Január elsejétől megszünteti a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek stratégiai állami készletezését a kormány. A tartalékolás eddig arra szolgált, hogy súlyos piaci zavaroknál is garantálni lehessen a lakosság, illetve a fontos állami szervezetek ellátását. A kormány viszont úgy ítélte meg, hogy ma már nem fordulhat elő olyan piaci zavar, amelyben ne lehetne valahonnan beszerezni a hiányzó termékeket. Ezért a tulajdonosi jogokat gyakorló Földművelésügyi Minisztérium felszámoltatja a stratégiai készletezést eddig végző TIG Tartalékgazdálkodási Nonprofit Kft.-t. Piaci szakértők viszont a cég megszüntetését az év eleji brókerbotránnyal hozzák összefüggésbe, amelyben a TIG több százmillió forintot bukott.

Forrás: agrarszektor.hu
Feltöltő: hetöndöe
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Első kérdés:Mit keresett egy nonprofit cég pénze a brókereknél?
Második kérdés:Tényleg ennyire leszarja a magyar kormány a magyar zemberek sorsát?
Harmadik kérdés:Van még olyan tartaléka az országnak,amit a fitymaszos csürhe még nem lopott el?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
@szaboria1: Kisbarátunk a megnövekedett kereslet hatására az újonnan megépűlt sertéstelepéről majd azt hisszük olcsó hústermékekkel lát majd el bennünket?
Ennyit a hazai sertés mutyiról!
Szarvasmarha mutyi?Falvak 100- ai ban nincsen házaknál tehénke.
egyvandor
Mire ezek leváltásra kerülnek üres lesz a kassza. Ha mennek ezért fognak menni önszántukból. Annyi pénzük azért marad, hogy keresztbe tegyenek az őket követőknek.
egyvandor
A bróker céghez betett közpénzek kiknek hoztak kamatot? Kik rendelkeztek bennfentes infókkal, mikor kell kivenni még a krach előtt a pénzt? Hogyan sikerült készpénzben kifizettetni ezeket az utólsó pillanatban? A szokásos megoldás helyett? De jókor jöttek a menekültek! Igaz Gorbán?
szaboria1
@kamazuka: Mikor 2003-ban vidékre költöztünk még sok házbál volt tehén ma már kiöregedtek az akkori tehén tartók és nincs helyettük másik. Mi is tartottunk kecskét de a betegség, kórház miatt el kellett adni. A fiatalok már nem akarnak otthon állatokat tartani.
kamazuka
@szaboria1: Meg kell tébolyodnom,hogy állatot tartsak.
Nálunk a szomszéd tart csirkét és 4 lakóháznak van tojás,hús.
Mi így oldottuk meg az állattartást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.