogosultak, mindenki mást vissza kell fordítani.

Hozzátette: sajnos azóta még egy drámai fordulat következett be, hiszen a párizsi események drámaian világítottak rá arra, hogy a tömeges bevándorlás "kéz a kézben jár" a terrorizmussal, ebből pedig teljesen logikusan következik, hogy a kötelező betelepítési kvóta Európában ma már valósággá vált terrorizmus szétterítését jelenti az unió egyes országaiban.

Emlékeztetett, az Országgyűlés döntésével kötelezte a magyar kormányt, hogy forduljon az Európai Bírósághoz ott támadja meg a kötelező kvótákról szóló döntést, a Fidesz pedig aláírásgyűjtési akcióba kezdett.

Kósa Lajos elmondta: nagyon örül annak, hogy az aláírásgyűjtése abszolút sikeres, a hét végére az egymillió támogató aláírás is meglesz, a gyűjtést pedig mindaddig folytatják, amíg az Európai Unió a kötelező kvótát nem vonja vissza, és helyette nem tárgyal a valódi megoldásról.

A megoldás a frakcióvezető szerint az Európai Unió határainak megvédése, és ezzel együtt a válsággal és háborúval sújtott országokban egy olyan támogatás nyújtása, amely csökkentheti a kivándorlási nyomást.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Baxki! A migránsok nekünk semmibe sem kerülnek, mert az unios pénzből van.
Ellenben te meg a hordád felfoghatatlan összegbe. De ez már nekünk fáj!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
enslaved
@Mézike: Majd elhiszik akkor, ha már nem tehetnek mást.
varrólány
Nem tudom azoknak az országoknak ahol letelepednek , mennyibe kerülnek de az Eu pénze is elfogy egyszer. Mire kitaníttatják őket , hát nem tudom mennyi idő telik el, ha sikerül is mert eddig sem a munkát követelték hanem csak az ellátást a kiszolgálást.
Elhiszem hogy a nyugati jólét motiválja őket , de ezt tanulással, szorgalommal lehet elérni ja és persze nem egyik napról a másikra.
De fiatalok , van idejük !
Persze hiába rakják őket szegényebb országokhoz , ha nekik csak a jobb élet kell a kényelmesebb.
cs.n.
Mi van Kósa bameg, akkor mégsem igaz a sikerpropagandátok? Ennyibe belerokkanna az ország? Különben az unió adna rá pénzt, ne zavarjon. Csak azt tudnám, mi a francért pofázzátok el naponta ugyanazt? Most november vége van, november elején kezdtétek el nyomatni ezt a "Szeged méretű" dumát, kurvára unalmas már. Mint valami hülye mantra.
simmering73
Lali neked ma megint sikerült egy kapitális baromságot mondani. Te alapjáraton vagy ilyen hülye?
Bringás
Liberálmajmok megint felböffentették az érett banán gőzét, mint demokráciát.
1magyar
Bizony sokba, ha csak a szegény rendőrök fizetését számoljuk már az sem kevés, de hol van még a többi!!!???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.