A Magyar Nemzeti Bank szeretné megvenni a Bálnát, hogy látogatóközpontot és pénztörténeti múzeumot alakítsanak ki az épületben – értesült a Népszabadság.

A lap úgy tudja: Matolcsy először szóban puhatolózott Bagdy Gábornál, a tulajdonos fővárosi önkormányzat gazdasági ügyekért felelős főpolgármester-helyettesénél, majd Tarlós István főpolgármesternek is írt levelet a vételi szándékról.

 Bár a BKV-támogatások 2011-es befagyasztása óta igen fagyos a viszony Tarlós és Matolcsy közt, városházi forrásai jelezték a Népszabadságnak: Budapest vezetése nem zárkózik el attól, hogy eladja a Bálnát, ha megfelelő a vételér nagysága.

A hírre már reagáltak is a liberálisok, akik így kommentálták az ügyet: 

Matolcsy megalomániájának nincs határa és nem is akar ennek a kormánypárt részéről határt szabni senki. Sőt! Most úgy tűnik, már a Főváros vezetése is részese lehet a luxust és pazarlást jelképező ingatlanvásárlásoknak (...). A Bálna csaknem 3 évig állt üresen jogi viták miatt Budapest szívében. Pedig az épület – adottságainak köszönhetően – már évek óta a főváros egyik leglátogatottabb kulturális tere lehetne, ha üzemeltetését szakértőkre, kulturális menedzserekre bízták volna, de csak a főváros, az állam és a beruházó szkanderezéséről vált ,,híressé".

A Bálna minden ellenszél ellenére lassan, de beépül Budapest kulturális vérkeringésébe. Ezt akarja most elvenni Matolcsy, hogy egy látogatóközpontot és pénztörténeti múzeumot hozzon létre (talán az MNB nyáron megvásárolt érmegyűjteményének), tovább gyarapítva ezzel a köz pénzén az MNB sokmilliárdos ingatlanvagyonát. Ha ez megtörténik, akkor bizonyosan szellemépület lesz a Bálna, ember oda be nem teszi majd a lábát. (...)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Állítsa már meg valaki ezt a komplett őrültet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@1magyar: A manyup lenyúlása után tudják, hogy mindent meg lehet csinálni ezzel a balf@sz néppel. Elnézést, ha kicsit finoman fogalmaztam.
nyanya001
Matolcsy rendesen fosztogatja a közpénzt , hogy a bőr hűlne rá !
Fradigege
Zseniális az ötlet. Nem érdekelné a kacsalt egy 32 nm-es szoba-konyhás ingatlan potom 20 milliárdért? Szívesen tárgyalnék ezügyben is a köcsöggel. Szerintem jól járnék.
Desischado
Miért ne tenné eltolcsy, mikor tudja, hogy büntetlenül tehet mindent! De meddig még?!
satan
újabb pénz osztás, a bank betétesek és számla tulajdonosok elbírják.
Hellcat
Eközben az oktatás és az egészségügy meg romokban hever...a nyílvános akasztás az kevés lenne ezeknek..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.